Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Sorcyo

Domnului Ioan Olaru - pareri pot fi emise de oricine, avizat sau nu.Eu personal ''masor'' toate lucrurile ce tin de ocupatia asta dupa un etalon care se numeste "Stuparitul nou" de Constantin L Hristea, editia a II-a revizuita si completata din 1979 pe care am norocul sa o posed.Am primit-o de la ''mosul'' care mi-a vandut stupii(cam 80 de ani avea el prin 2001-2002) si sursa asta inca nu m-a inselat inca. Va recomand sa va gasiti o sursa similara dupa care sa masurati tot, inclusiv sfaturile domnului profesor DE MATEMATICA!
eu sunt mic....nu stiu nimic......dar am o opinie  :)

Bătrânul

Si eu sint Fan! lume lume VESTE BUNA !!!! Am copiat stupii lui DAN MARGARIT si am lansat in productie . Puteti da comanda pe tel 0732715747. Le vom duce la prezentare la toate tirgurile . Le veti gasi la benerul STUPII BATRANULUI.  ^:)^ ^:)^ =D> =D>

D006

Batrane vezi ca aia sunt stupii lui Wendell si in fapt sunt inventati de unul Langstrot.   Daca nu copiati si lada on-line nu faceti nimic .

D006

mmacreanu

Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

joohny

Va salut.D-le Olaru ,eu sint incepator.Anul trecut am iernat o fam. pe 3 rame,bine populate.In primavara au iesit cu bine insa destul de slabite.Mi s-a lungit urechile asteptind cresterea fam.In final l-am ajutat cu 2 rame puiet capacit.Chiar cu acest ajutor nu am cules nici-un gram de miere din el.Totusi in iunie probabil ca avind albina multa tinara a roit(fiind cel mai slab stup)Neavind matci cumparate l-am divizat.Am intrat in iarna pe 4 rame spun eu bine populate.D-tra probabil iernati pe o rama pt. a avea in primavara matci de rezerva ,atit.Nu cred ca ve-ti scoate productie din acel stup cu o rama fara sa-l unificati cu unul sau 2 stupi cu cite o rama doua,chiar daca va face nucul mere si rachita flori de nu ma uita.Deci ca o concluzie pt. a culege miere stupul trebuie sa aiba popor mult ,popor bun de munca,altfel este un stup la numar ,atit.Este parerea mea si mi-o mentin .Poate d-tra sperati la cele spuse insa si eu speram cind eram mai tinar sa ajung pe luna.Am ramas cu speranta Vorba lu" Paunescu speranta este mai puternica decit realizarea ei,iar in cazul in care se adevereste  automat se naste o alta speranta.Sanatate.

State

Citat din: Bătrânul din Februarie 08, 2014, 09:16:01 AM
Si eu sint Fan! lume lume VESTE BUNA !!!! Am copiat stupii lui DAN MARGARIT si am lansat in productie . Puteti da comanda pe tel 0732715747. Le vom duce la prezentare la toate tirgurile . Le veti gasi la benerul STUPII BATRANULUI.  ^:)^ ^:)^ =D> =D>

Chiar ca-i buna.  :D
I-au cam luat valul in ultimul timp , pe posesorii de stupi si ceva trebuia sa le taie din elan. Peste un an, doi, sa vedeti anunturi de vanzari !  =))

Ioan Olaru

Se poate orice evolutia albinei intradevar depinde de populatie , dar mai e si de matci , acestea din cate stiu eu lucreaza sau depun oua in functie de hrana care o au , deci trebuie stimulati si mai ales cu o anumit tip de hrana care fiecare apicultor decide cum e mai bine pentru albinele lui .
Chiar daca pare ciudat voi continua cu imultirea , pentru ca acesta e scopul deocamdat asa cum sunt acuma se vor putea face rouiri cu regine foarte bune care sper eu vor avea populatie suficienta pentru iarna urmatoare .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

State

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 08, 2014, 12:46:09 PM
Chiar daca pare ciudat voi continua cu imultirea , pentru ca acesta e scopul deocamdat asa cum sunt acuma se vor putea face rouiri cu regine foarte bune care sper eu vor avea populatie suficienta pentru iarna urmatoare .

Sa intelegem ca pana acum ai inmultit ? Cred ca ti s-a stricat tabla inmultirii, de-ai ajuns la o rama:nebun: Ia-ti si tu un abac, poate te descurci mai bine. Dar dom' profesor ce ti-a spus , esti pe drumul cel bun ?

mmacreanu

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 08, 2014, 12:46:09 PM
Se poate orice evolutia albinei intradevar depinde de populatie , dar mai e si de matci , acestea din cate stiu eu lucreaza sau depun oua in functie de hrana care o au , deci trebuie stimulati si mai ales cu o anumit tip de hrana care fiecare apicultor decide cum e mai bine pentru albinele lui .

Bre stupare, matca nu depune oua in functie de macare, ea depune atat cat albinele pot acoperi pt ca albinele trebuie sa incalzeasca puietul. Daca ai albine care acopera o rama, matca doar acolo o sa ponteze, astepti 21 de zile sa iasa puietul de pe singura rama, acel puiet impreuna cu celelalte albine vor acoperi 2 rame si putin din a 3 a, astepti iar 21 de zile sa iasa inca 2 rame cu puiet ... etc! Poti sa ai si matca sfintita, daca nu ai lucratoare se dezvolta greu tare!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Ioan Olaru

Acest calcul il stiu si eu , si folosesc aceste date , acum suntem in februarie matca va ponta pe o rama si albina va ecloza ,aproximatic peste 20 de zile se mai adauga o rama , tineti oleaca socoteala si vedeti cate rame se ajung pana in aprilie ,
dar bineinteles matca va oua in functie de hrana care o are , iar in a doua parte oua dupa albina acoperitoare , perfect de acord deci sa asteptam rezultatele in functie de aceste calcule si bineanteles sa tinem cont de hranire dar cel mai important varsta la matca.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

filip

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 08, 2014, 02:00:04 PM
Acest calcul il stiu si eu , si folosesc aceste date , acum suntem in februarie matca va ponta pe o rama si albina va ecloza ,aproximatic peste 20 de zile se mai adauga o rama , tineti oleaca socoteala si vedeti cate rame se ajung pana in aprilie ,
dar bineinteles matca va oua in functie de hrana care o are , iar in a doua parte oua dupa albina acoperitoare , perfect de acord deci sa asteptam rezultatele in functie de aceste calcule si bineanteles sa tinem cont de hranire dar cel mai important varsta la matca.
[/quote
Ioane,albina e uzata,nu va creste inca o generatie de albine.Puietul proaspat eclozionat nu are format corpul gras sa fie albina de cursa lunga.
Da ,nu dispera,invata!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Ioaneeee...
La sfarsitul lui martie sau in aprilie ,albina care e acum in stupi isi va da obstescul sfarsit. Daca pana atunci nu iese suficienta albina care sa o inlocuiasca, nu mai are cine sa incalzeasca puietul putin care va fi in stupi si trebuie sa te pregatesti de petrecanie.  :smile:

Sorcyo

wow...daca ma vedeti ca ajung sa aplic metode de genul asta vreodata va rog sa ma dati in judecata pentru cruzime impotriva animalelor si sa preluati custodia saracelor albine :)....dar acum fara gluma....stie cineva daca se poate face ceva impotriva unei persoane care nu poate oferii minime conditii de trai albinelor ca ma ingozesc de ce citesc aici
eu sunt mic....nu stiu nimic......dar am o opinie  :)

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)