Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

SERBAN VASILICA

Citat din: nick din Decembrie 20, 2013, 09:08:38 PM
de ce nu-l suni pe Ursu? poate iti da el o idee, sau poti vorbi pe mess cu el!
Cum sa-l sune pe Ursu? Nu vedeti ca chiar Ursu este cel cu problema la stupi? Domnul Olaru este doar postasul.

Nicolaie Astafoaiei

Stupii mei au umblat azi afara de la 1 la 3.
Au umblat toti.
:bravo:

fiug1970

Citat din: Nicolaie Astafoaiei din Decembrie 20, 2013, 09:50:58 PM
Stupii mei au umblat azi afara de la 1 la 3.
Au umblat toti.
:bravo:
Maine leaga/i!! :rotfl:

vranceanul

Domnul Olaru ai lega in lanturi cu lacat, fa si tu la fel, posibil sa-i scapi la cules sii cam devreme  =))  =)),  la unii colegi au iesit la polen.  =))
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

Mihai Sergiu

Domnu Olaru cred ca aveti roiuri slabute deoarece fiind albina putina mentinerea temperaturi devine destul de greu ceea ce determina un consum anormal si in consecinta un intestin incarcat si zoburi de curatire la temperaturi mult mai scazute. Acesta cred ca este explicatie insa daca ati administrat si hrana proteica situatia este si mai delicata. Ar mai fi si situatia cand familia sau roiurile au deja puiet insa cred ca este imposibil la aceasta data sau cand este infestat puternic de varroa. Acuma dumneavoastra trebuie sa va dati seama unde ati gresit si poate anul urmator sa ascultati si sfaturile celorlalti numai bine!!!
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

stefan1

Nosemoza poate fi o cauza a iesirii albinelor la astfel de temperaturi. Parazitul traheal este o cauza mai frecventa (in zonele unde exista). La noi se zice ca nu este acest parazit, dar eu ma indoiesc. S-a imprumutat mult material genetic din toate partile. Chiar si Buckfast-ul isi pierde treptat rezistenta la Acarapis Woodi, lucru spus chiar de firma cea mai autorizata, din Danemarca. Am dat undeva link-ul respectiv.
  Eu ma mir ca nu invatam din pataniile altora. Poate sa deschidem un topic unde sa dam declaratiile stuparilor din Vest care regreta ca si-au pierdut vechile rase prin introducerea acestui Buckfast. Spunea la noi cineva ca el inmulteste Buckfast la o stupina si nu se teme de incrucisari, ca numarul de trantori Buckfast in zona este mult mai mare decat cei de Carpatina. Dar nu spune ce patesc stuparii din zona (si se stie ca pentru trantori chiar 7 km nu este o distanta mare ). Acesti stupari se vor trezi cu matci imperecheate cu Buckfast si vor aparea albine cu sensibilitati pe care stuparii nostri nu le cunosteau. Finalul va fi ca daca vrei sa mai faci apicultura fie iei matci cu sute de euro, fie esti expus la boli si la productii mici si pana la urma renunti.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Citat din: Stefan Madalin din Decembrie 20, 2013, 08:04:06 PM
oroles ceea ce spui e din ceea ce ai vazut , sau din ceea ce ai perceput?  Dupa mine, filmatul orelor de curs este benefica pentru mine, ca parinte si imi rezerv dreptul de a fi data spre vizionare la liber . Faptul ca acum sunt profe sexy si nimic de invatat ... nu e bine  . Daca fimiu da intr-un profesor , dar ce zic eu, sa ii raspunda il calc in picioare .

Nu imi place sa intru in polemica. M-am cam lasat de ceva timp de sportul asta... Sunt profesor si stiu ca generatia actuala de elevi e o generatie de semiretarzi. Imi asum ce spun! Nu mai exista respect fata de profesori si nu mai exista nicio dorinta de a invata. Am vazut un coleg profesor de istorie cand corecta niste lucrari de  control pentru elevi de clasa a IX-a. Toate contineau o singura fraza si cateva idei scrise cu liniuta. Nu au capacitatea sa se exprime complex in scris. Am o lucrare de-a mea de control din clasa a IV-a... Ma exprimam mai bine in clasa a IV-a decat elevii din ziua de azi de la liceu. Aaa... Si e vorba de elevii unui liceu de top. Sa nu mai spun ca la unii, ajunsi in clasa a X-a trebuie sa ii invat sa scrie si sa citeasca in loc de psihologie.

