Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

cristipep

Vreau si eu secretul........sa triplez stupii asa usor , sau imi trebuie stupul bio?

D006

Citat din: Ioan Olaru din Martie 10, 2013, 06:13:58 PM
În toamnă au fost puși 50 de lăzi cu 3 familii 150 familii , din fiecare a rezultat după extindere 1 roi sau familie ajutătoare egal 300 , acest lucru în mai , după acea divizarea familiilor în 2 egal 300 plus 150 roi din primăvară rezultă 450 de roi fără familii care înpreună rezultă 600 de roi și familii dar mai punem și eșecuri cam 100 care au fost unificate dar puțin probabil

=)) =)) =)) =))  N-am mai ras asa de mult !!! du-te si vinde gogosi in alta parte ! 

Eu miros hotii de la distanta , in filmele de asta vara se vad cutiile lui Eugen rotaru dar albine nu zboara la urdinis . tu crezi ca vinzi castraveti la gradinar ?  Mai on-line jr. sa stii ca am vorbit cu eduard si stiu toata povestea.

bucovineanu

Ioane, ceva nu e in regula. Nu inteleg de ce tu crezi tot ce spune Ursu si nu crezi nimic din ce iti spun atatia apicultori, unii dintre ei cu vechime de zeci de ani in apicultura?

andreiu

Ionica, baiete, daca cumva locuiesti pe langa un curs mai mare de apa, da fuga si-ti cumpara si o pluta. Ai certe calitati de navigator. Mult succes !

istodorescu vasile

domnule ioan olaru eu nu sint genul sa fac bascalie va spun niste lucruri logice  mentionez ca lucrez cu albine de vreo 20 de ani din cei 37 si  cam asta facea si batrinul meu care  acum nu mai este printre noi si vad foarte multa naivitate  in ce scrieti d-voastra. as vrea sa va spun daca nu va e cu suparare ca albinele nu sint ca niste saci cu cartofi. eu nu va pun la indoiala strategiile pe care vreti sa le aplicati cu cei 2 stupi. cu siguranta ca veti reusi ceea ce scrieti mai sus dar intrebativa ce inseamna sa iernezi150-200 sau mai multi in aceste lazi si in perioada de primavara sa muti  atitia stupi in alte lazi. ar insemna sa decimezi doua treimi din efectiv.poate nu vi sa spus dar sa stiti ca pina la 10-15 fam e placere, de aici in sus este efort.de aceea eu cred ca  acest tip de lada poate fi folosit fara mari realizari doar de catre incepatori.am citit pe undeva ca asteptati de la acest model de" bio stup" 1000 de euro pe sezon .puteti realiza acest lucru doar daca lasati o singura fam  in lada si duceti lada respectiva in australia unde sint culesuri de mare intensitate si de lunga durata la eucalipt poate acolo veti realiza acest lucru in rominia in nici un caz . va urez succes si  sanatate ca banii ii veti cistiga usor de acum incolo

Ioan Olaru

Uite eu sunt brutar de 12 ani , am colegi și am avut peste 100 de oameni care au învâțat această meserie după acea fiecare la rândul lui mergea pe alt schimb , șefii cereau rețetele de panificație și totuși colegi mei nu reușeau aceași calitate la produse .
Mereu am ffost acuzat că nu zic rețeta sau  secretu , dar vedeți cum gândeau colegii mei ei spuneau că nu le dau rețeta corect și o modificau , nu exagerat dar o făceau , acum sa ajuns la camere de supraveghere și tot nu se reușește să se țină sub control.
Vedeți acesta este un exemplu din viața mea , această imagine o văd în oglindă și ce se întâmplă cu acest stup , mulți ia un stup sau doi dar nu cred în rețetă . Acesta este motivul pentru care am încredere în acest om , viața mea de zi cu zi mă determină săl cred.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

madnes_marius

Citat din: Ioan Olaru din Martie 10, 2013, 12:57:07 PM
Nu !eu arăt cum cresc eu albine , din câte știu albina este o vietate biologică , nu poți lucra mecanic , te adaptezi după vreme și nevoia albinei .

aici e marea diferenta ca tu si profu vostru nu va puteti numi apicultori ci doar simpli crescatori de albine....si daca ma mai gandesc nici crescatori caci albinele se dezvolta singure nu trebuie sa le dai de mancare ca sa le cresti/ingrasi

D006

O reteta ca sa functioneze trebuie facuta corect cu ingredientele respective si in cantitati perfecte . la fel si in apicultura , un Dadant , Un Langstrot ne-au dat reteta de apicultura si noi o aplicam. Acum vine gogoasa on-line si spune ca nu mai este buna vechea reteta ca are el una visata peste noapte care sigur va merge la altii ...  e ca in bancul cu crocodilul , zboara ? da , dar mai pe jos.

