Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

D006

mie mi se pare interezanta varianta cu 2 in 1 dar cu cat comun.

D006

Citat din: dragos2006 din Februarie 03, 2012, 09:21:46 PM
   mie mi se pare interezanta varianta cu 2 in 1 dar cu cat comun.
Daca va fi un an apicol bun....la toamna vei afla cat de interesanta este.

mariancristian

:hi: in stupul 4/1 ce dimensiuni au ramele, sunt nuclee de imperechere sau rezerve de matci  :thanks:

apicmd

nu  stiu daca ati observat  dar  in  aproximativ toate filmuletele  "practice" profu foloseste UN CUTIT(cu desta poti taia paine  si   gitul la  porc)  pe post de inventar  apicol.Posibil vrea sa  vinda  pavilionu sa-si cumpere o  daltita,o perie(iarna frunze nus) SI  ALBINE ca presimt la  primavara sa ramina numai cu laziele alea bio pentru prins  soareci.
BPR!!!!

jonny_it

Citat din: apicmd din Februarie 08, 2012, 03:14:43 PM
nu  stiu daca ati observat  dar  in  aproximativ toate filmuletele  "practice" profu foloseste UN CUTIT(cu desta poti taia paine  si   gitul la  porc)  pe post de inventar  apicol.Posibil vrea sa  vinda  pavilionu sa-si cumpere o  daltita,o perie(iarna frunze nus) SI  ALBINE ca presimt la  primavara sa ramina numai cu laziele alea bio pentru prins  soareci.

Stim de performante are dl profesor, totusi are 100 si ceva de stupi si probabil destul de multi ani ca apicultor. Cand critica vine de la unul care are 7 familii si acum cateva zile  ze plangea ca mor albinele e cam ciudat putin nu?  :)

http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=4663.0

nu mor caii cand vor cainii ...

balasbebe

Cu atatea critici ar putea cei de la Antene sa te angajeze pe post de bagator de seama.

Este pacat ca nu vedem partea frumosa a filmelor. De la un profesor intotdeauna putem invata ceva, dar trebuie sa ne punem mintea la munca.

Eu l-am sunat pe d-nu profesor si a fost deosebit de amabil Nu multi fac ceea ce face dansul.Daca si putinii oamenii care mai fac cate ceva bun prin tara asta sunt criticati, atunci sa nu asteptati ceva bun de la viata asta.

Domnule profesor online va salut cu respect.

emil.oltean

Pai asa am ajuns in tara asta cu democratie de rahat.Omul acesta vrea sa=si impartaseasca cunostintele,practica,experienta de viata,ideiile si gandurile cu toti semeni sai  dar nu este inteles si este luat in deradere.Nu tot ce  spune poate fi de  urmat,nici nu ne obliga de altfel,dar din toata creatia lui si straduinta lui toti avem de invatat,putin cate putin.Trist este faptul ca apar "pui "care isi permit sa critice si sa=si dea cu parerea fara sa aiba, macar acolo,doua trei cotoare de pene iesite in bagajul lor de cunostinte.Daca "Romanica" lor  o vor cladii pe astfel de conceptii si atitudini va avea un "drum inchis" din pacate. Dar,viata merge inainte,cainii latra...iar pietrele vor ramane intotdeauna!

filip

Un lucru invatat prost ,are urmari mai tarziu.
Un NOVICE ia tot ce i se spune,fiindca e de la profu'
Obsevatiile pertinente sunt OK
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

perma

Salut. Eu sunt incepator, de fapt doar in perioada de informare de la primavara o sa fiu incepator. Ca prima sursa de informare, bineinteles am dat de profesorul Ursu. Cred ca si vizionand filmuletele lui am inceput sa ma atasez de albine. Trecand de rigorile ce mi se par a nu influenta priceperea in stuparit  gen "nu foloseste perie" si "descapaceste cu cutitul" (vai ce orori!!)  as vrea, daca se poate, sa aflu si eu care sunt greselile de principiu. Am citit pe acest forum si am priceput ca iernarea 2 in 1 sau 3 in 1 e periculoasa pentru ca matca mai puternica va atrage albina si de aici toate problemele: doua familii slabe, mortalitate destul de mare etc.
O intrebare pe care mi-am ridicat-o singur urmarindu-i filmele a fost urmatoarea: In pregatirea pentru iarna, organizeza stupul in felul urmator: la jumatatea stupului pune rame care sunt pline pe jumatate cu miere iar in rest celule goale ca acolo sa intre albina si pe-o parte a ramei si pe cealalta si astfel sa se pastreze caldura iar pe laterala pune rame pline cu miere. Ce n-am priceput este ca dupa, aseaza in catul superior rame "la lins" ca albina sa adune mierea ce-a mai ramas dupa o ultima extragere. Problema mea e urmatoarea: Unde va duce albina mierea pe care o linge? Nu cumva in celulele goale si astfel iti cam dai cu stangul in dreptul. Multumesc celor ce au rabdarea sa-mi citeasca postul si sa ma lumineze atat la problema identificata de mine cat si de ce nu ar trebui sa ma iau dupa domnul Ursu.
Toti privim acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont.

pharaonu75

Mierea linsa de albine va fi depozitata acolo unde vor considera ele ca este mai bine!
Si, crede-ma, ele stiu mult mai bine decat noi cum sa isi organizeze rezervele!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

APICMD, poate ai numai 7 familii de albine, dar ai spirit de observatie si taria sa afirmi ceea ce vezi si asta eu consider ca este un lucru bun..

