startovit

Creat de sfantul spiridon, Noiembrie 06, 2010, 08:30:36 PM

« precedentul - următorul »

BOB0

Aveti perfecta dreptate,m-a declar sustinatorul acestei cauze. Un mare filozof de origine germana facea o remarca , comparand dorinta de a ajunge cat mai  sus in domeniul stiintei  , cu cat vrei sa ajungi mai sus pe o gramada de nisip , cu atat t-e afunzi mai mult ???Din pacate cei mai multi ditre noi, nu vedem si reversul medaliei.  Se pot spune multe ,dar nu vreau sa fiu catalogat un nostalgic.

filip

Citat din: BOB0 din Noiembrie 13, 2010, 01:05:45 PM
Aveti perfecta dreptate,m-a declar sustinatorul acestei cauze. Un mare filozof de origine germana facea o remarca , comparand dorinta de a ajunge cat mai  sus in domeniul stiintei  , cu cat vrei sa ajungi mai sus pe o gramada de nisip , cu atat t-e afunzi mai mult ???Din pacate cei mai multi ditre noi, nu vedem si reversul medaliei.  Se pot spune multe ,dar nu vreau sa fiu catalogat un nostalgic.
Cel mai bun stimulent e o jumatate de kg de miere de salcam per stup.Apoi comparati rezultatele cu orice produs.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

BOB0

Dle filip,cei mai multi nu sunt meseriasi , sunt economisti nici macar hibrizi. Ei socotec asa.  1/2 kg. de miere SALCAM= 10 roni =o fam.de alb. tratata. O CUTIE STARTOVIT = doua plic. STARTOVIT =10 roni=100 fam tratate URAAAAA!!!!Dar , dupa noi POTOPUL ????Daca mierea noastra si albiinele sunt inca apreciate in afara, noi muncim cu spor sa demolam si acesta recunoastere,ca doar stim sa o facem, ca in atatea alte domenii de activitate.

johnysibiu

Mai oameni buni Startovitul este un complex de minerale nu cine stie ce proteina minune care ne "toxica " viata. Este bun, are efect dar, trebuie sa sti exact ceea ce ai de facut in sezonul respectiv.Adica daca efectele lui sunt compatibile cu planurile tale.
Acum, faptul ca anual roiesc 5-6 familii si daca le-ai dat Startovit o sa-ti roiasca zece trebuie sa te bucure , la toamna vei numara mai multi boboci.

popadrianf

A mai incercat cineva startovit ?
As dori sa il folosesc pt inmultirea nr de familii si vreau sa stiu daca se poate utiliza si in august daca afecteaza albina de iernare care este crescuta cu startovit

romikele

ciucur

Salutari !

Am stimulat cu cate 1 litru sirop si Startovit familiile foarte slabe (niste roi cumparati tarziu in 2012).
Ca si o observatie personala, din 4 cati am stimulat, la 2 (cei mai slabi si cu cea mai putina albina acoperitoare - total 4 rame) am gasit mai multe oua in aceeasi celula. Celulele multiplu ouate, erau proaspat ouate in imediata vecinatate a puietului larvar. Acest lucru se intampla cam 2 zile dupa stimulare si disparea la controlul dupa o saptamana.  Mentionez ca am stimulat sambata, luni seara am verificat si am gasit mai multe oua in celule, iar sambata viitoare totul era normal. Am repetat si am patit la fel. Matcile sunt din 2012 de la ACA.
Sunt sigur ca nu am alte probleme de genul bezmeticire. Nu am supradozat. Toate celulele sunt de lucratoare, nu am trantori in aceste familii.
La ceilalti doi roi mai puternici (5 si 7 rame) matcile au ouat foarte frumos, ramele au fost crescute impecabil si sunt ouate pe masura ce albinele reusesc sa construiasca.
Personal sunt multumit de Startovit cum sunt si de Protofil.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

popadrianf

startovit se gaseste la ACA sau trebuie sa caut la tirgurile apicole ?

relutu

G. Iulian

Nu la ACA, caută la magazine de profil pe internet.

romikele

alingo

am facut cativa roi si vreau sa folosesc si Startovit in hrana pe care le-o administrez. Ar avea vreo consecinta nefasta? am vazut ca, din discutiile de pe forum se administraza primavara si toamna.Gresesc daca folosesc de pe timpul verii?

G. Iulian

Dacă respecți indicațiile (cantitatea administrată) nu e nici o problemă.

romikele

CitatStartovit are efect în timpul întregului sezon activ, astfel:
În primăvara anului: În familiile slabe şi a familiilor de putere medie pentru a optimiza si accelera dezvoltarea lor până la începerea colectării de polen, pentru prima dată.
În prima jumătate a verii: În familiile de albine puternic dezvoltate pentru a crea puiet (noi familii de albine).
În a doua jumătate a verii: Pentru a sprijini ouatul de către regină şi a spori puterea familiilor de albine cu albine tinere.

http://apiardeal.ro/website/index.php?pagina=startovit

alingo

multumesc pentru sfaturi