Video & Foto by FlorinI

Creat de Florin-braileanul (FlorinI), Octombrie 24, 2010, 09:59:25 AM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Sa stii ca si Dragos a avut cateva probleme cu un stup cu 13, doar ca la el era vorba de numarul 113!

Nu cumva in miere le-ai pus si tuica? Erau tare energice fetele alea pe o vreme ca asta! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

stefanescu

Cred ca Florin la stupul ala a uitat centrala data la maxim. Regleaza bre termostatu.... :D ca acusi ies din stup la adunat polen
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

MIHALACHE

Lasand gluma la o parte cred ca aveti cel putin 2 rame cu puiet an acel stup.Eu din peste 70 de familii am si una la fel ca cea din film nu am stupi din poliuretan care cu siguranta ofera conditii de iernare mult mai bune ca cele de lemn,la anceputul luni la 8 grade albinele din acel stup iesau dupa apa,am pus 500g de miere zaharisita pe plasa podisoruli anainte de viscol, astept zile mai calde sa vad ce face. VA DORESC TUTUROR IERNARE FARA PIERDERI.

valter

Nu am poliuretani si de asta mi-i greu s-a ghicesc.
Daca situatia ar fi similara la o lada de lemn ti-as recomanda sa ''versi'' un micronucleu(cu matca) peste familie.
Totusi , la lada dumitale s-ar potrivi mult mai bine un corp sau o magazie de miere pus caciula...asa pentru a dormi linistit, altfel al vei pierde pana la 01.03.

De boala grea am sa-mi cumpar si eu un expandat...sa va fac de ras pe toti pinguinii expandati.
Si de ce?Cunosc cateva situatii unde roitul a facut ravagii in poliuretani.Doar daca i-mi cumpar pot sa trag o concluzie sigura si sa nu-mi dau cu parerea...
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

CRISTI M

Asa gandeam si eu ...... fara matca sau foarte mult puiet .

bucovineanu

Daca ar fi puiet ar sta linistit sa-l incalzeasca. Mai degraba nu are regina.

mape 48-petru manea

anul trecut am avut si eu o fam.puternica care sa manifestat la fel  si inainte de 1.03 a murit de foame
consumul si activitatea arata ca ceva nu este in regula
Lipsa matca sau matca din schimbare linistita care nu a apucat sa se imperecheze
Sfatul lui Valter unificarea cu un roi cu luarea masurilor de protectie ( unificarea mirosului,ziar )

Florin-braileanul (FlorinI)

la -13 grade cate acum in stupina, nu pot face nici verificare sa vad daca am matca sau puiet, si nici unificare

cu Dumnezeu inainte...
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

valter

Citat din: valter din Ianuarie 29, 2012, 05:48:45 AM

Totusi , la lada dumitale s-ar potrivi mult mai bine un corp sau o magazie de miere pus caciula...asa pentru a dormi linistit, altfel al vei pierde pana la 01.03.

Se pune o magazie cu sase -sapte rame de miere(daca ai fost neprevazator in toamna-e doar vina ta) peste cuib, usor, finut, fara agitatie(se racaie putin mierea vecina cu speteaza inferioara-2-3 cm) si se smulge energic folia dintre cuib si magazie.
Simplu, eficient. Si somn usor pana la 15.03.
Altfel, maine noapte cosmar, la 01.03 regrete...

D006

NU mai speria omul asa !  daca-l tine din turte nu are nimic , va fi perfect in primavara .

Citat din: valter din Ianuarie 29, 2012, 02:02:52 PM
Citat din: valter din Ianuarie 29, 2012, 05:48:45 AM

Se pune o magazie cu sase -sapte rame de miere(daca ai fost neprevazator in toamna-e doar vina ta) peste cuib, usor, finut, fara agitatie(se racaie putin mierea vecina cu speteaza inferioara-2-3 cm) si se smulge energic folia dintre cuib si magazie.
Simplu, eficient. Si somn usor pana la 15.03.
Altfel, maine noapte cosmar, la 01.03 regrete...
dom` profesor... fiecare familie a avut minim 3 arme cu papica...
patrea nasoala ca eu nu sunt de talia ta sa am rezerva de mancare ...depusa la pastrare

mape 48-petru manea

o familie intr-o stare deosebita consuma multa miere fata de o familie normala
Cum a spus Dragos sa ni-i lipseasca punga cu miere cristalizata :hi:

valter

Sti cum e cu punga?
Ca atunci cand vrei sa faci copii(si nu ai sperma in testicute) cu spermatozoizii lui Einstein si vrei sa semene cu tine.

ps. eu am mai spus ca poliuretanul e ''atomic''...asigura conditii nemaipomenite de iernare , de roire intensiva natural...si de productii de miere in debut de sezon. Altfel sunt buni...doar pe maini f bune.
ps 2. verifica temperaturile din graficul facut anul trecut pe vremea asta si contreaza-ma.

Citat din: mape 48 din Ianuarie 30, 2012, 08:28:59 AM
o familie intr-o stare deosebita consuma multa miere fata de o familie normala
Cum a spus Dragos sa ni-i lipseasca punga cu miere cristalizata :hi:

cam la 2 saptamani o cadorisesc cu cca 300 gr turta din miere cristalizata cu zahar pudra

Citat din: valter din Ianuarie 30, 2012, 03:56:12 PM
Sti cum e cu punga?
Ca atunci cand vrei sa faci copii(si nu ai sperma in testicute) cu spermatozoizii lui Einstein si vrei sa semene cu tine.

ps. eu am mai spus ca poliuretanul e ''atomic''...asigura conditii nemaipomenite de iernare , de roire intensiva natural...si de productii de miere in debut de sezon. Altfel sunt buni...doar pe maini f bune.
ps 2. verifica temperaturile din graficul facut anul trecut pe vremea asta si contreaza-ma.
eu cred ca "divina" e matca.
o am de la un meseias din dobrogea: V.V., care vrea sa mi-o confiste, cu inca o surata

anul trecut pe vremea asta aveam in exterior cca -5,-8 si in interior cca 25
acum am in exterior -15 noaptea si -10 ziua , in interior.... nu am termometru, dar am sa il bag cand am sa prind ocazia