ce culoare vopsim lazile

Creat de albinasebes, Noiembrie 15, 2010, 04:32:59 PM

« precedentul - următorul »

Popescu Gheorghe

Pun intrebarea :ce culoare vopsim lazile?am vazut stupi in diferite stupine aproape in toate culorile curcubeului;deci nu se cunosc culorile deosebite de albine;va invit la comentarii

D006

Pt mine e inca dubioasa treaba culori.
Aici sunt toti albi.
Sau toti vazuti de mine.
Diferenta ca sunt paletizati si unghiul intre intrare si soare e diferit la mai toti.
Adica albina are doar din doi sa aleaga.
Multi spun ca nu conteaza culoare si nu sunt inca lamurit.

Adrian Roman

Din observatiile mele, cel mai important ptr. albina este chiar locul urdinisului. Nu contest ajutorul culorii in orientare, dar ce am vazut  in mici experiente facute, cu mutarea stupului, putin in spate, in fata, sau laterale, cam 10-20 cm, m-a lamurit definitiv. In avatar am una din lazile pepiniera cu urdinisurile pe aceasi parte, cuiburile fiind de 5 rame, deci, distanta intre urdinisuri cam la 20 cm, si nu am avut probleme deloc.

albinasebes

e bine daca dau lazile mai intai cu ulei de transformator, apoi dupa o perioada in care trag bine sa le dau doua straturi de vopsea?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

flavius

numai daca vopseaua ulterioara e pe baza de ulei...nu-ti recomand, sincer...da' poti s-o faci, ca nu e o problema, numai ca mi se pare mai multa munca...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

tassevasi

Citat din: albinasebes din Decembrie 04, 2010, 09:13:09 PM
e bine daca dau lazile mai intai cu ulei de transformator, apoi dupa o perioada in care trag bine sa le dau doua straturi de vopsea?
Citeste si aici .

Sa nu faci asa ceva , :nono:

tassevasi

Acelasi lucru am vrut eu sa fac , am intrebat pe forum  si mi-au spus ca e toxic si pt om dar pt albine .
Am cumparat 3 l ulei de in , am dat 2 staturi si apoi 2  de vopsea .
  Sanatate si numai bine :hi: :hi:

albinasebes

multumesc de sfaturi
m-ati convins
caut ulei de in
cam la ce magazine gasesc asa ceva?
e scump?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

tassevasi

La magazine gen  "total casa "  la 6-8 lei / l
  Numai bine :hi:

mape 48-petru manea

la albumul meu foto vedeti stupi vopsiti acum 3-4 ani.Un strat ulei de in 2 straturi subtiri de vopsea de rasini Eu sant multumit. :nod: :nod: :nod:

flavius

se numeste Ulei de in sicativat, iar pretul e cel spus de Tassevassi...pret bun mai gasesti la Praktiker, Bricostore, etc...un pic mai mare, poate (7-8 lei/l)...bafta multa...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

Popescu Gheorghe

Legandu-ma de titlul de mai sus as intreba, pe apicultorii care vopsesc in toate culorile curcubeului stupii netinand cont de culorile ce le vad albinele ,de ce?Cei experimentati definitivati clar culorile de vopsire a stupilor( nu sunt un cunoscator al IT-lui ca sa dau exemple de culori astfel si de aceea adresez acest apel celor cu cunostinte IT) si nu numai procedele de vopsire si felul solutiei de vopsit.Incercati sa dati exemple ale culorilor deosebite de albine :alb,galben,verde,albastru si cum arata ultravioletul?omul nu-l deosebeste.Poate au stabilit cei de afara care este culoarea ultravioleta( a nu se confunda cu violetul uman).Consider ca este un subiect de comentare.Multumesc

pharaonu75

Pe acest topic, la mesajul #2, am postat o fotografie cu spectrul culorilor percepute de om si albina!
Firesc ar fi ca stupii sa fie vopsiti in acele culori percepute nu de om ci de albina!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Popescu Gheorghe

Am vazut imnaginea pusa de D-stra cu mare corectitudine,dar am crezut ca in occident s-a incercat asemanarea culorii ultraviolet  vazuta de albina cu vedera ochiului uman

albinasebes

am gasit la ambient ulei de in la 9 lei.
cred ca e mai ieftin la alte magazine, dar aici am anut drum, la alba iulia.
multumesc de sfat