Cum vad ca nu te-a prins nea' Ursu in fantezille lui privitoare la apicultura, sunt sigur ca vei ajunge destul de sus in ceea ce priveste apicultura. Poate unii colegi nu apreciaza franchetzea ta, dar mie imi place.

S-au dus vremurile cind se statea cuminte in bancutza si se aplauda orice fantezie debitata de cineva care era judecat dupa  citi ani si ce diplome are in buzunar,  si nu dupa ceea ce spune... Asta este democratia..

Dragi colegi de FORUM. Tot ii tragetzi cu "dom. profesor". Ce naibii, nea' Ursu este profesor de matematica si aici vorbim de apicultura. Plus, din ce am vazut scris pe aici si cu matematica ar fi dato in bara.

Sunt pe acest Forum, multi colegi care au tot felul de titluri si specializari in alte domenii decit apicultura si nu ii vad ca-si iau titulatura din alte domenii sa si-o puna in frunte  cind vorbesc despre apicultura. Deci, din acest mod de a privi lucrurile nea' Ursu este, iar un impostor pentru mine atribuindu-si o pregatire, care sincer nu vad, ca o are in apicultura.

Ca o vorbii nea' Ursu frumos... Cinste lui, dar mesajul  care il transmite, din pacate mesaj  deformat , prin intermediul a zeci de filme,  atribuind  notiuni si atribute  mincinoase tehnologiei folosite ma face sa cred ca este un apicultor rupt de realitate .

Are si filme educative si interesante privind apicultura, nea' Ursu.. dar a luat-o rau pe aratura cu BIO-STUPUL lui unde recomanda o tehnologie care nu are nimc de a face cu notiunea "BIO" .

Notiunea "3 in 1" nu este noua, va demonstrat parca Dragosh, cu articole dintr-o revista din anii "50 .

De ce nu apare nea' Ursu pe un Forum de apicultura sa ne prezinte tehnologia si sa ne demontreze viabilitatea si avantajele ei..?...

..stie ca va fi demolat, de apicultorii care nu fac apicultura de duminica...

aaa.... mi-a cazut fisa.....uite de unde apar tehnologiile cu "80 000 de albine intr-o familie" ...:))..tehnologii citite de unii forumisti nou aparutzi  si afirmate ca ar fi fost transpuse in practica..:).

marius_vfp

Citat din: bio din Februarie 08, 2012, 09:48:44 PM

Ce naibii, nea' Ursu este profesor de matematica si aici vorbim de apicultura. Plus, din ce am vazut scris pe aici si cu matematica ar fi dato in bara.

hehe ,ma faci sa  =)) ,ce naiba crezi ca aia de la inspectorat lau dat de cal breaz din scoala.
stii cum e cu stupul bio  pacalit e cel ce cumpara nu cel ce vinde ,asa ca aviz amatorilor ,  nici nu vreau sami imaginez ce se paote intampla in cazul unei boli la o singura familie ,e clar ca se transmite si la celelalte 2 , ce sa mai zic de inventarul apicol , traiasca frunza, cutitul si polonicul.
spor la treaba iernare usoara.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Citat din: bio din Februarie 08, 2012, 09:48:44 PM

De ce nu apare nea' Ursu pe un Forum de apicultura sa ne prezinte tehnologia si sa ne demontreze viabilitatea si avantajele ei..?...

..stie ca va fi demolat, de apicultorii care nu fac apicultura de duminica...

Pai cum si-ar mai vinde DVD-urile cu "tehnologia-minune" daca ar expune-o aici?
Unii (necunoscatorii) o vor lua gratis de pe forum, iar altii (cunoscatorii) ii vor demonta fiecare idee!
Deci ar fi o idee dezavantajoasa pentru el...dar stati linistiti ca urmareste ce se discuta, iar din cand in cand mai pune pe cate unul sa isi faca un cont si sa il laude, sa spuna ce super-inventie este stupul "on-line" si ce multumit este!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

gore

Acum e momentul sa ne puna un filmulet pe net d-l profesor, sa vedem cum arata stupii 3in1 pe o asa ninsoare. Mai ales ca locatia sa este la dos, langa acel saivan iar in fata are o perdea de salcami. Oare a putut ajunge la ei?
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

pop alin daniel

cata rautate in unii,cel putin domnul Ursu a deschis ochii celor neinitiati in tainele apiculturii i-a facut sa aiba o idee despre familia de albine ,cat despre criticile aduse la profesia sa de baza adica matematica voi expertii in apicultura cum va permiteti sa criticati daca nu cunoasteti domeniul acesta un exemplu este site-ul creat de fiul sau.Credeti ca nu si-a meditat bine copii daca fiul sau lucreaza in domeniul IT iar fica sa la Microsoft,asta spune multe domnilor despre calitatiile sale.Mult respect doomnilor.