incepator..

Creat de dragos2006, Noiembrie 25, 2010, 03:08:14 PM

« precedentul - următorul »

D006

buna ziua la toti forumistii !
Sunt din cluj , mi-am facut o cabana la 15 km de cluj linga o padure mare de pini.
Cine poate sa-mi dea un sfat? ( in ideea ca  vreau sa incep sa cresc albine.)
De unde sa incep? care ar fi bugetul minim pentru inceput?
Cine ar putea sa ma indrume, (din jurul clujului) :)?

prisecarul

primul sfat?
incepe si citeste pe acest forum materialele referitoare la  cresterea albinelor, precum si ceva manuale care se gasesc in bibliografia din josul paginii!
apoi vor veni si intrebarile!
spor la treaba!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

bucovineanu

Mai intai bun venit pe forum. Mai mult decat orice e nevoie de ambitie, rabdare, dragoste pentru albine, receptiviotate la nou. Pentru inceput cel mai indicat este sa acumulezi cat mai multe informatii teoretice. Orice carte sau manual de apicultura sunt foarte importante. Dupa ce manualul este citit de 2-3 ori se poate veni cu intrebari acolo unde sunt nelamuriri. Pentru inceput e nevoie de un afumator, o masca apicola, o dalta ce poate fi inlocuita cu o surubelnita, cel putin 2 stupi cu albine, dar nu mai mult de 5. Important e ca albinele sa fie cumparate de la un apicultor cunoscut si de incredere. De preferat ar fi sa se plece de la stupi noi si roiuri naturale. Foarte bine ar fi daca in primii ani incepatorul sa aiba nu mentor, un apicultor cu experienta, care sa fie dispus sa impartaseasca din experinta sa practica.

filip

In primavara cred ca va avea loc targul apicol la Blaj,acolo vei gasi lazi si iventar apicol.
Apoi poti cumpara roi de la un apicultor serios din zona ta.
Pana atunci studiaza si intreaba.
Ai nimerit in comunitatea APIARDEAL,aici poti intreba si vei primi raspunsuri la toate nelamuririle.
http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=880.0
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

orbanstefan64

bun venit pe forum .o carte despre stuparit, forumul cred ca ii deajuns pt inceput.
succes!!

gheco

Promptitudine ca pe "Apiardeal" nu mai gasesti. Nu au trecut nici 2 ore si aproape nu mai ai ce sfaturi sa dai unuia care doreste sa devina apicultor. As adauga o masca si niste manusi inainte de albine. Primele intepaturi sunt usturatoare si chiar periculoase pentru cei alergici.
Cat despre buget pe google "utilaje apicole" si apar principalii furnizori de tot ce trebuie pentru albine cu preturi, descrieri caracteristici, etc
Bine ai venit si succes! Oricum e frumos si fara paguba daca-ti place.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

pharaonu75

Citeste subiectele de pe forum si nu te sfii sa pui intrebari!
Aici sunt foarte multi apicultori experimentati care sa iti risipeasca orice nelamurire! :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Citat din: cyber_ian din Noiembrie 25, 2010, 03:08:14 PM
buna ziua la toti forumistii !
Sunt din cluj , mi-am facut o cabana la 15 km de cluj linga o padure mare de pini.
Cine poate sa-mi dea un sfat? ( in ideea ca  vreau sa incep sa cresc albine.)
De unde sa incep? care ar fi bugetul minim pentru inceput?
Cine ar putea sa ma indrume, (din jurul clujului) :)?
Bun venit dar ai mare grija ca daca te prinde virusul apicol viata ti se va schimba.
Cat e iarna lunga fa rost de o rama standard si cu ceva lemne si placaj mestereste cateva cuti pt 5 rame ca tare o sa-ti foloseasca intr-o zi.
Daca le oferi gazduire albina vine ea la tine dar lucrand la cutii vei intelege multe si vor aparea si intrebari.
La primavara au unde sa bagi albinele sau iti cumperi si lazi mai mari.

flavius

Intai teoria, ca tot e frig... daca stai pe aici cateva zile, o sa "prinzi" multe chestii, pe urma vin si intrebarile...recomand "manualul apicultorului", editii mai vechi...al meu e de prin 1978, da' e super-fain...si dupa aia o iei usurel pana la primavara...

daca ai macar o mana dreapta, lazile nu ar fi mare chestie...daca vrei sa le cumperi, raportul calitate/pret la lazile batranului ii unul super-ok...parerea mea...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

nicu68

citeste toate postarile de pe aici si pune intrebari unde ai nelamuriri,este aproape cum ai citi o carte,asa am facut eu,aici gasesti cam tot ce tu vrei sa inveti,si credema ai de la cine sa inveti sunt niste oameni profesionisti in ale albinaritului,te salut si bine ai venit pintre noi :hi: :hi: :hi:

D006

Offff, acuma nici chiar pe toate ca fuge de aici de nui mai trebuiesc albine.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

D006

:), va multumesc......un forum foarte bine pus la punct si foarte activ fata de alte forumuri....
..o adevarata enciclopedie.
si oricum am o iarna la dispozitie pt documentare...si achizitiile de baza

Florin-braileanul (FlorinI)

bine ai venit pe forum drag viitor apicultor,
dupa toate imbratisarile calde, vreau sa incep cu un dus rece pentru inceput

am o veste buna si una rea
cu care sa incep?
hai sa mentin trendul caldurii de pana acum si sa incep cu cea buna
:wink2: ai nimerit unde trebuie
si cea rea....
:nono: nu o sa-ti ajunga aceasta iarna sa citesti forumul

eu ma chinui e ceva mai multa vreme si inca nu am reusit nici jumate
oricum.... iernare usoara alaturi de calculator
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

:rotfl: :rotfl:
Bravo Florine...
Sa faca ghemul de iernare cat mai strans in jurul calculatorului...
:rotfl: :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

petrica52

Salut,
Ai nevoie de seminte de Evodia ?
O zi buna cu sanatate !