Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: NiKoN din Februarie 23, 2012, 06:45:19 PM
Ultimele clipuri postate de  domnul profesor de matematica si apicultor Ursu.

...

..de mult nu am m-ai avut rabdare sau nu am avut chef sa-mi pierd timpul ascultind basmele "marca ursu"..

Am incercat vreo 2-3 minute din filmul acesta si m-am luat cu miinile de cap ce am auzit prin minutul 2 si 30 de secunde.... si-mi permit un sfat pentru nefericitul Samoila din Alba Iulia.

Samoila..!!..sa NU cumva sa transvazezi familiiile cum i-ti spunea nea' ursu, "intr-o zi calduta cu 5-6 grade " ....cred ca este o temperatura prea scazuta si este o interventia riscanta, la aceea temperatura, in familia de albine.

romikele

@jonny_it, pagina mea personala, impreuna cu postarile mai vechi a suferit un accident si a disparut temporar... voi repara prostia facuta si totul va reveni la normal. N-am nimic de ascuns si nici nu mi-e rusine de trecut  =))

jonny_it

Citat din: romikele din Februarie 23, 2012, 10:21:39 PM
@jonny_it, pagina mea personala, impreuna cu postarile mai vechi a suferit un accident si a disparut temporar... voi repara prostia facuta si totul va reveni la normal. N-am nimic de ascuns si nici nu mi-e rusine de trecut  =))

Cismarul nu are pantofi sau ii are rupti, croitorul nu are camasa, apicultorul cumpara miere si webmaster-ul de la forum nu are pagina pe forum!  :rotfl:
Daca vrei iti fac eu un topic pe forum, sau iti arat cum sa il faci, sau si mai bine ar fi daca ma angajezi purtatorul tau de cuvant  :rotfl:

jonny_it

Citat din: bio din Februarie 23, 2012, 10:14:00 PM
..de mult nu am m-ai avut rabdare sau nu am avut chef sa-mi pierd timpul ascultind basmele "marca ursu"..

moldovenii astia is dati dreacului  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

romikele

Si la mine tot timpul e de vina, din graba am atins mousul unde nu trebuia cand cursorul era pe stergere cont.
Cand am vazut ce face, era cam tarziu, dar nu-i problema, se rezolva... asa mai invatam cate ceva  :P

jonny_it

Citat din: romikele din Februarie 23, 2012, 10:32:55 PM
Si la mine tot timpul e de vina, din graba am atins mousul unde nu trebuia cand cursorul era pe stergere cont.
Cand am vazut ce face, era cam tarziu, dar nu-i problema, se rezolva... asa mai invatam cate ceva  :P

Se incalzeste si o sa poti face niste poze proaspete.  :)
Sa revenim la domn profesor ca prea devine serioasa discutia, pana acum era de tot rasul .. :rotfl:

:hi:

D006

Citat din: jonny_it din Februarie 23, 2012, 10:31:04 PM
Citat din: bio din Februarie 23, 2012, 10:14:00 PM

moldovenii astia is dati dreacului  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
..

..ahha...

... pai si eu sunt ceva " moldovean".......nu mult, doar 100%...,..... dupa parinti..:))

jonny_it

Stupul asta bio a lui Mesterul Manole are o mica problema:
Sa zicem ca ai 3 familii de albine, ele fac schimb de caldura/miros prin sitele alea. In momentul cand din diferite motive in una nu mai ai matca familia respectiva sa nu accepta alta matca/botca deoarece primeste feromoni de la celelalte 2 familii.
Situatia descrisa mai sus se intampla frecvent la stupii orizontali. Si acolo se pot ierna usor 2 familii in aceeasi lada. Sau vara tineam cate 2 roi ... si nu imi dadeam seama de ce cate unul care pierdea matca nu isi mai facea sau accepta alta sub nici o forma dar nici nu isi facea albina ouatoare.
Da, am folosit si stupi orizontali  :)

jonny_it

Citat din: bio din Februarie 23, 2012, 11:25:27 PM
..ahha...

... pai si eu sunt ceva " moldovean".......nu mult, doar 100%...,..... dupa parinti..:))

ghini!  :rotfl:

jonny_it

Dupa stupul bio s-a mai inventat si scaunul bio!

Ma si vad tragand pe langa stupi masa aia, pardon scaunul  :rotfl:

adriann

Daca a avut bani de 100 de stupi bio.. o sa aiba bani si de albine bio, o masina bio ...
Cum poti sa spui ca poti sa muti albinele pe vremea asta afara...ce are stupul vechi??? a dat coropisnita in el si dispare in 2 saptamani?
Pt. ce sa unesti 3 familii acum intr-o singura casa? sa ai numai probleme? nu mai bine astepti pana da caldura si jonglezi cu ele?
Si eu sunt incepator....dar nu as da nici daca as castiga la loterie bani pt. 100 de stupi dupa 1 an, fie ei bio fie ei stas xxx.
Inseamna ca ala "Samoila"are spre 300 de familii de albine?

TraianCH

cam cit ar  costa asa o "mobila"?
Singurul lucru imperfect in natura este rasa umana!

emilavram

TraianCH

nu prea ii  vad rostul dar pentru ce care vor so cumpere va spun-puteti sa vio  faceti si  singuri :smile:
Singurul lucru imperfect in natura este rasa umana!

edy_mh

Costa 400 RON o "asa mobila" dar poate fi realizata usor cu 200 ron in contextul in care panoul de lemn este cumparat de la un tamplar.
Nimeni nu s-a nascut invatat, asa ca ai rabdare cu bobocii.
Totusi sa nu uiti.. si bobocii cresc.

http://edymh.sunphoto.ro/Apicultura