Evodiile mele

Creat de pharaonu75, Noiembrie 15, 2010, 07:19:02 PM

« precedentul - următorul »

Ozzy

In cazul asta toti cei care am primit puieti de la pharaonu ar trebui sa facem un concurs sa vedem la cine infloreste primul ca sa-l poata gazdui in pastoral  :bzz:  :welcome:

delorin I

Sunt si eu interesat de niste seminte sau puieti de evodia!

pharaonu75

Cam asa se prezinta evodiile la altii! Eu mai am de asteptat...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

apivasmob

Nu am rabdare sa citesc tot dar am o intrabare in cati ani infloreste?
Sanatate tuturor apicultorilor

pharaonu75

Pe la 5-6 ani, insa la unii au fost semnalate infloriri si din anul 4! Cred ca depinde foarte mult de clima, de zona geografica, de relief!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

apivasmob

multumesc am sadit sieu sambata cateva seminte sa vad ce iese.

clucian

ce metoda / pasi folosesti la germinarea semintelor de Evodia.

pharaonu75

Eu n-am facut nimic altceva decat sa le iau din punga si sa le pun in pamant, in curte!

sorinma

atentie....sa pui semintele,acelea mici si negre care se lasa la fundul pungii,sa nu faci ca mine sa pui pleava de deasupra,o uzi si sa nu rasara nimic. =)) anul asta ma gandesc sa incerc cu semintele adevarate  :hi:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

pharaonu75

Ai dreptate! Eu seminte am pus... =))

apivasmob

Am pus la in apa calduta ptr 24 de ore dupa care le-am sadit in pamant.Acum astept sa vad ce iese.

clucian

eu cred ca am facut ca sorinma, ca anul trecut nu mi-a rasarit evodia. Mai incercam si anul asta.

sorinma

Chiar daca sunt de rasul curcilor ,eu recunosc si poate asa o sa invete si latii din greselile mele  :D daca ati sti cat am tot urmarit sa rasara,si de cate ori le-am udat... =))
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

clucian

Anul asta incerc metoda lui Marius de germinare, vedem ce iese:

- intr-o ladita cu gauri din cea de plastic de legume , am pus un nailon iam facut taieturi cu cuterul sa curga apa
- cam 2 -3 cm de pamant bun mranitza din padure sau pamant de flori cu ph intre 6 - 7.
- se pus semintele, insirate pe toata suprafatza in mod egal cam la 2cm distantza intre seminte
- apoi inca 1 cm de pamant
- se pun la soare sau sau alta sursa de lumina / caldura si apa suficienta sa fie umed pamantul
- semintele se tin cam 1 saptamana la apa intrun botrcan din sticla , cu capacul pus , pe pervazul geamului la soare/ sau in prezenta unei surse de lumina rece 5000 K - 6500 K (culoare albastra din spectrul luminos in kelvin)
- dupa aproximativ 2 saptamani incep sa iasa.

Spor la germinat.

pharaonu75

Sa va mai enervati si voi... =)) =))