• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

regina nemaritata

Creat de antiopa din ardeal, Iulie 30, 2010, 03:05:34 a.m.

« precedentul - următorul »

antiopa din ardeal

 Nu stiu daca ati pomenit asa ceva, regina iesita dintr-o familie nu umbla dupa trantori (desi in realitate se intampla invers) si umbla din floare in floare (poate vrea sa faca copii din flori:

stefan1

  Prima data cand vad asa ceva! Daca nu ai facut ceva intentionat, sa-ti razi de noi, chiar ca este un lucru rar. Poate sa zboare acea regina? Regula este ca in afara stupului reginele sa fie foarte grabite, ca pericolele sunt multe. S-ar putea totusi sa fie o regina alungata din stup (de ex dintr-un roi cu mai multe matci, care omoara sau alunga matcile dupa ce alege pe una). Poate sa fie si o regina care nu poate sa zboare, dar in general acestea cauta sa se ascunda la radacina ierbii nu sa stea pe flori.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

antiopa din ardeal

 Intamplarea a avut loc in momentul cand controlam o familie de albine si aveam in maini o rama scoasa din cuib. Am vazut ca dintr-o data albinele s-au repezit  la partea de sus a ramei dar fara sa zboare de pe rama. In acel moment matca zbura pe deasupra mea la mica distanta si scotea un bazait mai deosebit care banuiesc ca le-a deranjat pe albine. Regina nu zbura cu viteza mare si s-a asezat in fata stupilor pe floarea din poza de mai sus. Cu siguranta era o matca alungata. Pozele din pacate nu sunt de calitate, am folosit telefonul mobil.