Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

istodorescu vasile

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 05, 2014, 08:00:07 AM
Ieri a fost o zi calda , numai buna pentru prima interventie care se face la bio stup , o strangere de cuiburi in functie de cantitatea de albina , chiar si la o rama astfel voi reusi sa le scot cu bine in primavara , dupa ce aceasta strangere a fost facuta albina sa dovedit multumita trecand la primul lucru al ei si anume cautand apa , filmele le puteti viziona au fost incarcate .
uite ce talent la apicultura a capatat domnul olaru daca restringe cuibul in mijlocul iernii. poate ca ramin albine pina in primavara cit sa umple  cutii de chibrite, dar important este ca le scoate din iarna, nu mai conteaza cum. peste o saptamina va trebui sa faca din nou restringere, fiindca datorita uzurii mor tot mai multe. in spatiul ramas gol dupa restringere ar putea sa faca si niste roiuri ca se incalzesc de pe super familiile restrinse.

pop alin daniel

ioane in lazile tale sunt mai multe diafragme din polistiren decat rame cu albina daca stupul se numeste bio pune si tu diafragme din lemn ca da mai bine ,fereasca Dumnezeu daca asta e viitorul apiculturii,numai bine :hi:

Stefan Madalin

pe la minutul 12 omul spune corect : " ALBINA" ( 1 bucata ) sta pe o rama . 2 rame pentru o albina e cam mult .
Dl Olaru credeti ca acea familie acum pe o rama poate ajunge roi la floarea soarelui ?

dredd

Ieri a fost o zi calda , numai buna pentru prima interventie care se face la bio stup , o strangere de cuiburi in functie de cantitatea de albina , chiar si la o rama astfel voi reusi sa le scot cu bine in primavara , dupa ce aceasta strangere a fost facuta albina sa dovedit multumita trecand la primul lucru al ei si anume cautand apa , filmele le puteti viziona au fost incarcate .

daca familiile alea dau 1000 de euro pe an, inseamna ca fiecare albina ar trebui sa-ti aduca cate 2 euro

sa stii ioane ca si la familiile pe o singura rama se poate face restrangere (strangere). adica iti strangi lazile si lucrurile de prin curte si te apuci de altceva  :hi:

State

))/

Si eu care credeam ca ursu , este singurul handicapat mintal din toata suflarea apiculturii romanesti.... :sad:

Spune sincer: Cu cat te plateste alienatul sa-i faci reclama la navetele alea ?

PARINTELE

Parerea me este sai lasam in plata lor,iar la primavara daca vor iesi cu albina? se vor da singuri  ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ pana la 1000 de euro

Creat de: bucovineanu PS. Cu sfaturi serioase nu reuseste nimeni sa te lamureasca. Poate intelegi din sfaturile date in gluma.

fiug1970

nu reusesc sa deschid sa vad filmul in care,de atata strans cu usa,albinele sa caute apa:macar ca la un muribund sa/i fie acceptata ultima dorinta!!banuiesc ca n/am pierdut nimic daca nu/l vad.

SPYKAL

Tizule, fii convins ca nu ai pierdut nimic. Deci m-a lasat fara cuvinte. Nici asta nu este mai departe de aia doi care scote-au zapada din stup cu mistria. ))/ ))/ :qp: :qp:

Ioan Olaru

Sa consideram ca acele nuclee pe 1 rama vor dsipare , doar sa presupunem inca nu stiu sigur doar din ce voi spuneti se pare ca nu vor reusi sa ajunga pe 5-6 rame asta inteleg , dar sa nu pricepeti ca albina iese la 10 grade din stup si cauta apa , credeti ca glumesc  sau leam zis eu albinelor haideti sa le facem in ciuda la cei care se uita si sa facem un zbor dupa apa .
Deci mai trebuie sa scoti nasul din casa sa mai vezi si vremea de afara sa vezi realitatea nu ce spun pe la tv sau pe net .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

yulian

Ioaneee...ai dat cu capul de transversala! Asculta-ne pe toti de aici ca nu-ti vrem raul...de fapt nu ti-a vrut nimeni raul ca acum deja este facut! Acolo, peste o luna-doua cand va incepe schimbul de generatii nu va avea cine sa aiba grija de noile albine. Pur si simplu, toate albinele tale pe 1-2 rame vor ajunge...on-line, la fel ca si blogul tau. Le-ai bagat polistirenul ala de mi-au scartait mie urechile, d'apoi la saracile albine?? Iarna nu trebuie sa existe factori de stres, zgomote, nimic. In varful degetelor in stupina! Un sfat prietenesc, pregateste o oala de sarmale, du-te la "batranul" nostru de pe forum cu scuzele de rigoare si uita de batranul Ursu. Tine lazile, apuca-te de apicultura!

