De cate feluri sunt stuparii...

Creat de valter, Octombrie 06, 2010, 06:45:28 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: FlorinI din Octombrie 16, 2010, 04:31:35 PM
sa vinaaaaaa ...
sa ne colonizeze,
sa ne educe,
sa ne puna la munca,
sa ne scape de baselu
sa ne industrializeze
sa ne...

Ca sa nu fim off-topic eu as spune ca stuparii se pot clasifica in:

1. Cei care ii asteapta pe americani sa vinaaaa -vs.- cei care nu ii asteapta
2. Cei care vor sa scape de basescu -vs.- cei care il adora
3. cei care vor sa fie...beep... de americani -vs.- cei care vor sa fie...beep... de neveste! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Florin-braileanul (FlorinI)

oricat ne-am stradui, nu exista decat 2 feluri
orice lucru nu se poate prezenta decat intr-o singura antiteza a sa
alb-negru

deci stuparii pot fi:
buni sau rai
priceputi sau nu
care stiu tot sau nu stiu nimic

si nu cred ca exista perfectiune
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Stuparii mai pot fi impartiti in doua categorii :
1) stupari care produc miere,
  2) stupari care cumpara miere.

valter

Citat din: FlorinI din Octombrie 16, 2010, 08:59:48 PM
oricat ne-am stradui, nu exista decat 2 feluri
orice lucru nu se poate prezenta decat intr-o singura antiteza a sa
alb-negru

deci stuparii pot fi:
buni sau rai
priceputi sau nu

si nu cred ca exista perfectiune

Da... cred ca ai mare dreptate in ceia ce afirmi. Ori...ori.Dar.

O povestioara autentica.
Un coleg de serviciu miroase ca noi(unii) am dat bomba in 2003 atat cu productia de miere cat si cu un pret rezonabil.
I-si cumpara initial doua familii de albine. Inmulteste si face patru familii(inmultirea fireste prin roire naturala-neglijenta in intretinerea celor doua familii dobandite anterior).
In anul doi de apicultura cumpara de la nasul de cununie inca vreo douazeci de familii.
In primavara a-si propune sa le inmulteasca prin metode stiintifice, dar fara ajutorul cartii, studiului.In final al ajut si face 15 nuclee.Facem pastoral la salcam Braila-Viisoara si obtinem rezultate f bune.
La intoarcere sedem'' la o suieta,, dupa ce am pus stupii excelent la mustar.Si zice colegul:
Valtere zi tu un procent rezonabil al cunostintelor pe care le am eu dobandite in apicultura.
Eu ma eschivez si duc discutia in alt plan.
Mocofanul revine si zice''frate eu zic ca daca acumulez si ultimul procent'' ajung la 100%(el stia 99%).

MUlti stiu...altii deprind in continuare...eu sunt atat de ''la inceput'' incat mi-i frica sa ma uit inainte.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

orbanstefan64

cei care stiu dar nu vorbesc
cei care nu stiu dar vorbesc :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: orbanstefan64 din Octombrie 17, 2010, 11:14:47 AM

tare asta
eu am o vorba:
cum e corect:
nu vreau sa pot?
sau
nu pot sa vreau?

cam asa e si cum zici tu
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

orbanstefan64

ci n se asamana sa duna
   sa traiesti florine cu albinute cu tot :hi: :hi:

D006

plus :
   cei care stiu dar vorbesc
   cei care nu stiu dar nu vorbesc

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

D006

Citat din: dragos2006 din Octombrie 15, 2010, 10:06:23 PM
tu cat castigi acolo ?

Dar ca sa-ti pun oglinda in fatza te intreb si eu.
Tu cat ai castigat anul trecut?
Tu ce castig ai declarat anul trecut?
Dar anul asta cat ai castigat?
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ma indoiesc ca voi citi adevarul.

D006

Citat din: dragos2006 din Octombrie 17, 2010, 09:51:33 AM
  Stuparii mai pot fi impartiti in doua categorii :
1) stupari care produc miere,
  2) stupari care cumpara miere.
Si tu ai angajat un stupar care produce miere si o cumperi de la el ca sa o vinzi la randul tau?
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
La 8kg de miere pe familie ......... cauta unul priceput.

D006

Citat din: FlorinI din Octombrie 16, 2010, 08:59:48 PM
deci stuparii pot fi:
La intrebarea asta ma pus pe gand raspunsul primit de la Randy Oliver.
Dupa 20 de ani cu albinele cand ai impresia ca le cunosti si le ai toate sub control atunci apare un comportament de te da complect peste cap.
Explicatia data e ca albina evolueaza de la o generatie la alta.
In acelasi timp si inamici ei evolueaza pt a supravietuii si ei.
Si asa ramane in urma cel ce crede ca isi cunoaste albinele.

D006

Pai cu doi din astia am avut aici contact prima data.
Unul spunea ca face si drege butoaie cu miere dar nici gand sa spuna ceva despre albine indiferent cat l-am intrebat. Ca sa aflu ca are 4 familii.
Al doilea tot spunea ca stuparitul e treaba cu dichis si ai nevoie de cunostinte si el avea tot 5 famili care s-au africanizat si le-am cumparat eu cu $200 pe toate ca il terorizau pe el si pe vecini.

D006

Am castigat atatea bani incat impozitul platit la fisc echivaleaza cu salariu lui cutare  pe doi ani .  Si aici nu am inclus si veniturile din apicultura deoarece nu sunt impozabile , dar oricum daca acum imi permit doi angajati la stupina inseaman ca si stuparia imi aduce un venit consistent.
  Deoarece facturile imi sunt elberate de CJAS nu am cum sa nu le declar deoarece inspectorii fiscali intai verifica cati bani am luat de acolo. dar recunosc ca am avut si venituri in natura pentru care nu am platit impozit aici incadrandu-se si ouale primite , cei care vor sa le impoziteze nu au decat sa vina sa mi le innumere.... :)

Anul acesta am castigat atatea bani incat tin 5 angajati pentru care numai darile la stat lunare se ridica la 500$.

D006

Citat din: dragos2006 din Octombrie 17, 2010, 06:44:49 PM
1.  Am castigat atatea bani incat impozitul platit la fisc echivaleaza cu salariu lui xxxxxxxx pe doi ani.  Si aici nu am inclus si veniturile din apicultura deoarece nu sunt impozabile , dar oricum daca acum imi permit doi angajati la stupina inseaman ca si stuparia imi aduce un venit consistent.
  Deoarece facturile imi sunt elberate de CJAS nu am cum sa nu le declar deoarece inspectorii fiscali intai verifica cati bani am luat de acolo. dar recunosc ca am avut si venituri in natura pentru care nu am platit impozit aici incadrandu-se si ouale primite , cei care vor sa le impoziteze nu au decat sa vina sa mi le innumere.... :)

2.  Anul acesta am castigat atatea bani incat tin 5 angajati pentru care numai darile la stat lunare se ridica la 500$.

1. O eschivare ieftina in care te legi si de altul care nu are treaba cu discutia.
2. Acei bani nu sunt castigati de tine ci de asistentele medicale care muncesc si dau o parte la stat dupacum e si normal.

Oricum nu ma asteptaam sa fi sincer si direct

D006

Daca nu am fost sincer inseamna ca mint . Spune cu ce mint pentru ca altfel inseamna ca esti un om fara onoare si cuvant.
  Daca vrei eu scanez veniturile dintr-o luna - facturile incasate , dar si tu imi pui pe forum hartie oficiala cu veniturile din aceiasi luna .