Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

sorinma

un om atat de polivalent si  profesor greu de crezut ca nu stie sa foloseasca calculatorul dar in fine nu conteaza asta
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

vranceanul

Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

D006

Acest pseudo profesor sufera o forma de paranoia in care a dezvoltat un sindrom de superioritate . Voi nu intelegeti ca el este cel mai destept apicultor de pe planeta iar noi , restul , suntem prosti si inapoiati . Iar el este venit pe Pamant cu scopul divin de a ne scoate din prostie prin lada minune .

Sunt sigur ca nu citeste nici macar un cuvant de pe forumuri deoarece el e prea destept si atotstiutor iar noi suntem prosti si rai.

Aurel

Nu m-am gidit ca poate ajunge pana aici .Mare-i gradina ta doamne!!!!!!!! :roll:

morozan simion

fiecare avem calitati si defecte eu zic ca ar fi bine s-l lasam in pace sa-si dezvolte el familiile in stupul bio asa cum doreste. Eu sincer merg pe apicultura care am invata-to de la un batran de 87 ani si citesc carti din anii 60 70 si 80 iar despre cresterea matcilor l-am citit pe Ruttner, care eu cred ca este un geniu in cercetarea si dezvoltarea familiilor de albine
va doresc numai bine si un sfat prietenesc
daca ceea ce vfaceti va este benefic voua si nu-i influienteaza negativ pe cei din jurul vostru inseamna ca e perfect, continuativa actiunile ca ajungeti bine

teoalbina

Citat din: vranceanul din Februarie 01, 2013, 05:12:42 PM
Cititi si va minunati     http://apicultura-online.blogspot.ro/2013/01/noua-tehnologiie-apicola-in-contextul.html
filmul de aici:  Renumitul apicultor Dan Puisoru discuta cu Proful Online despre "Bio Stup - Ioan Ursu"  cred ca ar fi bine sa fie vizionat de cat mai multi apicultori care vor sa se documenteze cu privire la modul in care actioneaza parazitul varroa... Nu am urmarit pana la capat dar, majoritatea explicatiilor date de cei 2 protagonisti (profesorul Ursu si Dan Puisoru) sunt cu adevarat profesionale. Sa nu se inteleaga ca sunt adeptul modelului de stup expus insa ma numar printre adeptii ramei claditoare si ai tratamentului alternativ cu medicamente specializate in combaterea acestui parazit. Modelul de colector de polen iarasi mi s-a parut foarte practic (usor de folosit). Sa luam exemplu de la albina si sa alegem tot ceea ce este mai bun si mai potrivit pentru stilul nostru de lucru. La acest topic se observa o inversunare accentuata impotriva stupului profesorului Ursu, inversunare care, in loc sa se limiteze la stup, a ajuns sa se rasfranga in primul rand asupra persoanei care nici macar nu este prezenta pe acest forum! :nono: In ceea ce priveste modelul de stup - fiecare cauta o solutie cat mai avantajoasa pentru el. Eu am avut probleme cu ridicatul (am avut la inceput caturi cu corp intreg) ajungand sa fac  o operatie de hernie inghinala. Ca urmare am ajuns sa lucrez cu caturi de jumatate pe 10 si 12 rame. Acum ma gandesc la caturi de jumatete pe cate 6 rame. Fiecare e liber  sa experimenteze, sa se documenteze si sa aleaga apoi in cunostinta de cauza. Doamne ajuta!

D006

Teo cred  ca nu cunosti situatia in asamblu !
  In stupina ta si cu banii tai faci ce vrei dar cand iesi pe poarta intri in spatiu public . Iar cand vrei sa vinzi o panarama pe post de inventie revolutionara e hotie pe fata .
  Cat priveste treaba cu rama claditoare , online a descoperit apa calda ; SE stie de ea de zeci de ani , se stie cat combate varooa.

vranceanul

Acel colector il folosesc apicultorii din turcia, deasemenea si eu, e foarte practic , insa are un mic dezavantaj, mai cade si ceva reziduri din stup.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Obombo

Omul asta are prea mult entuziasm si prea putine cunostiinte de apicultura. Un mix periculos.
Intre timp stupul 3 in 1 s-a imbogatit cu un nou element. De fapt trei.

morozan simion

Iernatul stupinei Manastirii Tisa Silvestri in cei 50 de Bio Stupi si o idee de eficientizare

brovo domunle profesor, dumneavoastra practicati apicultura de peste 30 de ani, eu din pacate de vreo 4 ani dar va anunt cu deosebit respect ca aceasta procedura care o faceti dumneavoastra acuma iarna eu am facuto in toamna cu polistiren extrudat si acum n-am avut de deranjat ghemul. le-am aplicat doar turtele pe rame si atat
oricum e bine si acum, vorba ramânului ,,bine si mai tarziu decat niciodata,,

Ioan Olaru

Trebuie înteles un lucru voi acesti apicultori nu iesiti la rampa decat cu critici , de ce nu va faceti si voi un blog să postati filme sa inventati ceva apoi dati gratis sa vedem santeti an stare de asa ceva , eu ca mic apicultor cu 2 familii fara nici o cunostinta despre albine am dat de acest om Ioan Ursu si am procedat exact cum a spu iar ce prezinta el sau a prezentat pentru mine este foarte util an continuare, de ce santeti rautaciosi va e frica ca o sa aveti concurenta si va fi mierea ieftina si ca se va umple tara de apicultori ca vor putea vinde produse apicole la pret real, si anca ceva sa va pune 13 ron taxa pe familie acelor care au peste 50 de familii, am o vorba , daca vrei poti daca nu stai si asteapta poate pica din cer.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

prisecarul

Citat din: ACVILA din Februarie 03, 2013, 01:22:45 PM
Trebuie înteles un lucru voi acesti apicultori nu iesiti la rampa decat cu critici , de ce nu va faceti si voi un blog să postati filme sa inventati ceva apoi dati gratis sa vedem santeti an stare de asa ceva , eu ca mic apicultor cu 2 familii fara nici o cunostinta despre albine am dat de acest om Ioan Ursu si am procedat exact cum a spu iar ce prezinta el sau a prezentat pentru mine este foarte util an continuare, de ce santeti rautaciosi va e frica ca o sa aveti concurenta si va fi mierea ieftina si ca se va umple tara de apicultori ca vor putea vinde produse apicole la pret real, si anca ceva sa va pune 13 ron taxa pe familie acelor care au peste 50 de familii, am o vorba , daca vrei poti daca nu stai si asteapta poate pica din cer.
daca atata ai inteles din cele spuse de colegii apicultori, este bine!
continua!!!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

D006

Acum cioara-i vopsita in acvila ...

morozan simion

domnule ,,AGVILA,, felicitarile mele, dar cand o sa-ti dai seama , daca o sati dai sa ni fie prea tarziu
sti proverbul romanaesc,,Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in traista,,
iar in doomeniul apiculturii tot timpul ai de invatatat, nu este suficient sa sti sa ansamblezi o rama , sai pui ceara si sa o pui in stup, trebuie sa-ti placa albinele, sa le iubesti si sa le acorzi atentie tot timpul si atunci cand au un comportament anormal sa sti ce se intampla si sa intervii concret.
Stiti la ce concluzie am ajuns eu, oricine poate sa creasca un porc, pasari prepelite,etcdar nu oricine poate sa ingrijeasca albine
o dumineca frumoasa