La brutarie faci paine pe care o bagi in gura si o mananci , la brutaria lui online ai vazut sa iasa ceva de bagat la ghiozdan ?

sorinma

Citat din: Ioan Olaru din Martie 10, 2013, 09:07:20 PM
Uite eu sunt brutar de 12 ani , am colegi și am avut peste 100 de oameni care au învâțat această meserie după acea fiecare la rândul lui mergea pe alt schimb , șefii cereau rețetele de panificație și totuși colegi mei nu reușeau aceași calitate la produse .
Mereu am ffost acuzat că nu zic rețeta sau  secretu , dar vedeți cum gândeau colegii mei ei spuneau că nu le dau rețeta corect și o modificau , nu exagerat dar o făceau , acum sa ajuns la camere de supraveghere și tot nu se reușește să se țină sub control.
Vedeți acesta este un exemplu din viața mea , această imagine o văd în oglindă și ce se întâmplă cu acest stup , mulți ia un stup sau doi dar nu cred în rețetă . Acesta este motivul pentru care am încredere în acest om , viața mea de zi cu zi mă determină săl cred.

nu am experienta in cresterea sau exploatrea albinelor,dar citesc de ceva timp acest forum si cu tot respectul pt un necunoscut devi cam enervant oricine ai fi :

de ce crezi ca daca esti brutar de 12  ani deti secretul absolut in panificatie?
cum de un profesor de matematica poate deveni  peste noapte un guru in apicultura cu mai multe idei revolutionare decat apicultori din generati e in generatie?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

cristipep

Dupa afirmatia asta ....................m-am lamurit.Sa inteleg ca esti la fel ca el .....stii vorba aia..."cine se aseamana se aduna"........Sa ai mare grija ca din punctul meu de vedere ca incepator el habar nu are de nimic......nici macar nu este in stare sa explice ce tampenii face.Prost mentor ti-ai ales.Sa nu patesti ca el .Apropos........nu cumva ii faci reclama ascunsa?

Ioan Olaru

Citat din: cristipep din Martie 10, 2013, 10:47:19 PM
Dupa afirmatia asta ....................m-am lamurit.Sa inteleg ca esti la fel ca el .....stii vorba aia..."cine se aseamana se aduna"........Sa ai mare grija ca din punctul meu de vedere ca incepator el habar nu are de nimic......nici macar nu este in stare sa explice ce tampenii face.Prost mentor ti-ai ales.Sa nu patesti ca el .Apropos........nu cumva ii faci reclama ascunsa?

Iară reclamă , eu nu fac nici o reclamă , face dânsul că el are de vândut eu nu am nimic doar cele două familii ale mele și am ales să le cresc în acest model , undei reclama? Eu zic părerea mea iar voi o spuneți pe a voastră , așa știam că funcționează acest forum , adică să vorbim liber cine vrea , că din cele câteva mii de vizitatori suntem doar vreo 5 sau 6 care discutăm și mai spui că fac reclamă.

Bistriteanul

Domnule Olaru, daca ziceti ca sunteti brutar va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema:
Un brutar care lucreaza in 3 schimburi in panificatie a constatat la scoaterea painilor coapte din cuptor ca painea nu era suficient de crescuta, era de culoarea alba si avea suprafata cu neregularitati.
Intrebarea este: Cu ce a gresit?
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

Ioan Olaru

Citat din: Bistriteanul din Martie 11, 2013, 08:35:27 AM
Domnule Olaru, daca ziceti ca sunteti brutar va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema:
Un brutar care lucreaza in 3 schimburi in panificatie a constatat la scoaterea painilor coapte din cuptor ca painea nu era suficient de crescuta, era de culoarea alba si avea suprafata cu neregularitati.
Nu a dat drumul la cuptor,

Bistriteanul

Citat din: Ioan Olaru din Martie 11, 2013, 10:16:31 AM
Citat din: Bistriteanul din Martie 11, 2013, 08:35:27 AM
Nu a dat drumul la cuptor,
Prima incercare total gresita! Cititi cu atentie, painile le scoate coapte.
Chiar si daca nu era dat drumul la cuptor, aluatul (ca nu se pot numi paini) nu avea de ce sa aiba suprafata neregulata.
Raspunsul e foarte simplu pentru cineva cu 1 an experienta, daramite cu 12 ani de experienta in panificatie ca dvs.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

Ioan Olaru

Sunt multe alte cauze , răspund ultima oară dacă e e , dacă nu nu , aciditatea din aluat foarte crescută , maya exagerată , modelare necorespunzătoare , aluat lăsat excesiv la dospit , cuptor slab la început , depășirea timpului de coacere , ducînd produsul la o stare foarte tare , aspectul pâini poate fi afectat prin nespălarea acestuia , dospitor fără aburi suficient , pâine fără drojdie  și mai sunt multe altele , dacă știți sau am nimerit spuneți poate o nimeresc iar dacă vreți ne putem contra mult și bine .