Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

salut, din cate am inteles eu remanenta se regaseste si in mierea predata la procesator , daca ar avea remanenta numai de 12 ore , suntem LIBERI  la varachet  :D :D :D, dar nu cred , nimeni nu contesta calitatile unui om pana ce nu devedeste ca e capabil de mai multe treburi , dar nu revolutioneaza apicultura cu schimbarea ramei oarbe , sincer treaba cu uniformizarea mirosului pentru mine  e o mare tampenie , albinele vor migra catre matca predominanta si celellalte vor muri  de oftica ca iau plecat soldatii si nici propriile sale fice nu ami ascula de ea , iar acea matca cu duimul de soldati intra in frigurile roitului si le vom vedea frumos pozate la soare prin copaci in loc sa faca treaba . prefer fiecare familie cu cutia ei ,  cheltuiala mai mare nu este daca iti faci singur stupii acasa, pentru un stup normal dadant cu cat de jumate mai mult de 40 ron nu face scandura , imi fac 10 stupi nu UN LADOI de nici 2 nu pot sal care  , sa fim seriosi genul de oameni care sa pacaleasca pe altul sunt multi ,
spor la treaba .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Kov iulian

Citat din: pharaonu75 din Martie 19, 2012, 07:51:28 PM
Iulian aflat in vizita la stupina
Da asa e in urma cu cateva zile am dat curs invitatiei domnului USRSU de ai vizita stupina .

Domnul Ursu ma impresionat cu experienta sa apicola, iar dansul ma felicitat pt talentul meu de scriitor pe forumuri  dar si pt experienta mea apicola vasta .

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

jonny_it

Citat din: marius_vfp din Martie 19, 2012, 08:14:51 PM
salut, din cate am inteles eu remanenta se regaseste si in mierea predata la procesator , daca ar avea remanenta numai de 12 ore , suntem LIBERI  la varachet  :D :D :D, dar nu cred , nimeni nu contesta calitatile unui om pana ce nu devedeste ca e capabil de mai multe treburi , dar nu revolutioneaza apicultura cu schimbarea ramei oarbe , sincer treaba cu uniformizarea mirosului pentru mine  e o mare tampenie , albinele vor migra catre matca predominanta si celellalte vor muri  de oftica ca iau plecat soldatii si nici propriile sale fice nu ami ascula de ea , iar acea matca cu duimul de soldati intra in frigurile roitului si le vom vedea frumos pozate la soare prin copaci in loc sa faca treaba . prefer fiecare familie cu cutia ei ,  cheltuiala mai mare nu este daca iti faci singur stupii acasa, pentru un stup normal dadant cu cat de jumate mai mult de 40 ron nu face scandura , imi fac 10 stupi nu UN LADOI de nici 2 nu pot sal care  , sa fim seriosi genul de oameni care sa pacaleasca pe altul sunt multi ,
spor la treaba .

Nu se fac tratamente cu varachet inainte cu 1-2 saptamani de extractie. Eu/multi altii sunt de parere sa nu se faca tratamente in momentul cand sunt caturi puse(am prezentat si o solutie pentru a lucra asa).
Raman urme in miere, cantitati mici, deci nu vor fi descoperite cu aparatura obisnuita pe care o au procesatorii de pe la noi(unii nu au deloc).

ion patrut

poate n-am fost bine inteles ma-m referit la toxicitate propriuzisa asa ca iese la laborator sunt de acord dar ei se leaga de orice nimic numai sa-ti poata scade pretul mierii la achizitie  atunci de produsele alimentare pline full deEURI si tot felul de chimicale ce sa mai zicem pana acum n-am auzit pe nimeni sa fie bolnav ca a consumat miere de la albine tratate cu varachet si mai curios de ce nu e scos de pe piata????????????????????? : :P

jonny_it

Citat din: ion patrut din Martie 19, 2012, 08:30:02 PM
poate n-am fost bine inteles ma-m referit la toxicitate propriuzisa asa ca iese la laborator sunt de acord dar ei se leaga de orice nimic numai sa-ti poata scade pretul mierii la achizitie  atunci de produsele alimentare pline full deEURI si tot felul de chimicale ce sa mai zicem pana acum n-am auzit pe nimeni sa fie bolnav ca a consumat miere de la albine tratate cu varachet si mai curios de ce nu e scos de pe piata????????????????????? : :P

In Romania din ce stiu eu procesatorii nu fac analize pentru detectarea amitrazului din miere.

ion patrut

atunci de ce atata tamtam pe stupul bio? e clar aici e vorbade bani si numai de bani strabunii nostri tineau albinele in stiubeiee di trunchi de copac si au rezistat dea lungul timpului asa ca nu vor pati nimic nici deacum incolo fara stupul bio batal nevoia de stup :finger:

pharaonu75

Citat din: Kov iulian din Martie 19, 2012, 08:16:12 PM

Da asa e in urma cu cateva zile am dat curs invitatiei domnului USRSU de ai vizita stupina .

