Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Ioan Olaru

Da ce mai conteza impozitele si asa platim pe porci pe vaci pe gaini pe orice mai conteaza .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

Bistriteanul

Dl.Ursu si-a dat cu firma in cap!
Inteleg ca dl.Ursu nu si-a insusit informatia scrisa in orice carte de apicultura unde scrie clar ca: creanga se TAIE (cu foarfeca, fierastrau, etc.)si ca nu se rupe; inteleg ca vrea sa se dea profesor chiar si la o materie la care nu se pricepe dar nu inteleg de ce a mai postat filmuletul.

Ca sa constientizezi ca te faci de ras iti trebuie un dram de inteligenta.

Daca tot vroia sa faca un film interesant putea sa puna o lada sub roi, sa apropie un fagure(cu putina miere)  de roi si sa arate ce frumos coboara albinele din copac.

Asa s-a facut de ras si a demonstrat (inca o data) ca nu stapineste materia. :nono:
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

pharaonu75

Citat din: Bistriteanul din Ianuarie 28, 2013, 10:03:57 AM
Dl.Ursu si-a dat cu firma in cap!
Inteleg ca dl.Ursu nu si-a insusit informatia scrisa in orice carte de apicultura unde scrie clar ca: creanga se TAIE (cu foarfeca, fierastrau, etc.)si ca nu se rupe; inteleg ca vrea sa se dea profesor chiar si la o materie la care nu se pricepe dar nu inteleg de ce a mai postat filmuletul.

Daca tot vroia sa faca un film interesant putea sa puna o lada sub roi, sa apropie un fagure(cu putina miere)  de roi si sa arate ce frumos coboara albinele din copac.

Asa s-a facut de ras si a demonstrat (inca o data) ca nu stapineste materia. :nono:

Q.E.D.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

NiKoN

Citat din: Bistriteanul din Ianuarie 28, 2013, 10:03:57 AM

Daca tot vorbim de inteligenta, omul prost invata din greseli, iar cel destept din greselile primului. Depinde de fiecare cum va procesa patania prof. Ursu!
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

D006

Prostul daca nu este si fudul nu e prost destul !

morozan simion

haideti sa nu fim asa rai fiecare suntem liberi sa facem ce ne doreste inima, eista pareri pro si contra avantaje pentru unii, dezavantaje pentru altii etc , eu unul am convingerile mele si nu ma pot dezice de ele pentru ca cel putin asa cred eu sunt realist.

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

PACO

stand si uitandu ma la profu online mi am amintit de unul care tot asa inventase o bazaconie numita: "miere vie". e foarte posibil ca marketingul sa bata apicultura.

tassevasi

:) :)  Da  frumos  roi !
   Cu dreg i-mi aduc aminte cum am prins eu primul roi intr-un prin .
    Pt ca am fund detsab  si roiul era destul de sus , mai intii am legat  fundul , am pus  2 rame cu miere  din lateralul  altora , fara  albina ,inca 2 cu foita , am legat cutia sub roiul  care era pe trunchiul prunului  , am pus o scindurica  din mijlocul roiului spre ramele din  cutie  si cu  putin fum  deasupra  au coborit toate in cutie , am lasat cutia citeva ore  sa se linisteasca  si seara l-am dus acasa  ,intucit eram la 70 km , la salcim 4 .
  Nu stiu sa ma fi intepat  vreo albina .   
  Toata problema e sa gindesti bine inainte , sa nu ei  decizie pripita  cum a facut el .
   Oricum eu nu puteam sa tai prunul si nici sa-l scutur in cutie .
  Numai bine.

pharaonu75

Eu primul roi l-am luat dintr-un visin! Nu stiu de unde a ajuns acolo, pentru ca in zona nu erau stupi!
Am adus de acasa o roinita cu 2 rame cu miere, m-am urcat cu ea in visin si sa fi vazut dovada vie ca omul se trage din maimuta! =)) =)) Cu o mana tineam roinita, cu cealalta scuturam roiul, iar picioarele erau incurcate printre ramurile visinului intr-un fel pe care nu il pot descrie. Era o pozitie a dracului de nasoala, insa am terminat treaba repede si am scapat fara nicio intepatura!
Si, desi nu aveam in spate anii de apicultura ai meseriasului on-line, nu mi-a trecut nici o secunda prin minte sa rup creanga! =))

Obombo

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 28, 2013, 10:45:40 PMSi, desi nu aveam in spate anii de apicultura ai meseriasului on-line, nu mi-a trecut nici o secunda prin minte sa rup creanga!
Nu te demoraliza, nimeni nu s-a nascut invatat. Sunt sigur ca dupa ce ai vazut la profu' online care e metoda corecta nu o sa mai procedezi gresit. :rotfl:

mape 48-petru manea

Acum doi ani in vara vad un roi pe trunchiul unui pom din gradina
Ma duc cu o ladita in care erau cateva rame goale ,inbracat in pantaloni scurti si maieu , fara masca si incep sa perii albinele in ladita ---ma atacat o albina ,apoi 10 ,apoi 100,apoi 1000,apoi nu am mai stat sa numar si am luat-o la sanatoasa spre casa---sotia ma vazut si alega spre mine intreband ce sa intamplat ,strig si eu "fugi,fugi "----am navalit amandoi in coridor si inchi usa (sotia a inchuiat-o si cu cheia ) dupa care sotia a niceput sa numere acele primite de mine
Era un roi cu doua matci sau doua roiuri asezate unul langa altul situatie in care albinele sunt f.agitate

RazvanTi

pai dane el a vrut sa rupa creanga sa faca o arogantza de-aia cu craca in mana cu roiul pe ea.
partea proasta a fost la CUM sa "culeaga" creanga din pom.
ca nu l-a dus mintea ca la rupere se va scutura roiul este deja alta discutie.
pe mine m-a distrat cum fugea dupa aia prin tufe.
eu mai degraba as fi taaaare curios sa-i fi vazut mufa umflata la cate ace si-a luat  :rotfl:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

cornelioandanciu

Este adevarat ca intepaturile de albine combat reumatismul si la ursi? =)) Si uite cum, vorba aia, prostia doare!
Va salut.

pharaonu75