Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

mellificus

imi era simpatic la inceput. apoi vazand cat e de slabut ma gandeam ca asa e el. slabut si inocent. dar sa spui astfel de minciuni ... e de plans. sincer.

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

filip

Ok,sa discutam cu cartile pe fata.
Majoritatea apicultorilor ierneaza stupii din pavilioane pe sol.
Iarna razele soarele nu ajunge in toate pozitiile pavilionului.
Iernarea 3 fam in lada iarna poate parea ok dar nu-i chiar asa.
Folia nu se umezeste pana cand stupul nu are puiet.Chestiunea ca acum e uscata e abureala.
Folia e foarte buna,acum trebuie sa mentina caldura iar din feb trebuie pliat un colt pentru a iesi condensul.
Revin la cele 3 fam,fiind asa stranse vor avea o dezvoltare explosiva.Exact in perioada Martie-Aprilie nu vor mai avea loc in lada.Ce facem atunci,le schimbam lada?
Iata cum arata un roi in 2008 in 25 feb
http://filip41.sunphoto.ro/Albinutele_mele_dragi/YOJMLGPJYFBOFHNWTHG
Zborul de orientare in teren e facut,cum asiguram orientarea fiecarei albine din stupul ce provine?
Asta doar la primele minute ale filmuletului.
Apropos:Ghemul se formeaza si in functie de incalzirea lazii de razele solare.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

In urma cu doi ani cand bietul on-line a picat in delirul apicol avea o stupina chiar meseriasa cu aproape 200 stupi , pavilioane , etc . Cu trecerea timpului si cu accentuarea bolii efectivul de stupi a scazut ajngand acum la aprox 40 de stupi . In primavara mai mult ca sigur familiile iernate in cutiile minune vor intra prematur in frigurile roitului si la anul va ajunge la niste rezultate cataclismice.
  Fenomenul 'on-line" este bun pentru lumea apicola romaneasca deoarece ne arata cum se alege praful de o stupina incheiat atunci cand proprietarul incepe sa alerge dupa " zburatori " .
   Daca avea un gram de ratiune in creier numai din fonduri europene in aceiasi perioada de timp incasa peste 10000 de euro daca mentinea stupina initiala ....   dar cum am mai spus MULTI CHEMATI , PUTINI ALESI .

Obombo

Omul e simpatic dar din pacate paralel cu apicultura. Dupa el ghemul format si o temperatura de 0-2° reprezinta conditiile ideale pentru a transvaza albinele in alt stup: "asa de usor iei ramele si le pui in noul stup...".

milu56

Poate in zona lui e clima mai buna si aici in Spania in sud se pot tranzvza stupii si pe timp de iarna.

filip

Diafragma la urdinis-solutia cea mai proasta.
Razele soarelui trebuie sa ajunga pe lada si sa transmita un semnal albinelor sa iasa la zborul de curatire.Diafragma la urdinis poate impiedica zborul de curatire blocand albinele moarte la urdinis.
Apropos unde e sistemul de impiedicare a soarecilor de patrundere in lada,fie el si rudimentar?
Chestiunea cu caldura care se simte la jumatate de metru e aberatie.Albinele acum nu produc caldura fiindca nu au puiet,ori ale profesorului au?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Zice Dragos ca proful avea o stupina inchegata. Nu prea era asa. In unul din primele filmulete pe jos erau o multime de albine moarte din cauza ca familiile nu erau tratate corect. Chiar recunoaste singur in alt filmulet ca familiile abia ieseau din iarna, cu o mana de albine. Era interesant daca facea un film in momentul tranzvazarii la -2 grade, cum aduna albinele cu farasul. Din ce am vzut, nu are diafragma la urdinis la nici o familie. Inca odata valabil pentru incepatori: ASA NU.

filip

Diafragma la urdinis min 15 sec 28

bucovineanu

Asa e. Avea un stup intr-un alt filmulet in care care ramele erau numai in pat rece. Nu am fost atent.

orbanstefan64

da ce ??? nu stii ca la stupul asta nu trebe :rotfl: :rotfl:

pharaonu75

De Scoala de Apicultura a profului on-line ati auzit? :uimit: :uimit:

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Cameramanul este fenomenal... filmeaza cu masca apicola pe cap!
Pai ce albina sa il mai intepe la frigul de afara??

orbanstefan64

marius_vfp

pharaoane miai luat vb din taste , sincer sa fiu si eu am rearcat acelasi lucru, fara ca sa vad ce scrisesesi tu mai jos , felictari cameramanlui pentru performantza , poate el o poarta din reflex , din vara
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva