MAPE 48

Creat de mape 48-petru manea, Noiembrie 21, 2010, 10:11:00 AM

« precedentul - următorul »

Aurel

Eu am inteles ca a trecut vremea la vecina :hi:

dan sebastian

I-ati ascultat acum ? Cum sunt dupa ultimele 2 saptamani de ger?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

mape 48-petru manea

Nu i-am ascultat ---poate azi sa-i ascult---sper sa fie bine---la doi incepatori au murit cam 7 fam. la fiecare---la ultimele tratamente pe care le-au facut au cazut cam 30-50 varooa pe familie

dan sebastian

Cate familii aveau incepatorii?
Mi se pare destul de mult.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

mape 48-petru manea

Unul 80 si unul 60 ---si am spus ca 10% din efectiv este mult ---un 3 % se accepta

tassevasi

Putina  zapada acolo la dvs  :) si putn mai cald , la noi  destul de  fig - 10-12  de dimineata   dar  la prinz  fiind cu + , am  saltat  putn capacul si am  verificat daca  mai au turte , la 15 le-am pus  a ll-a ca terminase prima  , 80% din ei  sunt tot  asa sus  ca la dvs , taiesc toti  si sunt  bine .
   Eu am pus  turtele  cam de 0500 Kg facute  de  mine ,  astazi am  mai  facut inca o sarja  tot de 0500 sa le am ca nu se stie  cum va fi dupa perioada  calda .
  Totusi daca   vor  avea  zbor  de curatire  cred ca   le  pun  mai repede de 15  febr  cele  proteice , sunt  sigur  ca au puiet 80% din ei .
  Multa  sanatate  dvs  cit  si   albinutelor .

Aurelian A.

daca sunt sus nu inseamna neaparat ca nu mai au mancare...
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

mape 48-petru manea

Asa este,dar pentru siguranta la temperaturi scazute este buna turta

Aurelian A.

Nu va contrazic,eu am pus de multe ori turte cand erau toate albinele sus si nu au consumat-o,de aceea nu imi mai fac asa mari griji cand le vad sus.La d-voastra vad ca au consumat-o,probabil au si rezerve mai putine.Oricum,eu prefer sa le las miere destula din toamna,sirop cand nu sunt rezerve destule, si sa nu le mai deranjez pana in martie. Va salut!
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

G. Iulian

Nu o consuma neapărat, pot sa o depoziteze in rame. Eu am 7 familii care consuma turta in fiecare iarna dar nu o mananca, o gasesc in rame la prima revizie. Anul trecut am avut o familie care mi s-a parut muribunda si i-am dat si o jumatate kg miere salcam si o turta sa il scap si la revizie el avea cca 8 kg rezerve.

mape 48-petru manea

La inceput de oct.aveau 12-15 kg miere- fiind o toamna deosebita matca a depus oua pana sfarsit de noembrie in acest timp sigur au consumat miere de deasupra ghemului ,fasia de miere deasupra ghemului a devenit mult mai subtire si in perioada care a urmat au consumato si ghemul a ajuns sus ---asta este parerea measi de aceea am pus turte de apifonda
iulian ; asa este albinele nu consuma toata turta ,ci mai si depoziteaza in celule
Pana in aceasta iarna nu-mi amintesc sa ajunga ghemul sus in ianuarie

mape 48-petru manea

Azi zbor de curatire  9 gr.

Vyktor

Sanatate tizule!
Caturile sunt goale ,sau ...?

mape 48-petru manea

Sa traiesti ---sunt goale ---peste ramele din cuib am pus sac derafie si peste mocheta