Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

yulian

Citat din: feerary din Februarie 06, 2014, 03:58:10 PM
nu ar strica daca i s-ar sterge  contu sau un ban pe perioada nelimitata....
Scopul acestui topic este pana la urma sa ne arate utilitatea lazii Ursu...ori, atata timp cat Ioan mai si filmeaza...eu zic ca e mina de aur pentru viitorii amatori de senzatii tari! Va rog, nu-l banati pe Ioan...vrea sa numaram impreuna albinele inainte de rapita  :rotfl:

yulian

Ioan de-a lungul timpului....cum sa nu razi....plangi???

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 29, 2014, 11:02:27 AM
ATENTIE ACEASTA SECTIUNE ESTE UN PAMFLET SI LUATI-O CA ATARE :bravo: :bravo: :bravo:

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 15, 2014, 11:29:31 AM
Deci iata fisa pe anul 2014 adica planurile care au ca baza iesirea din iarna si tot ce va tine de albine in functie de vreme.
Am inceput stimularea cu turte cu miere . La inceputul lu februarie voi pune batoane cu turte proteice inspirat de la domnul Dragos turte cu polen . Scopul este ca spre sfarsitul lui aprilie sau mijlocul lui Mai partile compartimentele stupului sa fie pline cu albina , Tratamentul antivaroua probabil il voi face in Martie sau la prima fereastra de caldura unde ghemul se va desface complet sau se va extinde.
Dupa dezvoltarea albinelor 2 famili vor intra intr-un alt stup iar familia principala cu matca tanara va ramane intr-un stup , care va prelua toata albina culegatoare acest lucru va insemna 4 stupi plini cu albina si gata pentru orice cules .
Acum vor mai fi 4 stupi cu cate 2 famili acestia vor suferi putin dar in 3 saptamani se vor reface , teoretic gata pentru al doilea cules daca o exista dar oricum se vor intari , in acest moment vor fi mutati si celelalte famili in stupi individuali astfel ca si a doua serie de stupi vor prelua albina culegatoare ramanand 4 famili mai slabe , dar in acest moment vor fi ajutati de la prima serie cu rame cu puiet astfel evitand roirea . Deci asa se vor extinde cele 12 famili din 4 stupi .
Acum la un anumit moment voi incepe imultire care va fi cu stupi plini de albina tanara , voi lua cate o rama de la fiecare stup cu puiet gata de eclozare si le voi pune intr-un stup unde vor ecloza apoi vor primi oua de la matca de schimb linitit care am din fericire , technica folosita va fi una din ani 60 obtinanduse regine foarte bune calitativ . Dupa obtinerea botcilor fiecare stup va trece la divizare in 3 astfel obtin 36 de famili , dupa supra aglomerare in functie de dezvoltarea fiecareia voi obtine cel putin inca o familie plus marja de eroare la anumiti factori care vor duce la imperechere sa ajung la 50 de famili din 62 posibile .
Productia de miere este alternativa ma astept la aproximativ 100 kg si polen dar oi vedea ma mulutmesc si cu mai putin avand in vedere ca scopul este imultirea targetul fin in 2015 pentru 200 de famili.
Deci cam asa arata planurile pe hartie acum vom vedea ce o iesi dar veti vedea si voi findca voi filma tot ce cred ca este de cuvinta va salut si numai bine.

dodo79

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 06, 2014, 04:17:46 PM
Nu prea inteleg ce te enerveaza , pe uni sau pe alti nu va place nu va uitati sau nu cititi .
ai dreptate.eu vreo 2 luni nu am mai urmarit topicul.asa ca ne vedem peste 2 luni.(asta daca mai esti apicultor,nu detinator de ladoaie :wink: )

Stefan Madalin

Dl Olaru , am si eu intrebare : Care credeti ca va fi evolutia acelei familii care este acum pe o rama ? Care sunt asteptarile dumneavoastra de la ea ?

Ioan Olaru

va fi gata de mutat in alt stup la inceputul lui mai , dar matca acea va fi cea mai buna , va beneficia de toata albina de la cei 3 aflati in acest moment in acea lada , neouand acum foarte mult in momentul in care va beneficia de toata albina va oua cel mai bine si va umple stupul cu albina.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

State

Pana la sfarsitul lunii Februarie, matematicianul ursu scoate pe piata noua lopetica Lineman. Astfel, vine in ajutorul albinelor pentru a le usura munca in executarea transeelor prin zapada. Apicultoru' Olaru , va filma prima operatiune a albinelor , live , in direct si in reluare.
Noua generatie de albina crescuta in frigiderul bio, va purta tergite in culoarea camuflaj, iar in picioare va avea gume de iarna, conform legislatiei in vigoare.
Sa nu ne mire faptul ca , din luna Iunie , dom' profesor off-line va scoate pe piata noua metoda de a sapa gradina cu albinele cercetas. Acestea vor prelua lopetile Lineman, de la generatia de iarna, si vor culege nectar si polen direct din radacinile plantelor. Astfel, avem gradina sapata si frigiderul bio plin cu miere.
1000E erau povesti de adormit cateii....acum si doar acum , avem ocazia sa asistam la noua metoda de crestere a albinelor, in sistemul "Legiunea Franceza", adaptata la noi si transformata in "Legiunea Olariana".

Tineti aproape!

feerary

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 06, 2014, 04:17:46 PM
Nu prea inteleg ce te enerveaza , pe uni sau pe alti nu va place nu va uitati sau nu cititi .
Aici este un forum pt apicultori.... care vor sa invete si cei care dau sfaturi utile pt ca au experienta. Tu nu faci parte din nici o categorie!
Noi iti spunem ca fabulezi, tu o ti pe a ta.
     Nu vad care este scopul tau pe acest forum! Nu vrei sa inveti nimic pt ca te dai mare apicultor...  defapt n-ai nici o treaba.

