• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

De ce muncim ?

Creat de dragos2006, August 14, 2010, 11:38:56 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

  Sa incerc eu primul ???


    Muncesc pentru bani. Vreau banii respectivi pentru a putea avea acces la domenii sau locuri noi. Am trecut de multa vreme de muncesc pentru a-mi acoperi nevoile, deoarece mi se pare o gandire distructiva/limitativa, indiferent de suma vehiculata.
Muncesc pentru a crea sisteme care functioneaza (produse, servicii, etc) atat de bine incat nu sunt observate . Lucrurile complexe si bine facute in care sunt implicat imi dau o satisfactie interioara deosebita (chiar si atunci cand nu produc bani).
Muncesc pentru ca e o metoda practica de a intalni oameni, de a lega prietenii si de a socializa in general. Nu sunt izolat, insa cred ca e mult mai usor ca muncind sa gasesti oameni cu interese si aspiratii comune. Plus, imbini utilul cu placutul.
Muncesc pentru ca munca ma ajuta sa-i pot ajuta pe altii si sa am grija de ai mei.

gheco

Muncesc pentru ca imi place. Muncesc pentru ca nu am obtinut nimic in viata fara munca, deci muncesc pentru a realiza cea ce-mi doresc. Muncesc pentru a nu face umbra pamantului de pomana.  Muncesc pentru multumirea de a trai frumos.
Numai bine si rau la nime.

D006

Off, Dragos, ce usor te contrazici singur.
Acum cateva zile iti criticai concurenta ca munceste pt bani.
Oricum la subiect.
Aici e o vb inteleapta.
Do what you like and you will not work a day in your life.
Fa ce int place si nu o sa muncesti o zi in viata, s-ar cam traduce.
De aici ferice e cel ce isi castiga existenta dintr-un hobby si vad asta fff mult la americani si de aceea si o eficienta ff ridicata.

crombra

Eu muncesc indiferent ce pentru ca altfel viata mea nu ar mai avea nicici un rost. Sunt un autodidact si un nascocitor. Viata ma provoaca in fiecare secunda si eu nu pot sa-i rezist. E ca un drog.
Evident ca tinta este sa produc eficient si sa scot bani frumosi. Am facut multe in viata: am inceput in copilarie cu incarcatul balotilor si mutatul coloanelor de irigatii la IAS Babadag, am facut martisoare si flori de nunta, am vandut bere si tigari cubaneze in facultate, am facut si vandut zmee pe litoral si multe alte mici activitati. Am sfarsit prin a-mi vinde inteligenta (din pacate pe bani putini in Romania).
Telul meu actual este sa devin apicultor profesionist si sa fac totul nemteste.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

filip

Stacheta trebuie mentinuta destul de sus in viata,dar nici atat de sus incat sa nu o poti trece.
Propuneti idei marete ,dar cauta solutii sa le realizezi.
Cam asta e deviza mea dupa accident.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

stefan1

  Satisfactia ca ai reusit sa faci un lucru util este mare si te ajuta sa cresti in proprii ochi, iar daca ce ai facut foloseste si altora, poti castiga respectul si celor din jur. Munca iti pune mintea la contributie, tot timpul in procesul muncii se  ivesc probleme care trebuiesc rezolvate, corpul se mobilizeaza sa le realizeze. Se zice ca somnul ratiunii naste monstri. Munca impiedica ratiunea sa doarma. Dimpotriva, trandavia te poate duce la obiceiuri nesanatoase, te degradeaza pe nesimtite.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

alvo

August 17, 2010, 12:47:52 p.m. #6 Last Edit: August 17, 2010, 05:35:21 p.m. by alvo
de ce muncim?
ptr ca asa am fost blestemati!
dupa un nr mare de ani de munca,am constatat ca .......
de foarte multe ori cei care au mimat munca s-au descurcat mai bine decat cei care au muncit
apicultura este un domeniu al activitatii umane unde munca nu poate fi mimata
in apicultura,rezultatele (fizice-kg prod apicole/familie de albine)tin aproape in exclusivitate de munca apicultorului,interferenta cu societatea apare in procesul valorificarii,cand de multe ori munca mea este umilita
unii au zis ca munca l-a creat pe om,altii ca munca te face liber-toti provenind dintr-o societate perfect organizata ptr munca,cea germana;soarta lor o cunoasteti!
daca ar fi sa ne uitam la alte societati umane,de exemplu la cea franceza si cea americana,acestea au alte devize:liberte,egalite,fratenite si in God we trust
muncim ca sa traim sau traim ca sa muncim?
eu zic ca munca ucide,ca fiecare zi de munca e un an de viata in minus
cred ca adevarul este in postarea lui AndreiRN

gheco

Era o vorba:
"Cine-i harnic si munceste
Are tot ce vrea.
Cine-i lenes si chiuleste
Are tot asa."
A fost, dar incepe sa nu se mai gaseasca.

alvo

se mai gaseste,cel putin atata timp cat in vocabularul limbii vorbite de nationalitatea inlocuitoare nu exista cuvantul munca!

balanescuadrian

Citat din: AndreiRN din August 16, 2010, 09:44:55 p.m.
Do what you like and you will not work a day in your life.
Fa ce int place si nu o sa muncesti o zi in viata, s-ar cam traduce.
De aici ferice e cel ce isi castiga existenta dintr-un hobby si vad asta fff mult la americani si de aceea si o eficienta ff ridicata.


perfect de acord!!

D006

Azi am lucrat la umbra unui arbore mare si era cald si eram plin de praf de lemn dar m-am oprit o clipa si era superb. Se auzeau cocosi in vale si un cal necheza la vecini si se auzea stragatul unui uliu pe aproape. Si am tot taiat la scandura si am tot pus lipici si suruburi o zi intreaga dar parca nu am muncit de loc.

gheco

Citat din: AndreiRN din August 23, 2010, 12:07:04 p.m.
... praf de lemn = rumegus


Frumoasa scriere. Chiar artistica.

oprita1

Cinstit vorbind ,muncim de nevoie ca nu avem incotro. Depinde si ce muncim,sunt munci care le faci de nevoie,sunt munci care le faci din placere,sunt munci care le faci din lipsa de ocupati si eu unul cand nu am ce face si fac ceva care sa/mi ocupe timpul sincer va spun ca atunci chiar ca nu iasa nimic. :hi:
Va salut cu stima si sa auzim numai de bine!

Adrian Roman

Sunt o fire foarte curioasa, ma pot lauda cu maini indemanatice si o minte care nu se lasa fara sa rezolve ce trebuie, imi place frumosul si utilul, mai ales cand a iesit din mainile mele. Am un crez, vis-a-vis de a-mi usura traiul: in fiecare zi, sa fac ceva ! Intrun an, vor fi 365 de lucruri facute ! Chiar si cate o zi de odihna, inseamna ca a pregatit alte zile de munca. Albinele ?? Sunt o mare dragoste, dar si ajutor financiar, si precis vor fi ajutorul batranetii mele.

MIHALACHE

Am muncit peste 30 de ani si la anceputul acestui an m-am hotarat sa nu mai muncesc pentru altii am 70 de familii de albine ele sunt adoua familie a mea a-m sa muncesc numi pentru ele si ele pentru mine nimic din ce am lucrat anainte nu mi-a dat asa satisfactie de cand am descoperit acest FORUM PARCA AS AVEA UN PROFESOR CU SFATURI SI LECTII NOI. VA DORES SA FITI SANATOSI SI SA VA ATINGETI TELUL.