ce culoare vopsim lazile

Creat de albinasebes, Noiembrie 15, 2010, 04:32:59 PM

« precedentul - următorul »

albinasebes

se vopsesc lazile in multe culori
unele sunt agreate de albine, altele nu
culoarea alba nu deranjeaza albinele  vara pe soare puternic? cum reactioneaza la lumina puternica?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

bucovineanu

Daca stupii stau la soare e de preferat culorile deschise: alb, galben, vernil. Fetele stupilor pot fi vopsite si cu alte culori.

pharaonu75

Albina nu distinge culoarea rosie!
Este de evitat aceasta culoare!

Merge alb, galben, verde, albastru, insa in nuante deschise!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Fara vopsea.
Lemnul dat cu ceara si atat.

albinasebes

ceara de la caldura nu se topeste? daca prinde o iarna trebuie dat iarasi.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

orbanstefan64

ANITEI

Am dat stupii sorei mele (180 de corpuri) cu ulei hidraulic , 5 lei litrul interior si exterior.
'' Pot totul in HRISTOS , care ma intareste.'' Filipeni 4:13

orbanstefan64

parerea mea este ca interiorul nu trebuia sa l dai. :hi:

Kiwi Bee

Anitei daca nu uiti tinene la curent in sezonul urmator cu ce se intimpla in interiorul acelor lazi.
Asi zice din start ca albine vor incerca sa curete lazile in interior sau sa le propoliseze dupa putin timp(cu un strat subtire de propolis-deabia vizibil).

filip

Citat din: ANITEI din Noiembrie 16, 2010, 01:44:48 PM
Am dat stupii sorei mele (180 de corpuri) cu ulei hidraulic , 5 lei litrul interior si exterior.
Stupii nu trebuiau dati in interior,acel miros de ulei le creiaza un disconfort.Vor incerca sa-l elimine,asta va costa in consum si multa munca din partea albinelor.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

tassevasi

De ce nu ai luat ulei de in cu 6 lei , cel hideaulic e un produs sintetic si dauneaza  albinelor , 
De ce nu ai intrebat intai aici pe forum , ia-i mai dat si pe interior  !? !?
  Sanatate si numai bine   :hi:

ANITEI

Ce reactie! Am spus ca i/am dat eu dar in mod indirect. De fapt stupii erau pe mana apicultorului care i/a si vandut albinele.El tinea sus si tare ca asa e bine , eu as fi preferat uleiul de in dar nu gasisem la momentul acela si am auzit de vreo 8 lei litrul , ba chiar mai mult va spun.Anul trecutun profesor pensionar si apicultor m/a rugat sa ii aduc din Italia ulei de in pt ca mai si picteaza.Am dat pe un litru vreo 6 euro era probabil special pt vopsele deci cu toate astea in minte credeam uleiul de in de negasit si scump in tara.
  Asa ca am cumparat 40 de litri de ulei idraulic care nu stiu cat de sintetic e cred ca e un ulei mineral propabil din petrochimie dat sa stiti ca albinele nu au facut urat stau in stupi unele din iulie si restul 40 de stupi din octombrie.
Nu am observat nimic nelalocul lui.Am sa tin cont de sfaturi pe viitor si am sa iau ulei de in.
'' Pot totul in HRISTOS , care ma intareste.'' Filipeni 4:13

D006

Data viitoare incalzesti uleiul bine si pui in el niste bucati de parafina si apoi il dai pe lemn.

albinasebes

majoritatea tot la vopsea ramanem
am auzit ca unii folosesc lavabila de exterior
nu stiu ce sa zic
daca folosim ulei il dam de doua ori? (in doua straturi)
cred ca in fiecare an trebuie repetat ca uleiul intra in lemn
sau nu?

orbanstefan64

uleiul este absorbit de lemn .lavabilul de exterior este inca bun :hi: