Varoa se extinde

Creat de printisor, Octombrie 24, 2010, 09:30:10 PM

« precedentul - următorul »

printisor

Varoa se intinde peste tot in lume.Va cuprinde deci incet toata lumea fara fara ca in acest moment sa avem un model de a lupta cu acest distrugator.
Momentan varoa a cuprin si Insulele Bermude.Momentan se pune intrebarea daca daca cei din Bermude au invatat din experienta Europeana si Americana.
Puteti citi mai multe aici:
http://bermudasun.bm/main.asp?SectionID=24&SubSectionID=270&ArticleID=48672

Randy Oliver informeaza ca Monsanto a scazut pretul la culturile modificate genetic. (sic)
Cpp
Life is tough, but it's tougher when you're stupid=Viaţa este grea, dar este mai grea cand esti prost.

http://forumulcucocosi.blogspot.com/

emil.oltean

Despaducherea pe care si-o fac albinele intre ele o puteti vedea in zilele insorite cind ele ies pe scundura de zbor si cite una ,doua s-au trei stau ciorchine pe o alta albina si o despaducheaza.Acei paduchi eliminati de ele in mod natural pe scindura de zbor din pacate revin in stup.

CE SPUNETI DE O SCINDURA DE ZBOR  PE ACELASI PRINCIPIU CU FUNDUL ANTIVARROUA SAU DOAR SIMPLA PLASA DE SIRMA PE UN CADRU DE LEMN?

HAIDETI SA LE AJUTAM SA-SI ELIMINE SINGURE PADUCHELE SI PRIN CEST MOD.

POATE REUSIM SA  REDUCEM.

gheghe

Solutia propusa de dumneavoastra este rezolvata in cazul folosirii culegatoarelor de polen.Stima.

balasbebe

Cauta alta varianta, ca asta este verificata de mine, si nu este valabila.

emil.oltean

Culegatoarele de polen pot contribui si ele doar pe perioada cit le folosim.Interesant este ce ne spune D-l Balasbebe.Oare chiar deloc nu s-a redus infestarea,in nici un procent?Mi-e mi-a venit ideea  tot citind pe apiardeal.D-l Balasbebe este mai in masura ca mine sa ne impartaseasca din acest experiment.Il rugam sa ne detalieze in numele apiculturii si a acestor fiinte gingase.

balasbebe

Eu nu am observat sa scada numarul de paduchi daca se colecteaza  polen. La fel si ramele cu celule mai mici. Se spune ca ar fi infestatia mai mica.
  Nu am ce comenta, dar de cand culegem polen daca ar fi adevarata teoria ar fi sesizat cineva.

bucovineanu

Ar fi foarte simplu daca prin trecerea prin gratia activa albinele ar scapa de paraziti. Dar din pacate parazitii sunt in mare majoritate intre tergitele albinelor, de unde sunt greu de scos si nu ii afecteaza trecerea prin gratie. Fiind intre tergite  o parte din ei nu sunt afectati nici de tratamente si de aceea nu pot fi eradicati din familiile de albine.
Cat priveste celulele mici, sunt batrani care nu schimba ramele zeci de ani avand astfel numai celule mici si nu scapa de varoua.

D006

Adeseori se face confuzie intre Varooa si Braula de aici si treaba cu colectorul de polen. Vreti sa nu aveti probleme cu varooa , faceti tratamente corecte si nu mergeti cu stupii in aglomeratii de albine.

orbanstefan64

nu mergi in aglomeratii ok .dar ce faci cind vin aglomeratiile  peste tine?

D006

Sunt cateva metode sa faci sa nu vina aglomeratia la tine , ori cu vorba buna ori cu parul.

orbanstefan64

cred ca anul acesta ajung la a 2 a varianta :nod: :nod: din pacate

mape 48-petru manea

De cand am inceput sa fac tratament cu varachet a disparut braula complet.Poate cei care practica apicultura bio sa mai aiba  braula

emil.oltean

Nu te grabi .Vrei sa iei premil Nobel!

mape 48-petru manea

este o simpla observatie ,nu cred ca se da premiul Nobel pentru asta.
Urmaresc asta de cativa ani.Rog si pe alti sa-si spuna parerea :hi: :hi:

gheghe

Da,nici eu nu am mai vazut braula de cand fac tratamente cu varachet.