Domnul Ursu ma impresionat cu experienta sa apicola, iar dansul ma felicitat pt talentul meu de scriitor pe forumuri  dar si pt experienta mea apicola vasta .

Domnu' Ursu (senior sau junior) ti-a vazut postarea si a redenumit clipurile, inlocuind "IULIAN" cu "UN TANAR"!!! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

D006

Am cunoscut multi oameni cu boala lui online , sa va fereasca Dumnezeu sa faca o fixatie pentru forumul Apiardeal ca sigur se va redenumi in forumul bio online !  si in loc de poza cu stupii stapanului va fi poza cu stupii bio-varachet...

D006

Citat din: Kov iulian din Martie 19, 2012, 08:16:12 PM

Iuliene..??..tu glumesti sau chiar ai fost la nea' Ursu in vizita..?

..si la mine cind ai fost zilele trecute nu m-ai filmat, sa ma vada si pe mine lumea ...:)

Kov iulian

Nu am avut cum sa va filmez pt ca am ramas fara banda .  :D :D

Nu am fost la Domnul Ursu de unde sa il cunosc, am facut o gluma . :hi:

Prin gluma pe care am facut-o am fost autoironic cu mine si am recunoscut  ca nu sunt un as al apiculturi, inca am multe de invatat,

Domnul Ursu are puterea sa recunoasca si Dansu asta ?

Are puterea sa se dea jos de pe piedestalul pe care sa urcat, si sa se recomande ca cea ce este, Un domn Profesor de matematica cu preocupari apicole .

Are puterea sa renunte la " titlul " de " Profesor in Apicultura "  pe care nu il detine si nu il merita si sa revina la pozitia de Apicultor, ar castiga mai mult ca imagine .

Am zice uite Domnule ce ce inventiv e acest Domn profesor de Matematica,ce talentat e in a convinge lumea sa il urmareasca si sa ii cumpere lazile, sincer

l-as respecta, Alti la varsta Dumnealui stau la birt toata ziua si nu au nici o initiativa .

Mult mai respectat e un om modest care se ridica incet ca experienta, decat un om laudaros care crede ca are experienta, dar nu are .

orfan.george

Mie stupi dl ursu mi se par o abureala. ce te faci dak ai 100 de astfel de stupi? trebuie sa iti concediu sa umbli in toti si tot nu ii termini si dc sa chinuim albine sa stea 3 in 1 camd putem avea 3 familii f puternice in 3 stupi din care faci productie cel putin dublu

marius_vfp

salut ,george  o abureala e putin zis , e o mare prostie  cand vom gasi in aceeasi scorbura 2 familii de albine atunci trecem si noi pe 2+1 balsam si sampoane  :nudie:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

orfan.george

salut. si am mai remarcat cv cand a desfacut supul sa vada ce face familia,albinele trecusera lejer de podisor. si s a scuzat k nu a pus folie. bun nu a pus dupa aceea, dar cand afara o sa fie 35 de grade la umbra ce o sa mai puna?si podisorul avea cca 4 piese numai cel de la familia 3 cea pe 3 sau 4 rame

D006

Citat din: orfan.george din Martie 21, 2012, 12:18:58 PM
Mie stupi dl ursu mi se par o abureala. ce te faci dak ai 100 de astfel de stupi? trebuie sa iti concediu sa umbli in toti si tot nu ii termini si dc sa chinuim albine sa stea 3 in 1 camd putem avea 3 familii f puternice in 3 stupi din care faci productie cel putin dublu

...sunt stupi greoi in intretinere, sau cel putin asa am inteles din ce am vazut citeva faze in filmele l;ui nea' Ursu..

George, eu cred ca timpul care il pierde nea' Ursu sa aiba grija de o singura cutie 3 in 1 un simplu apicultor care sta in banca lui, ceva gen Johny IT- el mi-a venit momentan in minte ca sunt destuii pe aici de la care se poate invata destule-..un apicultor, ar putea avea grija de 5-6 familii intretinute intr-un stup vertical.

Abia astept vremea roitului .... ca va fi jale..:))