Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

istodorescu vasile

acum fara gluma. daca la acel frigider faceati o fanta de aerisire la una din laturi, astfel incit sa fi avut ventilatie, ar fi iesit in primavara , la fel ca in lada. dar ermetic nu prea a avut timp sa respire ca a mierlit-o inainte sa isi dea seama de ce i se intimpla. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Aurel

Citat din: istodorescu vasile din Ianuarie 11, 2014, 11:21:04 PM
acum fara gluma. daca la acel frigider faceati o fanta de aerisire la una din laturi, astfel incit sa fi avut ventilatie, ar fi iesit in primavara , la fel ca in lada. dar ermetic nu prea a avut timp sa respire ca a mierlit-o inainte sa isi dea seama de ce i se intimpla. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Daca!!!Dar de unde sa stiu ? Colegul nu mi-a spus, probabil a omis.Acuma cand ma gandesc sant sigur ca ar fi iesit cu bine in primavara pentru ca s-au dezvoltat foarte bine, erau sana toase, si hrana aveau suficienta.Baiul a fost ca nu au avut aerisire, au facut condens si cund am deschis eu "stupul" :D, era promoroaca de un deget pe interior.

istodorescu vasile

din greseli invata omul. in acest caz ati invatat din necunoastere. ma bucur ca nu v-ati dat batut. si acum ma amuz  la faptul ca v-ati gindit sa puneti roiul in frigider. =)) =)) =))

petru.atudorei

Citat din: bio din Ianuarie 11, 2014, 10:55:58 PM
Citat din: Fidi din Ianuarie 11, 2014, 09:45:40 PM
nu lada in sine e marea problema ci faptul ca d-ul ursu invata gresit incepatorii cu metode invechite!....

Fidi,  nea ursu are o tehnologie NOUA...Multe lucruri care le prezinta sunt ce a "inventat" cu o noapte inainte. Chiar si in unele filme spune ca in timp ce este filmat ca ia m-ai venit o ideie.. :) )

Citat din: Fidi din Ianuarie 11, 2014, 09:45:40 PM
.....In concluzie propun urmatorul exercitiu:dam stul bio,unui meserias(oricare de pe acest forum)d-ul dragos,d-ul bio,pfaraonu ...sunt foarte multi si o sa vedeti ca ei vor reusii!..

..eu nu ma bag.  Este mult pre greoi lucrul in astfel de cutie... sa nu spun imposibil.
imposibil nu este.. dar greoi da.. foarte.. necesita multe cunostinte apicole si stapanirea lor. Nimic nu este imposibil si merita incercat.. dar nu in stilul care il prezinta URSU si il pune in aplicare IOAN.Oricum... ii doresc mult noroc dl. Ioan..si spre sa iasa cu mai multa minte din iarna.. poate anul ce vine nu va mai chinui bietele fiinte. si va asculta sfaturile date de cei cu expierenta.

Aurel

Citat din: istodorescu vasile din Ianuarie 11, 2014, 11:38:19 PM
din greseli invata omul. in acest caz ati invatat din necunoastere. ma bucur ca nu v-ati dat batut. si acum ma amuz  la faptul ca v-ati gindit sa puneti roiul in frigider. =)) =)) =))
Aveam doua obtiuni:
  - sa il dau colegului meu ,el fiind apicultor cu diploma.
  - sa-l pastrez, fiind incantat ca la prindere nu ma intepat nici una desi ghemul s-a urcat pe mana goala (pielea mainii), pana la cot.
  Am optat pentru o doua si acum nu-mi pare rau, chiar daca l-am perdut.Am luat microbul si incepand cu anul urmator, cand la fel din intamplare am prins un roi ,am fost mai atent.

