problema

Creat de dragos2006, Noiembrie 07, 2010, 07:34:31 PM

« precedentul - următorul »

D006

am un stup pe 5 rame...care din cate am vazut mai recent...cand ele erau facute ghem si se putea observa mai bine  ca doar jumatatea de sus a ramei este plina cu miere....jos au dar foarte putina....

ce sa ii fac?...sa ii pun turta ?...cineva mi-a spus ca e rea devreme

bucovineanu

Se poate da miere lichida in hranitor, sau miere cristalizata in punga.

pharaonu75

Eu acum 5 zile am dat unei astfel de familii o punga cu miere!
Astazi am vazut ca o golisera!
Si pentru ca vremea a fost buna astazi in Baragan, am profitat si i-am bagat un hranitor plin cu miere!
Miercuri voi verifica din nou familia asta si voi vedea rezultatul!

@Ambro - daca ai posibilitatea baga-le repede ceva miere ca o vor muta in faguri imediat! :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

da...eu le-am inpachetat pt iarna...le pun intre rame   si podisor punga aia?

bucovineanu

Da, se pune punga cu miere cristalizata dupa ce am intepat-o   peste rame si apoi podisorul.

D006

punga asta cu miere se cumpara?...sau cum se face?

pharaonu75

Punga subtire, transparenta, din plastic, din acelea care se gasesc in magazin, la sul!
Se pune cantitatea dorita de miere in punga, se preseaza pentru a avea forma si dimnsiunea dorita, se face un nod la gura pungii, se dau cateva gauri pe o parte si se pune pe rame, cu gaurile in jos!
Se aseaza podisorul, capacul si POFTA BUNA pentru albine! :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

cred ca am sa le pun sambata ceva miere...ca am auzit ca de sapt viitoare , spre sfarsit, o sa ninga...dar in weekend e frumos

multumesc pt sfat :smile:

tassevasi

Pungile sa le ei de 2 kg ,ca  sa fie mai plate , ptr ca vei pune si sirop la primavara  si sint f bune . Eu am pus si cite 2 una in alta cu sirop , nu a fost nici o problema ,in citeva zile nimic nu mai ramine , (dar nu gaurite )
Spor la treaba .
Sanatate si numai bine . :hi: