Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

Citat din: Nicolaie Astafoaiei din Decembrie 23, 2013, 09:10:06 PM
Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 23, 2013, 08:28:37 PM
Multe frumoase vorbe dragi apicultori , dar faceti si voi ce fac acei oameni ca exemplu.
Vine unu cu un mercedes tare si mare , altul sarac se chinuie sa faca si el ceva iar si el vrea sa-si ia un mercedes ca al celui vazut , dar asta spune nu lua din asta ca este o rabla , ma chinui si eu pe aici abia prinde 50 la ora , si asta saracul nu stie multe si il crede , eu cred ca anumiti apicultori care posteaza si isi spun parerile au facut bani frumosi din apicultura fie ia in orice forma . In primavara cand am vrut sa cumpar niste roi , mati luat la misto ca in ladoaia bunici sau cufarul nu este nevoie ca pot sai fac , si iata am reusit sa fac 10 roi , acum spuneti ca nu se pot face bani din albine , eu nu cred ca nu se poate , ba se fac bani frumosi important e sa sti ce vrei .
Oameni buni va inteleg ca nu sunteti de acord cu stupul , poate daca imi iau vreo 10 orizontali va schimbati parerea ? nu cred asa sunteti voi vati pus ceva in cap si asta basta , tineti-o pe a voastra iar cei care nu sunt apicultori pot urmari filmuletele facute pe parcursul acestui an si veti vedea ca nui nimic minciuna , si tot ce este aici probabil sunt rautacisme cu toate ca eu ascult parerea multor oameni care sunt dispusi sa fie mai oameni va salut si numai bine ..
           CRACIUN FERICIT
Domnu Olaru uni oameni ie rai.
Daca vreti sa ma invatati cum trebuie facut sa fie bine iarna la albine datimi telefonul si va sun ieu.
schimbati-va numerele de telefoane si vorbiti intre voi ...succes!!!
:hi: :hi: :hi:       

pop alin daniel

dupa ce so intalni Ioan cu Nicolaie Astafoaiei si cu Ursu o sa mute muntii din loc cu tehnologia lor  =)) =)) =)) =)) =)) =))
BIETELE ALBINE SUNT DOAR NISTE FIINTE NEVINOVATE CARE FARA VOIA LOR DEVIN COBAI DE DRAGUL CASTIGULUI UNUIA CU MINTEA BOLNAVA  :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry:

Ioan Olaru

Te pomenesti ca nu tai nici porcul de craciun , sau mielu de paste , poate tinem albinele doar pentru a infrumuseta gradina si sa le auzim bazaitul , am vazut exemplu e mai sus , eu consider necesitatea de 3 ani pentru a incepe de ati recupera investitile fie ele de orice fel , ma refer la apicultura.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

abeja

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 23, 2013, 10:07:21 PM
Te pomenesti ca nu tai nici porcul de craciun , sau mielu de paste , poate tinem albinele doar pentru a infrumuseta gradina si sa le auzim bazaitul , am vazut exemplu e mai sus , eu consider necesitatea de 3 ani pentru a incepe de ati recupera investitile fie ele de orice fel , ma refer la apicultura.

Nea Olaru esti  tare  de  tot !
Cu  siguranta esti  bun  in  felul  dumitale si rau  in  felul  lor.Eu nu  stiu  cum  drek  poti  fi  matale  asa  de  calm si  voios cand  unii  iti dau  peste nasuc.Ma declar  fan  Olaru.
    CRACIUN  FERICIT!!!1

Kov iulian

Eu nu pot sa fiu de acord cu Dumneavoastra si va explic de ce.
E adevarat sa mers un pic prea departe cu " datul peste nasuc " si sincer nu imi place unde am ajuns .

Insa la Domnul Olaru vad un fel de atitudine de asta imatura, fac si zic pe dos fata de ce fac si zic aia fiindca nu imi place de moaca lor.
Nu stiu de unde izvoraste atitudinea asta insa nu e una sanatoasa.

E ceva de genul, ma dusmanesc cu unu si vad ca ala zice ca e soare afara, eu ca sa nu fiu ca el zic ca e noapte desi e soare, o atitudine cam a politicienilor de acum.

Ce treaba are una cu alta?
Una e una si alta e alta.

oroles

Citat din: Kov iulian din Decembrie 24, 2013, 01:30:59 AM
Eu nu pot sa fiu de acord cu Dumneavoastra si va explic de ce.
E adevarat sa mers un pic prea departe cu " datul peste nasuc " si sincer nu imi place unde am ajuns .

Insa la Domnul Olaru vad un fel de atitudine de asta imatura, fac si zic pe dos fata de ce fac si zic aia fiindca nu imi place de moaca lor.
Nu stiu de unde izvoraste atitudinea asta insa nu e una sanatoasa.

E ceva de genul, ma dusmanesc cu unu si vad ca ala zice ca e soare afara, eu ca sa nu fiu ca el zic ca e noapte desi e soare, o atitudine cam a politicienilor de acum.

Ce treaba are una cu alta?
Una e una si alta e alta.
Rog moderatorii sa faca o sectiune a forumului "Fan Club Ursu". Asa vom sti si noi cati sunt. :D
Mi se pare cam ciudat ca in ultimul timp multi useri cu posturi putine pe forum se declara fani Ursu...
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

marius_vfp

oroles,  cu multe mesaje sau putine , fiecare are dreptul la libera exprimare , acum depinde si ce are la mansarda numarul mesajelor nu cred ca chiar conteaza , poti sa fii apicultor cu ani grei in spate dar sa ai doar cateva mesaje ,nu poti sa-l consideri incepator.
referitor la fanclub , crezi ca ar mai trebui deschis un alt topic ?  nu  e destul de poluat forumul asta cu topicul actual? eu nu-i vad rostu.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

oroles

Tocmai asta era ideea... Sa facem o sectiune (nu un topic) unde sa se posteze subiecte cu tema " prof. Ursu"pentru a reduce poluarea...
Sarbatori fericite!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Ioan Olaru

Stie cineva la ce data se inchide subarul la iernatul in stil clopot , ca eu unu am deschis subarul dupa ce am vazut cateva picaturi de apa , deci consider ca condensul apare la orice stup cu folie deasupra in timpul ierni , dupa ca am vazut condensul de anul trecut am zis totusi sa arunc o privire am vazut picaturile , si am tras subarul cam 4 degete , dar nu stiu exact cam dupa cat timp se inchide si daca afecteaza consumul de miere asta pentru a suplimenta , pungile de miere care leam pus doar 2 famili au consumat deci 2 ar fi putut muri de foame .

dredd

n-am rezistat sa citesc pana la sfarsit ce ziceai, dar ma gandeam: oare in stupii ursu condensul nu e biocondens?

sorinma

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 24, 2013, 01:43:18 PM
Stie cineva la ce data se inchide subarul la iernatul in stil clopot , ca eu unu am deschis subarul dupa ce am vazut cateva picaturi de apa , deci consider ca condensul apare la orice stup cu folie deasupra in timpul ierni , dupa ca am vazut condensul de anul trecut am zis totusi sa arunc o privire am vazut picaturile , si am tras subarul cam 4 degete , dar nu stiu exact cam dupa cat timp se inchide si daca afecteaza consumul de miere asta pentru a suplimenta , pungile de miere care leam pus doar 2 famili au consumat deci 2 ar fi putut muri de foame .

In 23 decembrie la ora 15.45  :blah:
Nu ai mai citit pana acum despre asta? Nu exista o data calendaristica fixa pt nici ooperatiune la albine,nu e nimic batut in cuie totul se face in functie de situatia de pe teren,trebuie sa te adaptezi
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

SPYKAL

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 22, 2013, 10:51:09 PM
la 5 in 1 e simplu , scoti matcile le vinzi minim 30 ron , apoi iei toata albina culegatoare , obti record la salcam 50-60 kg ori 30 ron , apoi faci din nou 4-5 roi pe care ai vinzi la 300 ron . Eu zic ca e un profit bunisor cu 5in 1 acum fiecare face cum vrea dar se pot face multe lucruri cu acest stup exemplu drumului e binevenita.
Doamneeee!!! Iarta-i pe cei sarmani cu duhul!!! La multi ani Ioane si Domnul sa iti lumineze mintea si sufletul.

cristiansen

Chiar este valabil cu 5in1 cum spune Ioan olaru. :uimit: :uimit:

Ioan Olaru

In teorie e ok . dar practic e mai complicat , si iernarea este dificila , la acest tip de stup condensul e la el acasa , dupa ce ieri am vazut condensul aparut am luat niste masuri urgente , am deschis subarul dar acest lucru va intarzaia ponta matci , asa ca am facut aerisiri in polisttirenul de deasupra am lasat folia dar peste am adugat o paturica , astfel acum sunt mai linistit iar aerisirea stupului se va face prin fantele din podisorul de polistiren , dupa ce am mai citit pe aici chiar cu suberul tras tot vor avea condens asa ca am decis sa fac aerisirea in podisor , datorita foliei am putut sa fac aceste lucrari fara a deranja albina .
Pe 15 ianuarie am 2 famili cu provizi mai putine la care voi interveni iar la restul 10 doar in februarie , deci nu ai cum sa eviti condensul fara aerisire in podisor iar iernatul in tip clopot impinge albina cat mai sus unde se duce caldura , asta e parerea personala , acum sa vedem ce o mai iesi.

marius_vfp

domnule olaru vreau sa-mi raspundeti sincer , e prima iernare a dumneavoastra in acest tip de stup, 5in1 ma refer,  si cate iernari ati facut anterior in tip clopot?indiferent de stup,model adica.

sarbatori fericite.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva