Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

Citat din: SPYKAL din Decembrie 08, 2013, 04:10:39 PM
Citat din: orbanstefan64 din Decembrie 08, 2013, 03:56:28 PM
  minutul 27.

http://www.tvrplus.ro/editie-viata-satului-159845
Le-a facut si piscina acum bietelor albinute. Turta aia curge pe rame. ))/ ))/ :qp: :qp: :qp:
Doamne fereste......ii criza peste tot......... :yahoo_cry:

ioanardelean55

Discutia de astazi despre mierea necapacita arata cita apicultura stie dul Ursu dece :

E posibil ca in toamna sa te trezesti cu multa  miere necapacita in stupi ,iar unii incepatori sa faca ce au vazut azi (sa o extraga ) iar miere capacita sa ramina putina pe rame si stupii respectivi sa vada moartea prin ian - _feb.  ))/ ))/ ))/
E o munca facuta degeaba ,eu in totii anii am avut asa ceva in stupii si niciodata nu am avut probleme ,acea miere este consumata prima si albinele mai au inca posibilitatea de a iesi la zbor deci nu e niciun pericol ,
  Din lipsa de cules hranim familiile pina prin septembrie inclusiv iar albinele nu mai capacesc acea hrana in acest caz ne intrebam ce-am facut ? am facut bine s-au rau ? In nici - un caz rau .
  Daca in oct. rezolvam aceasta problema cum s-a spus ,  intrebarea e la 2oo de stupi in care ai 2-3 rame cu miere necapacita in cit timp le scoti in cit timp le pui la loc ?

O dezmagire totala am avut cind a deschis acea lada si am vazut acel roisor care s-a dat la turta .Acolo erau citeva sute de albinute care nu cred ca vor  auzi colinde  .

Iar ca incheiere ma intreb : oare ce cauta acel preot acolo ?

istodorescu vasile

domnule Petre Atudorei vad in rindurile scrise de dumneavoastra o naivitate care ma face sa va dau un raspuns. majoritatea din cei ce au comentat acest model de stup nu ar fi fost atit de inversunati daca ursu ar fi facut aceste experimente doar pe buzunarul lui. problema este ca acest om face foarte mult rau apiculturii din rominia si veti intelege si dumneavoastra peste niste ani  acest lucru .eu personal nu sint genul sa jignesc indiferent de situatie doar imi spun parerea. eu zic ca la un numar redus de stupi se poate lucra cu orice tip de lada, dar la un numar mai mare de stupi nu se poate lucra cu 3 in 1 ,5in 1 si nu mai stiu cite or mai fi in unu. daca ursu ar fi venit cu ceva constructiv pentru apicultura eu sint sigur ca altfel ar fi stat lucrurile, insa el a preluat o idee  de acum citeva zeci de ani , si cu care incearca sa faca bani pe buzunarul unor incepatori cave cred vrajeli si la urma vad adevarul dupa ce au pierdut bani. ciuliti urechile ca va aduce noi descoperiri  revolutionare  in continuare. in ritmul in care inventeaza veti vedea  poate si 10 in 1 pina cind isi va pune toate albinele ce le va mai avea intr-o singura lada.

fiug1970

Citat din: ioanardelean55 din Decembrie 08, 2013, 04:44:20 PM
Discutia de astazi despre mierea necapacita arata cita apicultura stie dul Ursu dece :

E posibil ca in toamna sa te trezesti cu multa  miere necapacita in stupi ,iar unii incepatori sa faca ce au vazut azi (sa o extraga ) iar miere capacita sa ramina putina pe rame si stupii respectivi sa vada moartea prin ian - _feb.  ))/ ))/ ))/
E o munca facuta degeaba ,eu in totii anii am avut asa ceva in stupii si niciodata nu am avut probleme ,acea miere este consumata prima si albinele mai au inca posibilitatea de a iesi la zbor deci nu e niciun pericol ,
  Din lipsa de cules hranim familiile pina prin septembrie inclusiv iar albinele nu mai capacesc acea hrana in acest caz ne intrebam ce-am facut ? am facut bine s-au rau ? In nici - un caz rau .
  Daca in oct. rezolvam aceasta problema cum s-a spus ,  intrebarea e la 2oo de stupi in care ai 2-3 rame cu miere necapacita in cit timp le scoti in cit timp le pui la loc ?

