Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

vranceanul

Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

Aurel

orbanstefan64

marius_vfp

stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

ioanardelean55

yo2lsk

Bybi917

Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acrii!!!Domnilor nu va cunosc si nici pe acest"profesor"nu-l cunosc dar stupul omului este o marca inregistrata,m-am saturat sa vad cum se fac comentarii la adresa acestei pers.si stupului prezentat,iesiti fratilor in fata,face-ti un filmulet prezentati va rog marele dezavantaj,marea teapa,vad ca din cei care nu au mai mult de 10 stupi si se declara incepatori si cer sfaturii  cand descopera acest sub.au un singur verdict -acel stup este o teapa.Daca imi aduc aminte am vazut un filmulet in care Ursu prezenta acest stup impreuna cu Dan Puisoru,stup la care Puisoru nu a avut nimic de comentat.O duminica perfecta va doresc P.S.sunt pregatit sa ma apar de atacul nimicitor al celorlanti useri :D

bucovineanu

Daca platesti poti obtine brevet pentru orice. Nici macar nu este inventat de Ursu, e stupul Antonescu realizat cu multi ani in urma. Daca era realizat in forma initiala pentru care Ursu are brevet, sa zicem ca era de acceptat. Dar cu timpul l-a tot complicat si a devenit de nefolosit. Stupul este foarte scump in comparatie cu alte modele. Are foarte multe componente din care unele din  pfl material care e foarte putin rezistent.  Acest material poate fi ros de catre albine in numai 2-3 ani. Am un podisor din acest material care a fost pus intre 2 corpuri, in corpul de sus punand un roi si a fost gaurit de albine intr-o singura vara. Au facut o gaura cat pumnul. O sa pun o poza cu podisorol respectiv dupa ce il caut la stupina.. Necesita un foarte mare volum de munca. Presupune un mare numar de interventii in familiile de albine. Daca vrei sa umbli la o familie le deranjezi pe toate 3. Are greutate mare. Folosind acest model de stup Ursu si-a distrus intreaga stupina. Sunt doar cateva din dezavantaje, colegii or sa completeze.
Dar teapa cea mai mare sunt CD-urile cu tehnologia de lucru care insumeaza multe bazaconii si au un pret mai mare decat stupul. Tehnologia de lucru e atat de complicata pentru un incepator ca si cum ar fi pus cineva care nu a condus o masina sa piloteze un avion.

pharaonu75

Citat din: Bybi917 din Aprilie 14, 2013, 10:43:42 AM
... Daca imi aduc aminte am vazut un filmulet in care Ursu prezenta acest stup impreuna cu Dan Puisoru,stup la care Puisoru nu a avut nimic de comentat...

Asta a fost marea "lovitura" a lui Ursu: sa il prinda pe Dan Puisoru undeva si sa il asocieze cu acest stup!

Pai ce vrei sa comenteze Puisoru la acest stup, atat timp cat nici nu il intereseaza aceasta aberatie? Puisoru obtine tone de miere, sute de matci si roiuri, produce stupi, roinite, colectoare de polen, zeci de mii de rame, conduce o asociatie, organizeaza targuri apicole... crezi ca isi pierde timpul cu ladoaca "minune"?

Ursu se plimba cu cutia prin tara si unde "miroase" ca este rost de putina publicitate, hop si el! Daca este chiar atat de bun acest stup, iar Ursu vrea sa beneficieze de reclama pe seama lui Puisoru, sa ii dea in folosinta vreo 10 astfel de stupi si sa il intrebe pe Puisoru dupa 1-2 ani cam ce parere are despre "inventie"! Sa filmeze si sa puna pe net aceste pareri!
Ce zici? Il tine pe Ursu? Eu cred ca NU!!

E mult mai simplu sa iei omul "cu japca", sa te filmezi pe langa el emitand numai aberatii si sa profiti de faptul ca, din bun simt si politete, acel om nu te trimite pe unde n-ai mai fost de cand te-ai nascut!

Daca este asa meserias Ursu, ne arata si noua cum se ia un roi de pe o creanga?
Am vazut ceva aici, dar nu am prea inteles ce spunea spre final... adica incepand de la minutul 03:20  ))/ =)) ))/

[jwp=680,551,image]http://apiardeal.ro/video/NE-recuperarea_unui_roi_de_albine_by_prof.Ursu.flv[/jwp]
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Bybi917

=D>Dupa cum vad tot veterani sunt baza,bravo domnilor partial aveti dreptate dar totusi ........

Stefan05

Fratilor asemenea greseli cu roii pe craca chiar si  incepatorii cred ca s-ar fi gindit sa puna un stup sub roiul respectiv.
  In filmul cu prezentarea stupului dintre profu " si domnul Dan Puisoru se vede clar diferenta ca de la cer la pamint dtr cei doi in materie de apicultura ,in care fara ajutorul domnului Dan nu cred ca s-ar intelege ceva din filmul respectiv .
Toate cele bune .

bucovineanu

In postarea mea anterioara s-a strecurat o greseala: din graba in loc de PFL am scris PAL. Rog un moderator sa corecteze. O alta teapa e insasi denumirea de "stup bio", care e o mare minciuna. Cat despre roi, ce sa zic?...... Si un copil de 7 ani, daca parintii lui au albine, stie cum se recolteaza un roi.

marian_6777

Pacat de roi . Am vazut pentru prima data filmuletul dar eram sigur de rezultat.  :qp: Dar m-a distrat fuga lui :rotfl:
Trebuie infiintata o sectiune cu titlul "Asa nu" si pus filmul acolo. Si din situatiile astea poti invata...
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.