Intamplator cunosc destul de bine cazul Ursu, fiind din sistem si din orasul care l-a consacrat. Colegii lui de serviciu spun multe despre el. Inclin sa cred ca este adevarat ce zic ei... Am mai spus in trecut ca toti ii laudau cunostintele din matematica, dar il criticau ca om... Nu pot sa fiu nici eu de acord cu unele lucruri pe care le-a patit. E vorba de nota 1 la o inspectie... Nu am vazut asa ceva! Cred ca era ceva premeditat si intentionat. Eram curios sa vad ce scrie acolo pe fisa de observatie...  Sunt profesori care la inspectii de grade iau 9 si 10 si la examenele finale iau 2 si 3... Cum se explica asta? Sunt si profesori care la titularizare iau 2 si 3 si la liceele unde sunt suplinitori, directorii sunt nevoiti sa le mareasca salariile pentru ca si-au obtinut gradul I. E clar ca selectia cadrelor didactice nu se face corect! Problemele sistemului sunt muuuulte... Incepand cu lipsa de control a cadrelor didactice asupra elevilor si terminand cu pregatirea si selectia cadrelor didactice si schimbarile dese de legislatie.

Ca sa iti imaginezi la ce prostie s-a ajuns... Saptamana trecuta am gasit un elev in barul de langa liceu. I-am zis ca la ora de psihologie nu a fost decat o singura ora pana acum (din 14). Conform legii nu trebuie sa ii inchei media la sfarsitul semestrului... Totusi legea ii permite ca la inceputul semestrului urmator sa fie evaluat, si daca merita sa ii inchei media. Ca sa ii inchei media 4 (adica sa il lasi corigent) trebuie sa ii pui minim 3 note la obiectul meu. Asta presupune ca elevul in semestrul al doilea sa vina primele 2 ore, adica mai mult decat a venit el in 14 saptamani. Cu un tupeu jegos, elevul asta mi-a raspuns: "Nu vin semestrul asta! Lasa ca ma evaluezi semestrul urmator". Vi se pare corect? Abia astept sa il evaluez! Ii dau lucrari la nivel de doctorat!

Cat despre proful Ursu si elevii... Sunt unul dintre elevii care ma umilea tot timpul profa de limba romana in gimnaziu. Luam frecvent note de 7 desi lucrarile mele erau vizibil de note 9 si 10. Si asta pentru ca nu faceam pregatire cu ea si parintii mei nu isi permiteau sa cumpere banalitatile de reviste pe care ni le punea pe banca obligandu-ne sa le cumparam. Vindeam temele pe carti pe care colegul meu de banca le cumpara de la profesoara pentru ca si le permitea sau pe bani de pachet. Deh, drepturi de autor... El era prea prost sa si le faca...   La o ora mi s-a spus direct "Esti prost ca asa te-a facut ma-ta" pentru ca i-am adus revista inapoi la catedra si i-am zis ca eu nu cumpar asa ceva. Tatal meu a reactionat si norocul ei a fost ca a fugit de la scoala. Eram singurul din clasa care aveam media 9 la latina, desi toata clasa avea 10. La examenele finale am luat cea mai mare nota la limba romana din scoala 9,25. E clar ca, dupa experientele mele nu mi-as bate copilul daca ii raspunde intemeiat profesorului.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mape 48-petru manea

pistol28

Citat din: oroles din Decembrie 21, 2013, 08:53:53 AM
.................................................. si schimbarile dese de legislatie.
..........................................................

Legile de "bun simt",
pot fi facute numai de legiuitori care poseda asemenea insusire.

(Cati legiuitori si-au cumparat scaunul, pentru a scapa de rigorile legii iar acum modifica "Codul penal" cu sintagma "noi avem legi speciale" dupa care suntem judecati nu ca tot "plebeul").

Cand numarul legiutorilor va scadea la 300, conform vointei poporului  exprimat prin referendum si votul va fi uninominal (nu cum este acum, cand se poate intra aproape cu o mie de voturi), sa ii vezi atunci cum se vor sfasia intre ei pentru "ciolan".

Fripturisti, care au obarsia in perioada interbelica, vor disparea de pe listele de candidati.

Un clasic din Damaroaia spunea ca "demacratia se invata in 20 ani" iar audienta l-a fluerat, apoi a zis "am gresit, demacratia la noi se invata in 40 ani". Mai avem 16 bani de studiu la DEMOCRATIE, iar la bun simt nu intrezaresc linia de absolvire.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

oroles

Citat
Un clasic din Damaroaia spunea ca "demacratia se invata in 20 ani" iar audienta l-a fluerat, apoi a zis "am gresit, demacratia la noi se invata in 40 ani". Mai avem 16 bani de studiu la DEMOCRATIE, iar la bun simt nu intrezaresc linia de absolvire.

Problema e ca ce invatam noi nu e democratie... E ceea ce credem noi ca e democratie.
De fapt, marele Petre Tutea spunea: "Democraţia e singurul sistem compatibil cu demnitatea şi libertatea umană, dar are un viciu: nu are niciun criteriu de selecţiune a valorilor de conducere." De aici si marile probleme ale societatii romanesti...