Inca o observatie. Cum ramane cu textul de mai jos?

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 31, 2014, 07:35:59 PM
Azi am hranit albinele noroc ca am aruncat o privire , au consumat tot iar intervalele se umplu cu albine se pare ca ne va astepta o primavara frumoasa .

Succes.

P.S. daca aveai 10 grade, nu mai aveai zapada de juma de metru, aveai o mare baltoaca acolo si mult noroi...bine asta daca nu cumva lada tov. ursu nu modifica si legile fizicii.

oroles

Sa zicem ca era +10 grade afara. E posibil, chiar daca pe jos era inca zapada! Am vazut cu ochii mei cum in Pirinei se facea schi si plaja in acelasi timp. Deci, se poate si asa ceva. Problema e ca la +12 grade (deci termperaturi mai mari decat avea el!) albinele se aduna in ghem, caz in care tot nu trebuie interrvenit. Pe filmuletul domnului Olaru se aude un suierat de vant destul de puternic, caz in care  nu ar trebui intervenit la albine, stiut fiind ca curentii de aer le deranjeaza destul de puternic pe albine. Daca s-ar fi dorit o interventie la ora actuala, singurul lucru pentru care se putea interveni era sa le pui o turta de mancare, caz in care ar fi trebuit umblat repede si fara ruperea cuibului. Eu nu as fi tinut stupul mai mult de un minut deschis. De exemplu, in conditiile in care au avut temperatura asta de care spune domnul Olaru, prin deschiderea stupului s-a produs o racire... Ganditi-va ca daca aveau puiet era nevoie de o temperatura in ghem de 34-37 de grade. Ori cand scoti albinele la 10 grade se produce o racire. Iarasi, daca cronometrez interventia, se vede clar ca s-a stat si cate 3 minute la un stup, daca nu mai mult. Pentru stuparul nostru, se pare ca e mai importanta filmarea decat saracele albine. Albinele acelea isi vor reface temperatura in cuib in cateva zile, bineinteles daca vor avea miere. Domnul Olaru spune ca au destula miere in rama pe filmulet. Cu parere de rau, va anunt ca in ramele care le-ati aratat se afla miere de vreo 100-350 grame. La modul cum e distribuita nu cred ca le va ajunge mult timp. In locul dumneavoastra, daca vreti sa mai aveti obiect pentru filmare (ca de productia de miere nici nu vine vorba) as pune pungi cu miere peste tot deasupra.

Vestea buna e ca la urmatoarea interventie nu va mai avea cum sa rupa cuibul, avand in vedere ca a lasat o rama in stupi. :) Am vazut ca a facut ceva cu o diafragma de extrudat gaurita, dupa care a adaugat o rama, care in opinia dansului avea miere. Nu imi dau seama ce vrea sa faca? Stimulare? :D Practic ce a facut acolo e moarte curata pentru albine! Mierea nu era capacita. Avea doar o bucatica de miere capacita iar cea necapacita, despre care ne spune domnul Olaru ca exista in rame, sigur are acum o calitate indoienlica. El zice ca e cristalizata... Eu zic ca inafara de cristale sunt sanse mari sa mai aiba mucegaiuri daunatoare.

In alta ordine de idei, in afara de scartaitul produs de extrudat, pe filmulet se aude zgomotul unei bormasini. Cred ca ar trebui sa va dati seama ca nu numai oamenii sunt deranjati de astfel de zgomote, ci si  saracele albine.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

De la min 1:08:20 am aflat de la domnul Puisoru ca echinoctiul poate fi si de vara si ca e la 1 iulie. Ne-au rupt... :P
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

yulian

Citat din: oroles din Februarie 06, 2014, 08:52:50 AM
Iarasi, daca cronometrez interventia, se vede clar ca s-a stat si cate 3 minute la un stup, daca nu mai mult. Pentru stuparul nostru, se pare ca e mai importanta filmarea decat saracele albine.

S-ar parea ca lada ursului produce cameramani profesionisti in banda...de unde si veniturile de 1000 eur/stup. Mai o nunta, mai un botez, mai o albina  =))

vranceanul

Olarule, pe blogul tau trebuia sa specifici : NU FACETI CA MINE DRAGI APICULTORI ! (incepatori sau avansati) daca vreti sa aveti albine. Mi-am stricat ziua cand am vazut interventia dupa NOUA TEHNOLOGIE, chiar isi bate joc de nevinovatele albinute. Pacat.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!