O dezmagire totala am avut cind a deschis acea lada si am vazut acel roisor care s-a dat la turta .Acolo erau citeva sute de albinute care nu cred ca vor  auzi colinde  .

Iar ca incheiere ma intreb : oare ce cauta acel preot acolo ?
sa le faca Sfanta Impartasanie!!ca sant si ele fiinte vii si au nevoie de calauza spirituala pe ultimul drum =)) =))

orbanstefan64

Citat din: gelu din Decembrie 08, 2013, 03:24:39 PM
...urmaresc frecvent Viata satului...asa mai vad ce le mai debiteaza guvernantilor in politica Agricola...totusi, sa nu ma abat de la subiect, Mr.prof. Ursu zicea si exemplifica cum de extrage mierea necapacita ptr. a face loc albinelor la iernat... :sad:...rog apicultorii consacrati sa dezvolte putin subiectul si ptr. noi ,,pinguinii,, ce.i bine, ce.i rau in asta... :thanks:...scuzati cacofonia de pe la mijlocul frazei... ^:)^ :hi:
rama prezentate apare in stup din greseala stuparului. daca hranirile de completare se fac intr o perioada corespunzatoare  albina reuseste sa capaceasca toata mierea.

istodorescu vasile

referitor la mierea necapacita este o prostie sa te apuci sa o extragi , fiindca acea cantitate mica de miere necapacita albinele o consuma prima data  fara a suferi in vreun fel. ce a aratat ursu astazi este exact invers de cum ar trebui sa procedeze. extrage mierea necapacita si pune turta cu polen  . trezultatele vor aparea in curind dar nu stiu daca va filma sa arate.

orbanstefan64

turta cu polen ????cind ii puiet de crescut ce punem???

ioanardelean55

a le faca Sfanta Impartasanie!!ca sant si ele fiinte vii si au nevoie de calauza spirituala pe ultimul drum =)) =))

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =D> =D> =D>

Vyktor

Citat din: ioanardelean55 din Decembrie 08, 2013, 05:10:17 PM
a le faca Sfanta Impartasanie!!ca sant si ele fiinte vii si au nevoie de calauza spirituala pe ultimul drum =)) =))

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =D> =D> =D>
Acum ati inteles de ce era Popa acolo?

istodorescu vasile

la sfirsitul emisiunii de astazi au spus cei de la viata satului ca in emisiunile viitoare vor prezenta pe unii din adeptii bio....... care au achizitionat acest model . astept cu nerabdare sa aflu veniturile realizate de ei daca au ajuns la performanta promisa de ursu 

orbanstefan64

dar cu maicutele care o fi rezultatul? cred ca acolo deja o fost demult sfinta impartasanie.

istodorescu vasile

poate ca acolo vor filma data viitoare si ma astept la recorduri de productie fiindca acolo beneficiaza si de harul sfint

orbanstefan64

Citat din: istodorescu vasile din Decembrie 08, 2013, 05:26:06 PM
la sfirsitul emisiunii de astazi au spus cei de la viata satului ca in emisiunile viitoare vor prezenta pe unii din adeptii bio....... care au achizitionat acest model . astept cu nerabdare sa aflu veniturile realizate de ei daca au ajuns la performanta promisa de ursu
putintica rabdare.....

fiug1970

Citat din: orbanstefan64 din Decembrie 08, 2013, 05:27:30 PM
dar cu maicutele care o fi rezultatul? cred ca acolo deja o fost demult sfinta impartasanie.
pai ce rezultat?dupa Cina Cea de Taina....a urmat Trecutul pe Sub Masa si concursul:Io Pup Poala Popii,Popa Pupa Poala Mea,spus din ce in ce mai repede!!

NiKoN

Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!