D006

Problema e ca atat timp directorii de institutii scolare sunt pusi dupa criterii politice si nu dupa cat management cunosc nu se va intampla nimic bun in invatamantul romanesc. Vorbim despre profesori ? ce sa le cerem cat timp o femeie de servici este angajata doar daca are DOSAR POLITIC CORESPUNZATOR !!!
   Cat timp exista institutii scolare doar pentru sifonat bani si nu exista concentrarea valorilor nu se va intampla nimic bun .

Ioan Olaru

Buna seara la toata lumea si va multumesc pentru postarile referitoare la intrebarea mea , vreau sa precizez ca nu stupi mei se afla in acea situatie , ci niste stupi care numi apartin , dar am observat acest fenomen , am vrut sa vad daca am aceasi parere ca si alti apicultori in privinta acelei simtome al albinelor , deci eu consider ca acele albine se afla intr-o situatie grava . Exemplu si concluzia la care am ajuns sunt urmatoarele , lipsa hranei energetice, si hranirea tarzie cu hrana proteica , mentionez nu stupi mei se efla in acea situatie , as vrea totusi sa intreb daca se pot salva stupi aflati in astfel de situatie , stupi clasici cu o familie per stup sau stup orizontal pe 14-18 rame intrate in iarna cu 3-5 rame albina infectata grav de varoza si doar cu acele benzi de mavrivol . Concluzia mea este ca nu va mai fi nici o albina vie , iar daca da va fi pur si simplu noroc.
Eu am tratat albinele cu varachet deocamdat nu voi folosi metoda ursu sau cel putin nu ma voi lasa 100 %  pe aceasta varianta find doar o diminuoare a infectiei nu o distrugere totala .
Hrana este doar miere iar prin ascultarile pe care le fac deocamdat totul decurge normal .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

Nicolaie Astafoaiei

oroles

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 21, 2013, 08:52:48 PM
Buna seara la toata lumea si va multumesc pentru postarile referitoare la intrebarea mea , vreau sa precizez ca nu stupi mei se afla in acea situatie , ci niste stupi care numi apartin , dar am observat acest fenomen , am vrut sa vad daca am aceasi parere ca si alti apicultori in privinta acelei simtome al albinelor , deci eu consider ca acele albine se afla intr-o situatie grava . Exemplu si concluzia la care am ajuns sunt urmatoarele , lipsa hranei energetice, si hranirea tarzie cu hrana proteica , mentionez nu stupi mei se efla in acea situatie , as vrea totusi sa intreb daca se pot salva stupi aflati in astfel de situatie , stupi clasici cu o familie per stup sau stup orizontal pe 14-18 rame intrate in iarna cu 3-5 rame albina infectata grav de varoza si doar cu acele benzi de mavrivol . Concluzia mea este ca nu va mai fi nici o albina vie , iar daca da va fi pur si simplu noroc.
Eu am tratat albinele cu varachet deocamdat nu voi folosi metoda ursu sau cel putin nu ma voi lasa 100 %  pe aceasta varianta find doar o diminuoare a infectiei nu o distrugere totala .
Hrana este doar miere iar prin ascultarile pe care le fac deocamdat totul decurge normal .
Scuze, dar eu nu am inteles mare lucru din ce ai scris! Faptul ca precizezi acelasi lucru de doua ori tradeaza ceva din punct de vedere psihologic... De regula mincinosii procedeaza asa. Asta nu inseamna ca te acuz de ceva!

In cazul in care albinele nu au fost tratate de varoa decat cu Mavrirol (ceea ce nu e bine, Mavrirolul fiind mai degraba un tratament tampon), eu nu as face tratament cu Varachet la ora asta. Albinele stau stranse in ghem cu matca la mijloc, si cand le dai cu fumul cu Varachet risti sa omori matca deoarece fumul care patrunde in mijlocul ghemului este mai greu de evacuat decat daca albinele ar fi fost rasfirate. Ca sa nu mai vorbim de ineficienta... Paduchii de pe albinele din centru vor cadea tot pe albine. Mai este posibilitatea ca fumul sa nu patrunda bine printre albine. Prospectul Varachetului spune ca nu se face tratamentul cand albinele sunt in ghem.

Cred ca un tratament care se poate aplica pe vremea asta la albine este cu acid oxalic. Veteranii ti-ar putea sa iti spuna mai multe.

Daca problema este nosemoza, atunci e mami greu de tratat...

mape 48-petru manea

Si acum ce mai vrei Ioane ,lasa-ne in pace ca "nu mai ai nici un haz "  :rotfl: