Uniformizarea fam de albine

Creat de ioanardelean55, Iulie 25, 2010, 04:29:28 PM

« precedentul - următorul »

cocobeny

In caz ca tre sa uniformizez familia cu un roi, trebuie pusa matca intro cusca sau merg metodele ce am mai citit pe forum, cu ziar stropite cu sirop,tuica etc. si in ce perioada se face la ameaz sau seara.
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

gheco

Citat din: cocobeny din August 08, 2010, 12:29:45 PM
In caz ca tre sa uniformizez familia cu un roi, trebuie pusa matca intro cusca sau merg metodele ce am mai citit pe forum, cu ziar stropite cu sirop,tuica etc. si in ce perioada se face la ameaz sau seara.
Cred ca te referi la unirea familiei cu un roi. Sunt diverse metode care sunt descrise pe larg intr-o sectiune a forumului. Personal folosesc un ziar cu cateva gauri pentru a separa familia fara matca de roi pana ce mirosul de matca se propaga la intregul cuib. Se folosi sucul de ceapa, tuica, ... dar atunci cand exista cules. In aceasta perioada exista pericol de furtisag.
Toate  bune
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

Florin-braileanul (FlorinI)

interesant subiect
dar.... teoria se discuta rar, iar practica o inveti pe propria piele
felicitari domnule ardelean pentru subiectul atacat

eu am facut astfel de uniformizari (eu le-am botezat egalizari) de cca 3 ori in acest an
inainte de salcam, la tei si azi pentru pregatirea de toamna
azi am facut si o ultima extractie (sper sa nu fie totusi ultima, deoarece sunt cu vatra acum la 500m de dunare)

am scos din cuib tot ce era a 2-a rama adica la tras, si am scos mierea din ultimele 2-3
acum am prima doldora de miere si pastura, cam 5-6 rame cu puiet, inca una cu miere si 2-3 goale ca sa aiba fetele mele ce umple
nu toate ramele cu puiet ai coronite de miere. e grav?
am desfiintat caturile
credeti ca e necesar sa incep deja hranirea suplimentara pentru proviziile de iarna?
pot face deja tratament cu varachet?
cate tratamente se fac?

http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

ioanardelean55

Depinde de zona la zona , e posibil ca sa -si faca coroanele de miere ptr. iernare pentru orice eventualitete nu e rau sa le stimulati . pe prospectul varachetului scrie cin sa se faca tratamentul iar daca aveti Klartan ar fi de preferat doua tratamente in aceasta luna si doua de varchet in oct.