Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Ioane cum ai indraznit sa pui mavrirol in stupii bio? Tu nu sti ca nu e voie?

bio

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 20, 2013, 06:08:26 PM
..... oricum am vazut albina cu limba scoasa e posibil sa nu aiba hrana ?

ahha.....cu limba scoasa.

Ioane,.....  albinele au avut taria de caracter sa moara, scotind limba la tine.... ia-l ca un gest de dispret, la adresa a toate prostiile care le-au indurat din partea ta.

.... =))

istodorescu vasile

aha acum observ ca este elevul lui ursu . imi pare rau ca am incercat sa dau indicatii . trebuie sa il intrebi pe ursu ca iti spune de ce scot albinele limba, si se incapatineaza sa iasa afara pe temperaturi cu minus.

joohny

Va salut.Fiint temp. +6-8 grade probabil stiu ca mai au putin de trait si incearca sa iasa afara sa moara.Este o parere .Sanatate.

oroles

Citat din: Stefan Madalin din Decembrie 20, 2013, 05:57:41 PM
oroles , cu ce nu esti deacord din ceea ce spune Profu in acest filmulet ?
Dupa mine este mult mai stresant sistemul actual , cu filmatu doar la examen , decat daca ar fi camera de filmat pe intreaga perioada a anului .  Am multi prieteni si neamuri care au copii la gradinite si scoli unde ii pot monitoriza la orice ora doresc .
In caz ca nu stiai, la liceul in care preda Ursu in trecut, actualmente sunt camere de luat vederi in fiecare clasa. Diferenta intre ce facea Ursu si ce face actuala conducere a liceului e mare. In primul rand, filmuletele cu filmarile de la ore nu apar pe Youtube sau pe nu stiu ce CD! Ursu isi umilea elevii, le vorbea urat dar niciodata in timp ce ii filma. Cand ii filma era sfintisor... Cand nu filma ii facea in toate felurile. Tu te-ai simti confortabil daca profesorul te-ar scoate la tabla si te-ar filma in timp ce tu "performezi"? Crezi ca ai intelege matematica de la cineva care e mai atent la cum sa manipuleze camera decat sa predea? Ai fi de acord sa apari pe un film de-al lui Ursu?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Sustin ideea emisa si de ceilalti - albinele ies afara la temperaturi joase din cauza unei boli. Inclin sa cred ca este vorba de acarioza (Acarapis woodi) si nu de varooza.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

vranceanul

Dacă la temperaturi ale mediului ambiant de sub 9 grade Celsius observăm sporadnic zburând albine de la unii stupi, iar pe scândura de zbor remarcăm pete ruginii, înseamnă că albinele au diaree provocată de: neasigurarea liniștii necesare iernării, excesul de umiditate, miere de mană și nosemoză.
- dacă albinele moarte sunt în număr mare, au abdomenul supt și alungit, limba scoasă și există puțin rumeguș de ceară, familia a dispus de provizii insuficiente;
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

istodorescu vasile

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 20, 2013, 05:30:18 PM
Albine care ies din stup pe timpul acesta adica la temperaturi de minus se datoreaza hranei proteice administrate necorespunzator ?
ce va mai bateti capul  ca ar fi una sau alta cind omul a pus hrana proteica in aceasta perioada  a creat problema din nestinta.

Vyktor

Citat din: Ioan Olaru din Decembrie 20, 2013, 06:08:26 PM
Citat din: mape 48-petru manea din Decembrie 20, 2013, 05:54:29 PM
Nu ai postat de cevatimp -ai fost plecat in SUA ?

NU nu am fost nicaieri nu am timp de asa ceva lucrez si eu ca multi alti

Sa ntelegem ca nu ai plecat in SUA  pentru ca nu ai timp?

Stefan Madalin

oroles ceea ce spui e din ceea ce ai vazut , sau din ceea ce ai perceput?  Dupa mine, filmatul orelor de curs este benefica pentru mine, ca parinte si imi rezerv dreptul de a fi data spre vizionare la liber . Faptul ca acum sunt profe sexy si nimic de invatat ... nu e bine  . Daca fimiu da intr-un profesor , dar ce zic eu, sa ii raspunda il calc in picioare .

istodorescu vasile

pentru cei ce nu stiu, daca in noiembrie- decembrie se administreaza hrana proteica , albinele incep sa consume , si matca in cele mai multe cazuri isi reia ponta , si astfel albinele fac eforturi mari pentru a mentine temperatura ridicata pentru cresterea puietului , consuma mult ,iar datorita proteinei administrate sistemul digestiv se supraincarca , si albinele parasesc ghemul chiar si la temperaturi scazute, si de aici mai este un singur pas pina se alege praful de familii.

Stefan Madalin

problema nu e ca matca incepe ponta ci ca albina are deja ochii iesiti din orbita ca nu gaseste wc . Apar intoxicatii .  DASTA AU TROMPELE IESITE .

SERBAN VASILICA

Va salut. Parerea mea: nu domnul Olaru are probleme, fiindca el le-a tratat cu varachet, si zice ca acesti stupi au fost tratati cu mavrirol. S-a folosit mavrirol ca sa nu se mai vada fumigatiile pe funduri si sa se poata numi bio. S-a pus si turta proteica intre folii, si acum este clar ca nu mai gaseste wc. Eu cred ca domnul Olaru a fost rugat sa scrie pe forum, ca nu mai stie ce sa le faca. Asa ca ajutati OMUL ca este in nevoie. Multumesc.

mape 48-petru manea

zeci de apicultori cu experienta au incercat sa-l ajute ,dar el l-a ales pe profesorul in apicultura  zis Ursu ---acum este cam tarziu
daca ies din iarna fam.atunci poate fi ajutat ,dar numai daca o sa vrea
imi pare rau de familiile de albine ---de el nu prea  ))/

costi82

de ce nu-l suni pe Ursu? poate iti da el o idee, sau poti vorbi pe mess cu el!
Apicultura e o arta care trebuie respectata!