Minim unelte specializate de stuparit

Creat de Shiva, Septembrie 22, 2010, 11:54:41 AM

« precedentul - următorul »

cristian87

Cred ca unii forumisti mai gusta cate ceva din cand in cand iar atunci postarile lor sunt mai avantate.
Eu doar asa imi explic unele derapaje ca acesta    "Eu prefer ca albinele mele sa fie expuse cat mai curand la toti virusii care apar local si din supravietuitori sa-mi produm matcile necesare".
Revenind la topic eu am inceput cu o masca, o dalta . perie si un afumator imprumutat plus o pereche de manusi cauciucate de 5 lei.
Toate pot fi achizi'ionate chiar si din magazinele ACA cu  aproximativ 100 lei.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

ioanardelean55

D-nu Cristian ,eu chiar daca as fi fost baut atunci cind am postat acea  postare tot asa o formulam , nu stiu de unde sinteti dar va pun o intrebare ; acum a-ti imprumuta cuiva din iventarul apicol ? eu unul nu am facut si nu voi face asa ceva ,desi la drept vorbind am ajutat si ajut pe multi dar cu o conditite ceace le dau sa nu-mi mai aduca inapoi asa se face ca am dat zeci de hrnitoare poate sute de diafrgme si multe altele , stiu si am prieteni stupari cu zeci si sute de fam . de albine care au avut si uni mai au si acum loca m-au chemat si ma cheama sa ma duc cu ei in pastoral dar si aceasta o evit ,a te juca cu unele boli mai ales la albine e ca si cind te joci cu focu ;si cu aceasta eu am incheiat acest subiect fiecare sa faca cum vrea .

D006

Citat din: ioanardelean55 din Septembrie 26, 2010, 01:02:55 PM
te juca cu unele boli mai ales la albine e ca si cind te joci cu focu .
Si totusi fac focul pt un ceai zilnic fara pic de teama. :rotfl:

ioanardelean55

D006

Mersi si iti doresc insanatosire complecta.  :hi:

Shiva

Nu stiu unde mi-a disparut postul anterior.... :roll:
Pentru stupi - ma gandeam la cei verticali pe 12 rame 1/1 + magazie de 1/2. E un pic aiurea sa cumperi 1 stup complet dar e ideai pe post de model pentru producerea, acasa, a inca 2-3 lazi. M-am uitat peste oferta fabricii de stupi Nehoiu, nu mi-e foarte clar daca pot face asemenea lazi si la ce pret. Sau poate ma puteti indruma spre un producator local (Cluj-Alba-Sibiu) care face lazi de calitate.
Rame - nu mi-e clar la ce va referiti cand ziceti "tinte". Sunt cumva cuiele acelea in forma de U, pentru insarmarea ramei?
Extragerea mierii in bucatarie - in lipsa unei centrifuge, nu ramane decat sa storci fagurii de miere, adica ciuciu faguri inchisi la culoare pentru iernat/ouat.
Joy, frustration, excitement, madness, aha's, headaches ... codito ergo sum!

Fiecare are un spirit care poate fi slefuit, un corp care poate fi antrenat si o cale pe care sa o urmeze ...

flavius

vezi ca a pus Andrei, pe topicul in engleza, un "model" de extractor extra-ieftin...americanul zicea ca l-a costa 28 de dolari...dupa mine, bricolat in Romania, nu costa mai mult de 10 dolari... si pastrezi si fagurii, si nici nu dai atatia bani pe o centrifuga, din prima...sincer,,,

E si un topic cu stupii batranului pe aici, vezi ca are preturi rezonabile...si e de prin zona targu Secuiesc, deci mai aproape de tine...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