cristian87

Ioane in 5 ani de apicultura( nu sunt multi e drept )
nu am avut nici vara asa roi slabi daramite iarna.
Mi-e mila de ele mai mult decat de tine si de banii aruncati, vino-ti in fire pana mai poti si uita de on-line daca vrei sa se mai tina albinele de tine.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

marius_vfp

Citat din: Aurel din Ianuarie 11, 2014, 11:00:45 PM

Da,cu ani in urma, era primul meu contact cu albina si am prins un roi.E o poveste lunga.Intai l-am pus intr-o cutie de carton pe care la un timp au perforat.Neavand alta solutie am primit de la un coleg cateva rame cladite si am intors un frigider cu usa in sus am facut o mica adaptare si totul a mres foarte bine pana in toamna cand am hotarat sa nu mai umblu la ele. In primavara le-am gasit albastre. Deci...o prima greseala , multe invataminte.

prin 2005 undeva pe dealurile spaniei, unii care nu erau stupari , dar aveau multe tarlale de polenizat au populat astfel de lazi, frigidere adica , si le-au lasat in voia sortii , albine in prostie ,pacat de ele sigur erau napadite de tot felul de gandacei . dar acolo temepratura nu coboara sub zero grade,deci probleme cu condensul mai putin.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Aurel

Eu pot sa spun ca am ratat sansa de a lansa stupul "ARCTIC" si imi pare rau ca mi-a luat-o
     " profu" inainte.Diferenta n-ar fi fost prea mare.  :D  Da.... ma mai gandesc, poate o sa reiau  experimentele  :razz:

dredd

Citat din: bio din Ianuarie 11, 2014, 09:54:34 PM
Ma shocheaza  cum Ion Olaru, in filmele lui,    da explicatii "savante" despre anumite aspecte ... dar, in realitate saracu este apa de ploaie ... vai de mama albinelor alea care au incaput pe minutza lui Ionica fara ......fara mila.

ioan doar reproduce ce vede pe DVD-urile "online"

cornelioandanciu

Domnul Ioan a luat un produs BREVETAT care a zis ca nu corespunde, deoarece a facut condens, cum vine asta?Pai in cazul asta exista Oficiul de protectie al Consumatorului...
Va salut.

D006

Ioan are noroc de o iarna usoara ca altfel nu mai vedea el albine in primavara ...  dupa cum a fost vreamea pana acu si dupa cum se intrevede ca va fi toti pisicii vor supravietui.

albinasebes

nu spune hop pana nu sari... iarna cred ca de acum incepe, feb., chiar martie
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Fidi

D-ul Ioan este nevinovat,asa a invatat, el de la mentorul sau ca se face apicultura!!!Dovada clara ca d-ul Ursu nu-i chiar asa de
nociv este faptul ca si stupii domniei sale sunt la fel de "beton"!!Despre celalt,profesor,de peste Atlantic care a creeat isterie in masa,nu zice nimeni nimic!!!Acesta din urma e mult mai rafinat si foarte bun apicultor(nimic de zis)dar tot vorba aceea:"ati mintit poporul cu televizorul",merge ca unsa!!Curentul,pe care la propagat DM, pare a fi aproape identic!!Toti vor 8,9,10 caturi cu miere,asta nu tot sarlatanie se cheama?Ce interes o fi avut?Numai bunul Dumnezeu,stie!!
Si asa ca si incheiere am "ciupit"si eu capacele cu urdinis superior de la domnia sa sau are si dansul,poate,brevet de inventator pe ele :).

nicomico

D-le Fidi fiecare isi alege un anumit stil de lucru cu anumite tipuri de stupi.Cat despre tehnologia prezentata de dl Dan Margarit este putin superioara la ce se face la noi.incearca sa intelegi si dupa aceea opineaza.La ce a prezentat dl Dan Margarit vede-ti caturile de miere,nu tehnologia prezentata.

marius_vfp

Fidi , tu nu ai inteles o treaba fundamentala de la DM, daca tu ai avea salcam care infloreste in trepte pe o perioada de 2 luni  nu 10 zile media infloriri normale , te intreb eu cate caturi ai peste o familie ADEVARATA?(a se vedea pozele lui bucovineanu) , nu matzi rapanosi ca a lui ofline. cate extractii faci tu pe an cate face el?
nu evita raspunsu da gandeste-l bine  ))/
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva