Adrian Flavius

Creat de flavius, Iulie 27, 2010, 09:02:57 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Daca tot trebuie facute alte speteze, ce rol mai are cuva?

flavius

e gata echilibrata dinamica, are ax si rulment...iar eu am tot sperat ca intra rama pe lat...intre chestiile alea setate la 120 de grade...ca daca intra, ma faceam om...asa, o sa vad ce fac cu ea s-o adaptez...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

flavius

boooon...astazi am batut palma cu proprietarul remorcii de care va vorbeam pe alte topicuri, strict pe niste poze, ca nu am ajuns sa vad "obectu"...400 de lei cash, are impozitele neplatite de vreo 4 ani (rezolva actualul proprietar cu ele...), ITP-ul la fel (responsabilitatea mea, dupa ce o mai dregem pe ici-pe colo...)...aveti cateva poze in continuare (luate cu telefonul lui si transferate in telefonul meu...ura...).

Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

flavius

Completare: Dragos a avut dreptate, pretul il face, intotdeauna, piata...chit ca mai bag cateva sute de lei in ea, nu-mi pare rau...si o fac bine...nota bene: e facuta pe o punte de Dacie, deci piese pentru ea, cacalau, Maria ta...scuzati limbajul...daca ma incapatanez, poate ii pun si frane...hihihi...

D006

Pt inceput e chiar perfecta.
Dai obloanele jos sa ramana doar platforma si o faci frumos cu scandura uleiata.
Vaselina la rulmenti si i-ar prinde bine si amortizoare.
Ce bine e aici ca remorca se inregistreaza pe viata.  :hi:

flavius

gand la gand cu bucurie, Andrei...ideea este urmatoarea: suspensii are, da' lamelare, din alea de locomotiva, cred (remorcuta e facuta prin spatiul ex-sovietic, cred ca pe la ucrainieni...deci lucru solid...), rotile au fost schimbate de un proprietar anterior, ca nu gasea piese pentru ce a avut ea original...asa ca a trecut pe roti de berlina...e ok, imi convine...

bena cica are cam 1600mmX2000mm...deci iarasi e loc destul pentru pus cate 4 stupi in linie pe fiecare laterala, daca mai adaug si un etaj ajung la un modul de 4X4=16 stupi...mai mult decat ok pentru inceput...plus ca eu am muuuuulte alte chestii de carat, si abia astept s-o pun la treaba...

PS Am facut un calcul la repezeala, 16 stupi la 50 de kile fiecare inseamna vreo 800 kg, deci depasim masa totala autorizata...raman la varianta cu 12 stupi, cate 3 in linie, pe 2 etaje...mai vine si fieratania de suport, deci trebuie sa avem grija...oricum, pentru usurarea structurii, atunci cand o sa pun modulul pe ea, o sa iau in calcul scoaterea obloanelor de tot, sa ramana doar platforma...

tassevasi

Bravoooo  Flavius ,la fel ca a ta  ,a cumparat un vecin ,cam de aceiasi virsta  dar la 900 ron .
  Cind am s-o iau si eu , am sa te chem pe la mine  ,sa ne mai consultam si in alta problema .
  Sa o stapinesti cu placere . :hi: :hi: :hi:
  Ma bucur ca ai reusit .

D006

Eu am construit una cu axul de la un Dodge Caravan ce l-am taiat in bucati.
Langa arcurile lamelare am adaugat si doua arcuri spirale si am pastrat amortizoarele.

flavius

Asta este unul dintre putinele regrete pe care le am ca traiesc in Romania: oamenii cu initiativa nu sunt lasati sa se desfasoare...din contra, li se pun ffff multe piedici...da' eu merg pe principiul ca ce nu te omoara te face mai puternic, asa ca mergem mai departe...Andrei poate ff usor sa construiasca o remorca pe un sasiu oarecare, si pe urma s-o omologheze foarte simplu... in Romania nu se poate...asta nu inseamna ca soselele/traficul din Romania este mai sigur decat cel din State, din contra...

sarut-mana pentru felicitari, dom' Tasse...ne vedem saptamana viitoare, promit...daca nu se poate marti, poate joi...ne auzim pe telefon saptamana viitoare...

Din cate inteleg, pretul e un adevarat chilipir...sa-mi fie de bine, atunci...si la mai mare...

orbanstefan64

chilipir ne chilipir nu i problema nimanui  :nod: :nod:
tinar si cu initiativa cum esti ,si meserias asteptam poze
succes si spor la treaba :hi: :hi:

pharaonu75

Hai Flavius, sa te vad ce stii si cu fierul, ca la lemn am vazut ca esti TARE! :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

flavius

Nu e chiar prima alegere a mea, da' stiu sa sudez destul de bine...sincer...asa ca nu vad de ce ar fi o problema cadrul de deasupra...oricum, ma cam mananca manutza sa mai mesteresc cate ceva...va tin la curent, stati linistiti...

Nenea Orban, saru-mana de aprecieri...chiar conteaza, venind de la d-voastra...

Stima si respect,
Flavius

orbanstefan64

de mai scrii odata cu nenea  :sad: :sad:

costoiuaurel

Daca ai punte de dacie la remorca,pentru ai mari puterea arcurilor de dacie, eu am introdus pe interiorul arcurilor alte arcuri de camere de frinare de saviem care sunt cu diametrul mai mic si de la care am taiat o spira facundu-le mai scurte,astfel ele vor intra in sarcina doar atunci cind remorca va fi incarcata si nu va mai exista riscul de a freca cauciucul de aripa cand in mers la curbe greutatea se deplaseaza gravitational pe roata din interiorul curbei si inevitabil va atinge cauciucul de aripa remorci. Eu asa am facut,fiindca aveam mari probleme cu arcurile moi de dacie. Totdeauna aveam problema cu politia care ma oprea asa de drag ......si ma verifica la singe la acte.....considerinduma ca fiind un membru al unei organizatii teroriste care vin sa cotropesc noi teritori cu fetitele. Sa le fie rusine.....ca imi violau intimitatea mea de peste ca mergeam cu fetitele la produs....pe cimpiile patrie. Acum no mai folosesc fiindca am luat o carosata de 3.5 to.

flavius

Rectific cateva date tehnice, din discutia cu proprietarul actual: puntea este cea originala, ruseasca, numai ca s-au poansonat tamburi de dacie peste axul original...suspensia are si arcuri lamelare, si pistoane hidraulice...plus niste tampoane de cauciuc, care cica-s cam duse, da' se inlocuiesc la marea arta cu ceva capete de furtun mai gros in carne...o sa mai vedem dupa ce o aduc la mecanic in garaj, adica luni seara...cred ca bena se schimba cu totul, da' nu acum, imediat, ca deja am niste planuri cu ea: vreau sa ingras nitzel gradina de legume de la tzara, cu niste balegar uscat de la un unchi de-al nevestei...asa ca imediat ce rezolv cu actele remorcii, plus carligul pe Logan, ii facem safteaua...

@Orbanstefan64: Coane Fanica, am inteles, sa traiti...Din Fane nu te mai scot de-aci-ncolo... e bine asa? PS: unde-l vreti pe Catavencu, dupa ce-l umflu? aici, sau la prefectura?  :zzz: :zzz: :zzz:...o anunt eu si pe Coana Joitica, sa traiti, coane Fanica...