flavius

Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

cristian87

Citat din: ioanardelean55 din Septembrie 26, 2010, 01:02:55 PM
D-nu Cristian ,eu chiar daca as fi fost baut atunci cind am postat acea  postare tot asa o formulam , nu stiu de unde sinteti dar va pun o intrebare ; acum a-ti imprumuta cuiva din iventarul apicol ? eu unul nu am facut si nu voi face asa ceva ,desi la drept vorbind am ajutat si ajut pe multi dar cu o conditite ceace le dau sa nu-mi mai aduca inapoi asa se face ca am dat zeci de hrnitoare poate sute de diafrgme si multe altele , stiu si am prieteni stupari cu zeci si sute de fam . de albine care au avut si uni mai au si acum loca m-au chemat si ma cheama sa ma duc cu ei in pastoral dar si aceasta o evit ,a te juca cu unele boli mai ales la albine e ca si cind te joci cu focu ;si cu aceasta eu am incheiat acest subiect fiecare sa faca cum vrea .
Remarca mea nu privea nici una din postarile dvs.
Aveti dreptate nu as folosi nimic din stupinile vecinilor oricat as fi de stramtorat.Cand am spus ca am un afumator imprumutat e drept ca l/am gasit unde m/am mutat, fostul locatar avusese albine cu multi ani inainte dar nu l-a prea folosit, era aproape nou.La fel am folosit si folosesc lazi si rame ramase de la el. le/am parlit si am avut noroc de nu am mostenit si altceva.
Am refuzat politicos sa primesc lazile unui binevoitor ale carui albine murisera daca e sa ma iau dupa barfe de loca.
  Am primit insa o familie cu puiet varos ba am mai si platit-o si mi-am infestat stupina dar tot am scapat mai usor ca un prieten care a platit o familie suspecta de loca.
De aceea stiind cat de mare e pericolul infestarii cu diverse boli de la vecini mi se pare penibil ca un apicultor fie el si american sa afirme ca vrea sa se ia la lupta cu epidemiile doar ca sa faca selectie genetica si sa obtina matci cu imunitate crescuta.
Afirmatia lui mi se pare doar puerila pentru ca am ceva experienta dar unui incepator ii poate parea o idee buna
Daca insa tine mortis sa isi caleasca albinele cred ca mai gasesc cateva larve afectate de varos si caut un vecin sa ii fac rost de loca.Platesc eu taxele postale.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

Am vazut de fapt un extractor pt o rama si mai ieftin si interesant.
In galeata de plastic cu masina de gaurit.
Faci o rama de lemn in care poti baga rame cu fagurele plin.
Cea de lemn are un ax jos si unul sus unde pui masina de gaurit si invarti.

D006

Pai testele se fac in felul urmator.
De la o familie infestata de varroa se iau ramele cu trantori si se adauga in familiile ce vor fi testate.
Se testeaza % de varroa din 2 in 2 saptamani si se studiaza daca scade fara nici-o interventie.
La virusi se gaseste o familie intr-o stare jalnica si se iau albine de toate varstele care sunt macinate cu ser fiziologic si cu lichidul se stropesc fagurii din stupii testati.
De asemenea se iau probe saptamanale sa se observe starea de infestare a albinelor si daca creste sau scade.

flavius

Andrei, baga si o schita/desen/poza, ceva...stii ca-mi place mai mult lemnul decat alte materiale...si lemn am din plin... :zzz: :zzz: :zzz:

flavius

Astazi mi-a mai "steclit" o super-idee :nebun: :nebun:...sa vedem daca o pot pune in practica...

Pe scurt, suna cam asa: pe post de centrifuga, cel mai misto de folosit e o cuva de masina de spalat automata...faci 2-3 chestii in interior, pe care sa pui ramele de 1/2, si pui totul intr-o galeata mai mare...bormasina direct pe ax...maine iau la colindat atelierele de reparat masini de spalat din Pitesti... :zzz: :zzz:

Nota bene: cuvele de masina de spalat sunt din inox...si sunt gata echilibrate dinamic...daca gasesc una si cu rulment pe ea, m-am scos...

D006

Citat din: flavius din Septembrie 27, 2010, 10:06:19 PM
Andrei, baga si o schita/desen/poza, ceva...stii ca-mi place mai mult lemnul decat alte materiale...si lemn am din plin... :zzz: :zzz: :zzz:
Ai face un extractor superb din lemn si ceruit in interior pt o singura rama invartita cu masina de gaurit.

flavius

nu e o idee rea...sa stii ca o pun in practica la primavara...sau vrei una s-o iei cu tine inapoi pe avion?...stii tu in schimbul a ce... :zzz: :zzz: :zzz: