stupii mei

Creat de mape 48-petru manea, Noiembrie 23, 2010, 10:27:45 PM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

instantanee din stupina

mape 48-petru manea

si inca

mape 48-petru manea

multumesc pharaoane pt ajutor.sant poze mai vechi.osa descarc de pe tel.mobil.Ma simt bine printre voi.Ma bucur ca am ales acest forum

crombra

Frumosi stupi si bine ingrijiti. Ce mai, mana de gospodar. Felicitari!
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

mape 48-petru manea

de ce oare cand postez la mine apar niste cifre in loc de ,memorat, ca la alti ?

orbanstefan64

foarte frumos! succes !!!!!

antiopa din ardeal

Cu siguranta ramele dv nu sunt standard. Ce dimensiuni au ramele si daca lucrati si cu rame standard care vi se par mai avantajoase?

mape 48-petru manea

ai ochi format ca un bun apicultor.sant rame de 270/240 .aceste dimensiuni erau folosite de etnicii germani din Carpinis-Timis.este orama f.buna pt.stuparitul stationar.Am si un pavilion pe acelas tip de rama.Acolo se lucreaza pe doua corpuri fixe.Ramele se scot cu un cleste.in pav.folosesc haneman intre corpuri.cand cuibul este plin cu puiet si pastura ,scot rame cu puiet capacit si il transfer sus in mag.se lucreaza cam greu.In acest an am facut si populat un stup ME.La anul viitor o sa vad cum merge .ME pe 8 rame.Corpurile pe care le-ati vazut in foto sant pe 12 rame.Acum am in lucru 10 stupi cu 10 rame 435/300 si mag.1/2. :hi:

antiopa din ardeal

Am si eu cateva lazi cu 12 rame X 2 nivele (asa mici), cu gratie hanemann intre cele 2 corpuri cu acces din spate si cu diafragma cu sticla dar sunt f. inghesuite si mi se par mici pentru culesul din zona mea. O sa incerc sa renunt la ele desi sunt legat sufleteste.

soadi

Citat din: MAPE 48 din Noiembrie 24, 2010, 05:52:56 PM
de ce oare cand postez la mine apar niste cifre in loc de ,memorat, ca la alti ?

Ala iti este IP din ziua respectiva. Fiecare vede IP lui, dar nu si pe al celorlalti.

mape 48-petru manea

mape 48-petru manea

stupi,albine si nu numai

mape 48-petru manea

constructii

filip

Te urmaresc cu atentie.
Place ochiului ce vad :nod:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

gheghe

Am onoarea de a va saluta pe toti cei care sunteti pe acest forum .Acest prilej mi la dat ambitiosul meu prieten Mape-48 ale carui poze postate confirma calificativul anterior.Cer scuze ,daca, din punct de vedere "tehnic"ceva iasa din litera si spiritul acestui forum ,dar este pentru prima data cand scriu aici si-mi este destul de dificil.Pozele frumoase ce bucura ochiul unui apicultor postate aici am avut ocazia de a le vizualiza in cadru real si confirma idea de ordine si harnicie.