Cei care vor sa vada involutia.... o vad pe youtube

Scuze pt jigniri dar asta e parerea mea  :thanks:

yulian

Citat din: State din Februarie 06, 2014, 05:32:31 PM
...
Am facut pe mine de ras...sunt pe jos ca in avatarul tau  =))

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 06, 2014, 05:31:22 PM
neouand acum foarte mult in momentul in care va beneficia de toata albina va oua cel mai bine si va umple stupul cu albina.
Aouleu...apoi mai Ioane, asa ne-a fost vorba? Ieri o dadeai ca iti ies intruna albine, acum nu mai iasa?? Sau cum, iasa si daca matca nu are ponta?? Sunt si rame "bio"??? Azi-maine nu mai vedem albina decat on-line :rotfl:

Stefan Madalin

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 06, 2014, 05:31:22 PM
va fi gata de mutat in alt stup la inceputul lui mai , dar matca acea va fi cea mai buna , va beneficia de toata albina de la cei 3 aflati in acest moment in acea lada , neouand acum foarte mult in momentul in care va beneficia de toata albina va oua cel mai bine si va umple stupul cu albina.
Va vad sigur pe dumneavoastra si as dori daca puteti sa fiti un pic mai exact si sa aproximati un numar de rame 1/1 pe care credeti ca le vor ocupa in Mai .

Ioan Olaru

Eu am facut un calcul aproximativ , am vazut puiet capacit , deci in acest ritm si cu strangerea cuiburilor matca va putea sa oua pe o suprafata mai mare , consider ca ouale depuse acum vor iesi primele albine peste 21 de zile  , peste 3 zile vor deveni doici dar asta fara sa iau in considerare ca incepand cam din 15 februarie albina va ecloza zilnic , voi putea face prima extindere la inceputul lui martie , unde se va aduga rama din antecamera iar in locul ei va veni o alta rama , a doua extindere o voi face aproximativ la 15 zile , consider ca la sfarsitul lui martie voi avea cuiburile extinse cu inca 2 rame fiecare , in acest moment numai unele famili vor beneficia de antecamera , si va intra in rol si locul de hranire comuna a famililor , pregatind astfel familile pentru mutarea in stupi separati unde asi vor continua expandarea pana la o anumita posibilitate , incepand din mijlocul lui iunie va incepe imultirea in functie de puterea famililor la acea data .
Fara sa cunoasteti putin stupul nu puteti intelege foarte bine descrierea deci continuati cu ce stiti mai bine.

feerary

Numa tu in Martie extinzi cuibu ))/   

NiKoN

Ioane, cam cat puiet crezi ca o sa cresti in "familia" de o rama sau doua, incat o sa si extinzi acel cuib?  Mai ales ca acele albine au consumat din pungile minune inca din toamna? Cred ca ar trebui sa revii cu picioarele pe pamant, sa unifici tot ce ai prin stupina, apoi sa fii ochi si urechi la sfaturile GRATUITE, dar pretioase, pe care ti le dau apicultorii pe acest forum.
Daca o sa continui in acest mod iresponsabil, vei ramane fara satisfactii apicole!
PS Stiu ca boieria si prostia se plateste, dar nu ai investit cam mult?
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Stefan Madalin

Dl eu in Martie reduc cuibul , cel mult il las asa cum a iernat . Tehnologie prafuita . Ce suprafata de puiet estimati in acest moment pe acea rama ?

P.s Sa nu imi spuneti ca il si inmultiti de frica sa nu roiasca !

feerary

Citat din: Stefan Madalin din Februarie 06, 2014, 06:34:54 PM
Dl eu in Martie reduc cuibul , cel mult il las asa cum a iernat . Tehnologie prafuita . Ce suprafata de puiet estimati in acest moment pe acea rama ?

P.s Sa nu imi spuneti ca il si inmultiti de frica sa nu roiasca !
Ce vb.... el la salcam o sa il aibe pe 10 rame full + o magazie
       Daca extinde inainte de inflorirea pomilor fructiferi te gandesti ca va face prapad la salcam... apai la floarea soarelui  :blah:

Ioan Olaru

Am vazut cum sunt organizate cuiburile la apicultori chiar cu vechime cele de pe 5 rame  au cam 2 rame de albina , cand eu voi extinde voi nu o sa aveti ce extinde findca defapt cuibul deja este extins , in momenul in care veti extinde probabil in aprilie voi fi si eu cot la cot cu acele famili , dar nu am ce sa mai spun voi lasa timpul sa vorbeasca.
In primul rand nu cunoasteti stupul findca nu lati folosit , iar cei care lau folosit , nu au incercat macar sa puie in aplicare lucrul cu el asa cum este indicat , sfaturi puteti sa dati dar nu are cum sa se potriveasca lucrul cu stupul clasic fata de cel 3 in 1 , cu toate ca in unele cazuri chiar ar merge si pe un clasic , deocamdant nu mi sa parut nimic folositor din cea ce spuneti , mai mult faceti bascalie , sunt vro 2 apicultori cu care comunic si care lucreaza pe stup clasic dandu-mi sfaturi foarte utile pe care le voi pune in aplicare si le multumesc , in rest doar comentati cea ce nu stiti doar presupuneti , si radeti totusi daca ati incerca modelul de stup si lucrul cu el in felul in care e , ati vedea defapt despre ce vorbesc cu asta va las si va voi invita la urmatorul film cand voi interveni pentru extindere NUMAI BINE.