Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Ioan Olaru

Simplu a pus 5 nuclee intr-o lada .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

Vyktor

Citat din: vranceanul din Februarie 06, 2014, 11:09:52 AM
.....fiindca a inghesuit albina pana sa umplut lada. Pai cum vine asta? nu inteleg.

Ce nu intelegi , se inghesuiau la urdinis care sa intre , cum ne inghesuiam pe vremea lu Ceasca .Cand vedea lumea o coada se aseza imediat , chiar daca nu stia ce are inauntru. Asa si albinele lu' Ion se ingramadesc sa intre da' nu stiu ce le asteapta :nebun:

vranceanul

Nu urmaresc nici-un film cu ursu, imi fac nervi degeaba, dar ca sa bagi 5 nuclee intr-un singur stup nu-i o prostie? nu mai bine dezvolta o singura familie in acelasi stup?. Cat trebuie sa fie de mare o lada ursu in care sa se dezvolte 5 familii macar pe 10 rama fiecare? ps am scris aberant, poate asa ma intelege  si Ionica.

Poate se inghesuiau de spaima  =)) =)) fiindca stiau ce l-e asteapta  ))/
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

yulian

Citat din: vranceanul din Februarie 06, 2014, 11:23:23 AM
Cat trebuie sa fie de mare o lada ursu in care sa se dezvolte 5 familii macar pe 10 rama fiecare?

Cum??? N-ai auzit inca?? Orizontalul bio-lada super inventia profesorului emerit ursu pe 50 rame + 1 buzunaras capcana varroua. Eu inca stau si ma inteb de unde stie Ioan ca albinele au mers dupa apa?? Erau transpirate de la inghesuiala si cu limba scoasa??  :rotfl:

Ioan Olaru

Pai de unde stiu ca au mers dupa apa , pai de unde oare albinele de pe scandura adaptoare faceau santuri sau transee , normal ca erau dupa apa si as fi curios daca mai e la cineva albina la ora actuala care duce apa , findca la cum va exprimati vad ca vi se pare destul de ciudat acest lucru .

vranceanul

DA Ionica e tare ciudat cum se comporta albinutele tale daca pe 6 februarie, la zero grade, 'familie' pe o singura rama, ies la apa. Poate na-i fost atent, dar aduceau  polen, sau erau incarcate de nectar.   Minunata lada aia de obilga albina sa iasa pe vrema asta. O fi albina de 'Alasca' care culege nectar din flori de gheata.   :uimit: Cu siguranta n-e vei da o lectie in primavara asta. Ori la bal, ori la spital, cam asa gandesti acum.  :wink2:
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

Stefan Madalin

Pe "faminilia" aia de 1 rama pui catul in Martie ? Apa care o aduceau era APA SFINTITA sa scape de Rau . 

yulian

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 06, 2014, 12:15:30 PM
normal ca erau dupa apa si as fi curios daca mai e la cineva albina la ora actuala care duce apa
Ioane, bag de seama ca le-ai dat prea multe produse zaharoase si li s-a facut sete  =))
De ce naiba sa se duca dupa apa cand e zapada e de 1 metru?? Sau a tale or fi de ala care scormonesc in zapada?? Sau ai tu un izvor de apa vie si le invii pe alea moarte?? Eu mai degraba cred ca s-au dus sa se sinucida ca s-au saturat de traiul bun pe care i le-ai oferit  :D
P.S. le-ai numarat cand s-au intors????  =))

Vyktor

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 06, 2014, 12:15:30 PM
Pai de unde stiu ca au mers dupa apa , pai de unde oare albinele de pe scandura adaptoare faceau santuri sau transee , normal ca erau dupa apa si as fi curios daca mai e la cineva albina la ora actuala care duce apa , findca la cum va exprimati vad ca vi se pare destul de ciudat acest lucru .

"Cum e turcul si pistolul"
In general animalele copiaza de multe ori din comportamentul stapanului. Nu stiam ca este valabil si pentru albine. Sau ticnit si ele , auzi faceau transee . Daca faceau transee inseamna ca se pregatesc de razboi...cu tine . Ai grija cand te mai duci la ele ca nu se stie ce pun la cale ....afurisitele =))

Ioan Olaru

Se pare ca au iesit si azi , deci e logic nu ati vazut asa ceva la stupi dumneavoastra.

yulian

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 06, 2014, 03:05:50 PM
Se pare ca au iesit si azi , deci e logic nu ati vazut asa ceva la stupi dumneavoastra.
Hotareste-te...se pare sau au iesit? Sincer? Ale mele stau ca nu au fost decat 6 grade afara. O zi naspa. Nici ieri cand au fost aproape 9 grade n-au iesit decat cateva. Naiba le stie...poate ca n-au unde sa faca transee ca aici mai mult de 2 cm nu a nins, sau poate nu le e sete. Adevarul e ca nici nu le-am pus "turtite" in cap, nici nu am stup 5 in 1 si nici macar un nucleu pe o rama...cine stie, le-o fi mai frig. Inca sper ca pana la rapita sa iasa...daca nu ma bag puternic in ele si le divizez...o sa am vreo 300 stupi pe o rama  :rotfl:

dodo79

domnilor cu siguranta acest personaj seamana foarte mult cu O Lae.doar ca dansul are deja albinute si un pic de sadomasochism in el.sau doar va intarata si pe urma rade de voi.

yulian

Va rog frumos. Stupul profesorului Ursu nu este un subiect pentru amuzament si trebuie tratat cu maxima seriozitate. Atata timp cat Ioan va filma pana la ultima albina, eu zic ca nu merita sa se dea batut. Nu vedeti, si la minus 5 grade cameramanii sunt pe pozitie mai ceva ca si Catalin Radu Tanase la stirile PROTV. Restrangeri de cuiburi cand zapada e pana la genunchi si alte minunatii din astea, desigur, totul este imortalizat pe pelicula  :P
Cel mai mult il apreciez pe Ioan ca a reusit sa scoata albina din stup si sa o transfere in mediul virtual!!
Hai Ioane, stim ca poti! O filmare cu albinele ducand apa din transee, pe cand?  :rotfl:

feerary

Citat din: dodo79 din Februarie 06, 2014, 03:18:22 PM
domnilor cu siguranta acest personaj seamana foarte mult cu O Lae.doar ca dansul are deja albinute si un pic de sadomasochism in el.sau doar va intarata si pe urma rade de voi.
Seamana f bine si nu ar strica daca i s-ar sterge  contu sau un ban pe perioada nelimitata.... sa revina cand va avea cap pe umeri... deja ma enerveaza  ))/  nu are ce cauta pe un forum de apicultura  :qp:

Ioan Olaru

Nu prea inteleg ce te enerveaza , pe uni sau pe alti nu va place nu va uitati sau nu cititi .