S-a stins din viata inca un TITAN al culturii romane,poetul ADRIAN PAUNESCU

Creat de danut, Noiembrie 05, 2010, 02:36:16 PM

« precedentul - următorul »

danut

In acesta dimineata poetul ADRIAN PAUNESCU s-a stins din viata,cel care in anii adolescentei si ai studentiei si nu numai a fost ptr. mine un adevarat reper de viata,iar muzica scrisa pe versurile sale hrana spirituala! Liniste si pace maestre sa ai in lumea in care ai plecat lasand in urma o Romanie,o Moldova si o Bucovina impietrita de durere,Dumnezeu sa te odihneasca !

Florin_Dan

S-a stins un mare poet si un adevarat patriot, lasand un mare gol.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca, iar familia sa o mangaie.

orbanstefan64


valter

Dumnezeu sa-l ierte pentru ce a facut rau.
Dumnezeu sa AL aseze alaturi ca-i va fi de mare folos.

La primul spectacol''FLACARA" atat de tare am avut grija de bilet incat sa facut hartie igienica...din cauza transpiratiei si emotiei ...ca nu ajung sa intru in sala sporturilor am facut biletul mamaliga.

''Si totusi exista iubire si totusi exista blestem.''
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

D006

Intradevar un individ care ma impresionat in adolescenta.
Am fost la 2 din Cenaclul Flacara si si acum am o colectie de 5 recorduri vechi pe care le mai ascult cateodata.
A avut o viziune si a realizat ceva memorabil in ciuda celor ce i se impotriveau.
Putin stiu ca el a avut o bursa in SUA in ani '70 alaturi de Ana Blandiana si Romulus Rusan care au scris cartea ilegala pe atunci America Ogarului Cenusiu.
Adrian a fost atras de partea spectacolelor si valoarea lor si s-au vazut fructele.
Sa se odihneasca in pace.

ady iulian


prisecarul

ADRIAN PAUNESCU!
S-A DUS!
SI TOTUSI TRAIESTE PRINTRE NOI!
L-AM IUBIT?
L-AM URAT?
S-A DUS!
SI TOTUSI  ESTE PRINTRE NOI!
S-A DUS!
S-A DUS......................................
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

tassevasi

Dumnezeu sa-l odihneasca ,pe cel mai mare poet CONTEMPORAN al nostru .

gheco

Dumnezeu sa-l odihneasca!
A trait o viata intensa si va ramane pentru vesnicie in istoria literaturii romane.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

D006

  Pentru mine Paunescu va ramane in memorie cu celebra replica adresata tinerelor admiratoare sinonima cu emisiunea lui : " fetelor in seara asta "antena" va apartine . genial mod de a agata pitzipoance.

D006

I-au placut femeile tinere si multi il judeca pt asta.
A avut momente de sinceritate pt care imi scot palaria.

D006


crombra

Pastrez in adancul memoriei mele o imagine din adolescenta mea:
Locatia: Stadionul Farul din Constanta.
Noapte de vara, stadionul plin pana la refuz. 'Ce a fost a fost, a fost, ce va fi va fi, uite c-a venit ,ultima zi' rasuna din sufletele spectatorilor, dublandu-l pe Alexandru Zarnescu. Miile de brichete si faclii aprinse faceau imaginea si mai poetica de parca stadionul si multimea din el se contopea cu astrele noptii.
Si peste toate era el: Adrian Paunescu. Unicul. Omul care a reusit sa 'manipuleze' masele intr-un curent cultural fara precedent in Romania.
Si vocea-i inconfundabila. Voi purta amintirea aceasta pana voi merge alaturi de el.
Dumnezeu sa te odihneasca, poet al neamului!
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

stefan1

Citat din: AndreiRN din Noiembrie 05, 2010, 09:24:48 PM
I-au placut femeile tinere si multi il judeca pt asta.
A avut momente de sinceritate pt care imi scot palaria.

  "Genunchii mi-i plec pe podele
   Cu capul mă sprijin de cer,
   Tu esti în puterile mele,
   Desi închizitii te cer."

      "Sic transit gloria mundi!" (Asa trece gloria lumii!)/ (Patricius, nu Patriciu)

    Am ales niste versuri faine, chiar daca nu-s potrivite cu momentul.
   Cred ca a murit cel mai mare poet al nostru din ultimii 50 de ani.
   Multa vreme am avut o 'ciuda' imensa pe el, ca il sustinea pe Ceausescu. Ciuda pentru ca el da astfel girul unui om care s-a alienat si s-a desprins de realitate si din cauza corului de laudatori. Ciuda ca laudele lui cantareau mult mai mult decat ale corului de prosti si lingai si derutau in special tineretul.
   Aceasta atitudine mi-am schimbat-o dupa o discutie intamplatoare cu niste studenti din R. D. Germana, intr-un accelerat, venind de la mare. Eram citit atunci o carte deosebita "Relatare despre regele David" de Stefan Haym. Acesta era un evreu german emigrat in SUA in vremea nazista, dar datorita vederilor de stanga a emigrat din SUA in Cehia initial apoi s-a stabilit in RDG, in 1953. Primit initial foarte bine de autoritati, in scurt timp a intrat in conflict cu acestea, datorita ingradirilor de tot felul la care toate tarile socialiste isi supuneau cetatenii. Romanul amintit era o alegorie din care razbatea o critica foarte ascutita a societatilor comuniste. M-am mirat mult ca a putut pe vremea aia sa apara asa ceva si si mai mult ca s-a tradus si in romana, dovada ca si cenzorii fie erau prosti, fie mai inchidea ochii.   
    Revenind la studentii RDG-isti, i-am intrebat despre acest autor si in general daca la ei pot sa apara asemenea opere critice. Mi-au spus ca se poate scrie si asa, dar fiecare scriitor sau artist TREBUIE SA-SI PLATEASCA UN TRIBUT GUVERNANTILOR. Adica trebuiau sa aiba o portiune de laude fata de regim, dupa care li se permitea si sa mai faca lucruri dupa inima si constiinta lor. Baiatul cu care discutam era asa de inteligent de nu acuza pe cei care faceau un astfel de compromis. De atunci am privit altfel si ce facea Paunescu, mai cu seama ca atat in "Flacara" cat si in Cenaclu cat si in opera, portiunea de laude era mult mai redusa decat in restul mass-mediei.  Probabil fara acele laude nici Cenaclul nici revista si nici volumele de poezii nu ar fi putut sa apara. In plus el a scris si in acele vremuri lucruri foarte curajoase, care putea sa-l coste foarte mult (poate va amintiti poezia "Analfabetilor").
   Inca o data regret ca viata lui nu a fost mai lunga. Se vedea in ultimii ani ca sufera. Ar fi avut proiecte importante, se canaliza pe lucruril de esenta inclusiv pentru tara. In afara de manele, la tineri ar trebui sa mai ajunga si idei generoase. Patriotismul, bunatatea, tendinta de intrajutorare, de perfectionare, pot fi induse mai usor prin arta decat prin discursuri moralizatoare. Din pacate tot mai putini se ocupa de aceasta zona umana asa de sensibila.
   Cat se va vorbi romaneste, cred ca macar cateva din peziile si cantecele lui se vor fredona de romani.

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006