Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Va multumesc ca ati inceput sa vedeti cum stau de  de fapt lucrurile.
Credeti ca e cineva de aici atat inconstient sa refuze cu buna stiinta o tehnologie sau o lada care le-ar putea furniza venituri de sute sau chiar mii de euro doar pentru a fi pe placul cuiva, chiar asa de putin credit acordati apicultorilor ?

Ioan Olaru

Am pus un film cu niste viespi , ati avut de a face cu asa ceva. http://albina-online.blogspot.ro/
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

Obombo

Ioane, tu esti sigur ca ai prins viespi japoneze cu capcanele tale?
Sigur sigur?

Ioan Olaru

Poate sa mai fie si lupul albinelor , dar la cum am mai vazut mai mult seamana cu viespi japoneze care din 2000 au aprut si in romania

marian_6777

Ionica... daca tot esti pus pe experimentat... de ce nu ai populat si un multietajat si un Dadant? Asa puteai face o comparatie intre ei, in ce priveste dezvoltarea lor, usurinta lucrului cu fiecare in parte, si randamentul fiecaruia. Spun asta ca sa nu te trezesti ca ai pierdut cativa ani cu ceva neviabil. In acest timp te hotarai la ce model ramai.
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.

Kov iulian

Va invit sa cititi comentariul cuiva si impresiile dupa ce a folosit acea lada de 2 ani.

http://albina-online.blogspot.ro/p/postari-importante-de-pe-forumul-albina.html

Ioan Olaru

Am vrit sa folosesc mai multi stupi dar imi era mai greu cu techica de lucru, fiecare model necesita alte cunostinte, si altfel ingrijesti albinele in multietajat fata de orizontal eu consider ca era putin mai greu si fara prea multe cunostinte in acest domeniu era destul de greu pentru mine , consider ca daca voi dobandi cunostinte in general despre albie dupa acea voi putea incerca si un alt model , domnul profesor cand a trecut la vagon a pierdut mai mult din jumatate de stupina din nestinta de iernare la acest tip de albinarit pe vremea acea nu avea stupi de acest model, am o cunostinta care anul trecut a schimbat modul de iernare si a pierdut mai mutl de jumatate de stupina. Cred ca trebuie sa fi foarte precaut cand iei decizi pe care nu le controlezi foarte bine , sincer eu nu cunosc deocamdat o ingrijire a albinelor in alt model , tot ce stiu despre albine este in acest model de stup si cum am vazut e destul de bine deocamdat .Pe viitor voi mai vedea ceo fi , intre timp mai citesc si incerc sa gasesc cat mai multe date despre un multietajat , findca ar fi o varianta si pentru imultire si pentru iernare a mai multor famili dar deocamdat nu risc.

Kov iulian

Domnul Ursu mai spune si adevaruri ascultati de la secunda 13 .

Am  gasit un model de stup..... Am creat un model de stup .....  :D :D :D :D

Apicultura: prof. Ioan Ursu a inventat un stup cu care se pot obtine produse apicole ecologice / bio

marius_vfp

Citat din: Kov iulian din August 27, 2013, 11:03:52 PM
Va invit sa cititi comentariul cuiva si impresiile dupa ce a folosit acea lada de 2 ani.

e bun comentul pacat de sait , scrisul alb pe fundal negru iti fu...e ochii de numa numa .
poate pana la urma toti cei impatimitii lui 3in1
6in1 se vor mai destepta .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

mape 48-petru manea

Citat din: marius_vfp din August 28, 2013, 07:50:41 AM

e bun comentul pacat de sait , scrisul alb pe fundal negru iti fu...e ochii de numa numa .

spor
dupa primul mesaj apare scris "sus "si "jos "---dai clik pe sus si apare scris  normal negru pe alb

Ioan Olaru

Citat din: mape 48-petru manea din August 28, 2013, 10:10:59 AM
Citat din: marius_vfp din August 28, 2013, 07:50:41 AM

spor
dupa primul mesaj apare scris "sus "si "jos "---dai clik pe sus si apare scris  normal negru pe alb
Am modificat aspectul saitului , la cel standard scris negru cu fundal alb.

marius_vfp

stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Luati un pont de la profu' Ursu!

Pe vremea cand Pupemea folosea coltarele alea la urdinise, profului inca nu ii trecea prin cap sa devina inventator... iar acum vinde castraveti gradinarului...
Cat de curand vom vedea brevetata si ideea asta: Bio-reductorul de urdinis, care are si marele avantaj de a inlatura varroa de pe albine, mai ales daca este asociat Bio-stupului! =)) =))

Pont apicultura - Prevenirea furtisagului si aerisirea albinelor strangand urdinisul cu o bucata de
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pad3

o fi folosita de mult timp dar eu acum am vazut-o. si imi place; ieftin si eficient. felicitari profului da sper ca nu-mi cere sa-i platesc licenta  =))
somnul ratiunii naste monstri

D006

Cu cativa ani in urma am folosit si eu aceasta saracie de coltar . Faza tare e ca la doi stupi le-am montat dupa ce soarecele era deja inauntru  :)   a venit caldura , soarecele a simtit pericolul , pur si simplu a ros acest aluminiu pentru a-si face loc sa iasa .
  Dar acum am gasit metode mai interesante de a scapa de soareci si daca ar fi sa mai pun ceva la urdinis as folosi gratii speciale facute de fabrica .
  Dar nu trebuie sa ne miram deoarece praful online a mai inventat pana acum apa calda si gaura de la covrig.