Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Iernatul albinelor, a-la profu' on-line

bucovineanu

Foarte interesant. La minutul 15.30 Ursu spune ca anul trecut a facut transvazarea la inceputul lui februarie in stupi 2 in 1 si a avut cei mai tari stupi din tara. Stupii or fi fost tari, intrebarea care se pune e daca avea si albine in ei.  :razz: Anul acesta a facut transvazarea mult mai devreme, in noiembrie si a bagat  3 in 1. Prin urmare e de asteptat ca anul acesta sa aiba cei mai tari stupi din Europa.  :rotfl:

pharaonu75

Citat din: bucovineanu din Decembrie 08, 2011, 11:29:32 PM
... Prin urmare e de asteptat ca anul acesta sa aiba cei mai tari stupi din Europa.  :rotfl:

Doar daca ii face din beton armat! :wink2:

filip

Mini-Stupi se preteaza pentru fonduri europene.
-Cati stupi ai?
- 10 x 3
Fiecare e liber sa investeasca banii asa cum considera,noi spunem doar ce se intampla.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Bistriteanul

Citat din: teinegru64 din Decembrie 08, 2011, 09:43:03 PM

min 16.22,colectorul de polen nu acopera tot urdinisul, dar functioneaza pentru ca albina nu intra pe zona de urdinis care nu are colector, pe acolo doar iese. :rotfl:
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

filip

S-a deschis acum cativa ani in urma un PECO pe ruta DEVA -ARAD,la inceput era semnul interzis pe partea celor ce mergeau de la DEVA spre ARAD,saptamana urmatoare semnul era interzis pe partea celor ce veneau de la ARAD  spre DEVA.Si uite asa cadeai in plasa.Pe principiul asta e si colectorul de polen.
Trantorii stiu semnele de circulatie?
Daca 50 de aiuriti blocheaza intrarea,ce fac albinele?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

filip

La min 6 aflati cum e cu rama cu matca,ramasa fara culegatoare.

Bistriteanul

Citat din: pharaonu75 din Decembrie 08, 2011, 10:31:12 PM

min 9.
Oare cum s-au gandit ca se aseaza pe acest "Scaunel apicol"?
Poate fi lada de scule si suport pentru rame, dar cred ca este prea mare doar pentru atit, daca se doreste a fi si suport pentru cat atunci ma intreb, cand vor aseza catul cum vor mai scoate ramele de dedesupt? Are stabilitate si capacitatea de a sustine greutatea unui cat plin cu miere?

pharaonu75

Citat din: filip din Decembrie 09, 2011, 01:16:52 PM

In scurt timp vom afla cum este cu stupul ramas fara albine! =)) =))

pharaonu75

Citat din: Bistriteanul din Decembrie 09, 2011, 01:32:36 PM
...
min 9.
Oare cum s-au gandit ca se aseaza pe acest "Scaunel apicol"?
Poate fi lada de scule si suport pentru rame, dar cred ca este prea mare doar pentru atit, daca se doreste a fi si suport pentru cat atunci ma intreb, cand vor aseza catul cum vor mai scoate ramele de dedesupt? Are stabilitate si capacitatea de a sustine greutatea unui cat plin cu miere?

Sa nu imi spuneti ca il breveteaza si pe asta?
De unde i-a venit denumirea de scaunel?
Pai pe scaunel se aseaza omul... pe ala nu vad cum ar putea sa se aseze!!
Putea sa ii spuna lada, trusa, sau oricum, dar nu scaunel!

P.S. Catul cu rame credeti ca este prost sa stea pe dracia aia? =)) =))

filip

Citat din: pharaonu75 din Decembrie 09, 2011, 01:32:54 PM
Citat din: filip din Decembrie 09, 2011, 01:16:52 PM

In scurt timp vom afla cum este cu stupul ramas fara albine! =)) =))
Am ras ,m-am amuzat,dar e grav.
CD-urile prof URSU sunt un izvor de informatii la rublica "ASA NU"
Cand formezi un roi artificial pe aceiasi vatra ramai o perioada fara culegatoare.
Cum se intoarce inapoi culegatoarea pe ramul din buzunar?
Cum asigura doicile apa la puiet?
Puietul mort e focar de infectie.
Rog persoanele ce il cunosc sa-i transmita.
Promit sa-l consiliez gratis.

D006

Radem noi ,ne distram pe seama lui on-line dar amaratul traieste o drama care se numeste schizofrenie paranoida . daca=l duci la detectorul de  minciuni se va demonstra ca el chiar cred in ce spune , el chiar crede ca are cei mai buni stupi din tara .  manualul de apicultura nu l-a scos pe piata pentru a castiga bani ci pentru a refula .
  Nenoraocirea o reprezinta faptul ca acesti indivizi devin modele pentru societate si nu este exclus ca in viitor asa cum Monica Gabor este modelul fetelor , Gigi Becali modelul tinerilor , On-line sa ajunga modelul tinerilor apicultori.
Daca on-line ar citi acest topic ar spune asa : ce invidiosi sunt astia pe mine !!! tot ce au scris aici a fost numai din rautate !!!!  Uite cum mor astia de ciuda ca eu sunt cel mai bun apicultor din tara si am cei mai puternici stupi !

Bistriteanul

Citat din: teinegru64 din Decembrie 08, 2011, 09:43:03 PM

La minutul 8.20-8.50 ni se dezvaluie secretul ramei claditoare. Albina trece pe rama oarba doar atunci cand nu mai are spatiu in cuib si e "impinsa spre roire"! Iar secretul e sa ai mereu matci de rezerva! :wink: