Incepator ,nou venit

Creat de stefanm, Octombrie 23, 2010, 07:48:06 PM

« precedentul - următorul »

stefanm

cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

D006

Bun venit aici si te asteptam cu povesti si povestiri atat despre albinele tale cat si orice subiect.

orbanstefan64

bine ai venit !
asteptam postari si poze cit mai multe :nod: :hi: :hi: :hi:

Popescu Gheorghe

Bun venit , sa capeti si sa dai cat mai multe informatii apicole.

nicu68

ioanardelean55

Putin despre ; de unde ? cine? ce ? cite ceva din actvitatea apicola sa stim cu cine avem de-a face ,aici libera exprimare e la ea acasa  . ( dar fi atent ca si aici sint moderatori ) in rest toate cele bune  BINE-AI VENIT  :finger: :finger:

prisecarul

Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

stefanm

Buna Ziua(seara),sunt din Slatina ,Olt,am 6 stupi formati in aproape 3 ani,am 45 ani iar albinaritul este un "hobby",am mai povestit pe celalalt forum Stuparitul.Nu sunt chiar incepator ,este o indeletnicire de care nu ma mai ocupasem de vreo 20 de ani ,atunci faceam acest lucru alaturi de bunicul meu.Am crescut linga bunicii mei si linga stupina nu prea numeroasa a bunicului dar mi-au ramas intiparite albinutele pe scoarta cerebrala.In toti acesti ani am mai avut tentative de a reveni la aceasta indeletnicire dar de fiecare data incepeam cu un sg. stup si nu e bine fiindca ori pierdeam matca,ori ieseau prea slabite in primavara si nu aveam cum sa le ajut,in fine de fapt eram si mai tinar si am avut si alte proiecte care au primat.Dar! nu am renuntat niciodata la ideea de a avea stupina mea odata!Acum cred ca a venit momentul si ptr acest proiect:am cumparat acum 3 ani 2 stupi,i-am scos in primavara ,unul mai cu probleme fiinca au cam facut condens dar l-am ajutat cu oua de la celalalt si a fost bine,chiar am luat si cateva kg de miere.De fapt am intrat cu 3 in iarna fiindca unul l-am divizat.In primavara asta am mai divizat unul ,am cumparat si un nucleu pe 3 rame din care am facut un stup bunicel.Am prins si un roi in gara din Slatina care astepta la capatul peronului chiar deasupra unei banci intru-n mar,roi pe care l-am luat intru-n sac de rafie ,l-am legat la gura si m-am dus cu el in portbagajul masinii 50km pana la stupina(sunt niste albine mai maronii,ale mele sunt mai negrute,poate imi spune cineva daca e o alta rasa si matca este maronie)O alta familie am reusit sa o bezmeticesc in primavara cand ea incerca sa schimbe matca linistit,mi-a fost frica sa nu roiasca si i-am tot omorit botcile pana cand l-am rezolvat.Dar nu am renuntat la el fiindca mi-a parut rau sa-l scutur si atunci cand a rama s pe trei rame i-am taiat toate ouale de trintori, am zgariat ramele cu oua mici si am incercat sa bag 3 matci de la un prieten.Una a fost asasinata pe loc,alta la 5 min,ultima am controlat la doua ore si inca mai traia dar era pe diafragma.Am bagat tot atunci si 3 botci pe care le-am prins cu un bold pe mijlocul ramei centrale.La o sapt. nu am gasit matca introdusa (pe care o marcasem)dar am gasit o negruta mica iesita din botci.Saptamina urmatoare a inceput sa oua si asa l-am recuperat.De-aia spun ca nu e bine sa se inceapa cu stupi multi de la inceput,asa inveti usor ,capeti experienta si cu rabdare vine si momentul cand poti sa faci o stupina de 1000 de stupi,nu? :) :) :hi:
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

bucovineanu

Iti urez si eu bun venit si asteptam cat mai multe postari interesante.

gogucumopul

Buna ziua,

Numele meu este Stefan,sunt din Pitesti,Ag.Am 27 de ani si doresc sa invat cam tot ce se poate despre apicultura,asa ca orice sfat venit din partea dv este mail mult decat bun venit.Mentionez ca nu am nici un stup,si tocmai de aceea m-am inregistrat pe acest site.Intentionez ca in maxim 2 saptamani sa imi cumpar 2-3 stupi de inceput si orice parere ar fi bine venita.
Va multumesc anticipat
       Cu tot respectul,
                           Stefan
:thanks: :thanks: :thanks: :thanks:

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: gogucumopul din Aprilie 05, 2012, 09:37:04 AM
Buna ziua,

Numele meu este Stefan,sunt din Pitesti,Ag.Am 27 de ani si doresc sa invat cam tot ce se poate despre apicultura,asa ca orice sfat venit din partea dv este mail mult decat bun venit.Mentionez ca nu am nici un stup,si tocmai de aceea m-am inregistrat pe acest site.Intentionez ca in maxim 2 saptamani sa imi cumpar 2-3 stupi de inceput si orice parere ar fi bine venita.
Va multumesc anticipat
       Cu tot respectul,
                           Stefan
:thanks: :thanks: :thanks: :thanks:
salut! imi place numele tau de la avatar se vede harnicia, iar in privinta stupilor sper sa-i si populezi si sa-i inmultesti pan la urma,iar ca sa afli nelamuriri,trebuie sa intrebi mai intai, Pace! :hi: %%- :welcome:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

ion patrut

bine ai venit domnu cu mopu te felicit ca ai optat sa activezi pe acest forum aici vei gasi o multime de sfaturi benefice unui incepator cu conditia sa pui intrebarile de rigoare daca nu ai conostinta despre albine si totusi vrei sa devii apicultor bine ar fi sa cauti in zona de unde esti un apicultor cu inima si suflet mare care sa-ti impartaseasca din cunostintele sale daca nu gasesti un asemenea om ne gasesti pe noi aici pe forum si cu rabdare vei deveni apicultor spor la treaba si inca ceva sa-ti faci rost de o carte pentru incepatori in apicultura te va ajuta foarte mult eu asa am procedat

Kiwi Bee

Bun venit Stefan.
Ceea ce indraznesc sa spun la toti care ma intreaba despre albine este ca sa invete(chiar si doar la nivel de teorie) cit mai mult posibil despre bolile albinelor. De prin net , de prin carti sau de oriunde. Tinind cont de virsta ta posibil ca nu ai probleme deosebite daca e vorba de o alta limba fata de romana, deci orice sursa care arata poze sau video si descrie bolile iti va fi de folos.
Atunci cind cineva poate sa identifice boala "X" sau "Y" intrun stup deja stie si ce are de facut. Pt asta nuti trebuie ani, doar sa stai calare pe net si prin carti(pe acest forum sint foarte multe carti apicole gata scanate).
Capul sus si dai inainte ca nui nimic greu si de neatins. Numai bine.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Kiwi Bee din Aprilie 05, 2012, 02:03:57 PM
Bun venit Stefan.
Ceea ce indraznesc sa spun la toti care ma intreaba despre albine este ca sa invete(chiar si doar la nivel de teorie) cit mai mult posibil despre bolile albinelor. De prin net , de prin carti sau de oriunde. Tinind cont de virsta ta posibil ca nu ai probleme deosebite daca e vorba de o alta limba fata de romana, deci orice sursa care arata poze sau video si descrie bolile iti va fi de folos.
Atunci cind cineva poate sa identifice boala "X" sau "Y" intrun stup deja stie si ce are de facut. Pt asta nuti trebuie ani, doar sa stai calare pe net si prin carti(pe acest forum sint foarte multe carti apicole gata scanate).
Capul sus si dai inainte ca nui nimic greu si de neatins. Numai bine.
Foarte bine a-ti punctat despre patologia apicola,sanatate! %%-
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

bee_lover