Cand furajam albinele ?

Creat de dragos2006, Ianuarie 26, 2010, 06:10:40 PM

« precedentul - următorul »

ioanardelean55

Parerea mea este ca atunci cind se face hranirea ( fie de stimulare fie de completare ) trebuie sa se tina cont de puterea fiecarei fam . de albine si in functie de putere sa se dea cantitatea de sirop . :hi: :hi:

stefanescu

Va rog sa imi spuneti ce sunt turtele de polen si cum sa le fac si eu. Cita turta de polen se pune unei familii?
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

gheco

Cea mai buna hrana pentru albine este mierea si pastura (nectarul sau polenul). Cine este hapsan si stoarce toata mierea si culege polen pana toamna este normal sa fie nevoit sa dea sirop la greu, sa faca turte cu diverse proteine, samd
Hranirea artificiala trebuie facuta in cazuri de forta majora: seceta prelungita toamna, roiuri fara culegatoare, stimulari, ...
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

D006

Daca faci apicultura de placere poti sa nu scoti nici mierea nici polenul pt. ca oricum nu privesti stuparia ca pe o afacere . Cand vrei sa faci bani din apicultura  tragi la greu si pe miere si pe polen . Acum un kg. de zahar este 2,8 lei iar un kg. de miere la en-gros este 10 lei MINIM , iar pretul polenului a explodat , trag tot la blana si in septembrie - octombrie am timp sa le asigur rezerva de hrana pt. iernat , indiferent ca e zahar sau Apiinvert.

gheco

Citat din: dragos2006 din Iulie 28, 2010, 09:46:54 AM
  Daca faci apicultura de placere poti sa nu scoti nici mierea nici polenul pt. ca oricum nu privesti stuparia ca pe o afacere . Cand vrei sa faci bani din apicultura  tragi la greu si pe miere si pe polen . Acum un kg. de zahar este 2,8 lei iar un kg. de miere la en-gros este 10 lei MINIM , iar pretul polenului a explodat , trag tot la blana si in septembrie - octombrie am timp sa le asigur rezerva de hrana pt. iernat , indiferent ca e zahar sau Apiinvert.

Corect.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

sfantul spiridon

pentru dragos,
distanta ma impiedica sa fac stimularile de care vorbeai....ajung o data pe saptamana....nu ar merge pentru stimulari apifonda.....pui "marmelada" nu ai furtisag, pleci si totul e bine..ce zici?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

stefanescu

Ce cantitate de turta de polen se pune in luna februarie unui stup?
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

sfantul spiridon

eu am pus jumate de kg da mi s-a parut ca ar fi fost mai bine cu 250 de grame
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Citat din: sfantul spiridon din Iulie 29, 2010, 04:50:54 AM
pentru dragos,
distanta ma impiedica sa fac stimularile de care vorbeai....ajung o data pe saptamana....nu ar merge pentru stimulari apifonda.....pui "marmelada" nu ai furtisag, pleci si totul e bine..ce zici?

Fratele meu este in situatia ta  si lucreaza cu Apifonda cu rezultate foate bune numai ca este un pret in plus.

D006

Am vrut sa vad daca la albinutele mele le mai place siropul si am dat la o familie seara 8 litri de sirop , dimineata era ras tot , bagaboantele cred ca inca mai au chef de munca asa ca le voi pune la treaba. :wink2:

cocobeny

La o famile 8 litri   :uimit: sau la mai multe?
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

D006

La una singura normal ! din 3 furajari am rezolvat problema iernarii.

cocobeny

Nu prea inteleg eu cum este cu furajarea asta :) fiind incepator, dar as dorii niste explicati , sa inteleg ca ati stors toata mierea si acuma ieati dat sirop sa isi faca provizii pentru iearna?
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

D006

Ai prins din zbor ideia  :wink:  Toata mierea nu o putem lua deoarece avem miere si in ramenle cu puiet larvar care nu  merg la extras.  Prin furajare completam rezervele pentru iarna.

ioanardelean55

Dragos ,Cocobeni nu a inteles cred eu termenul folosit de tine si de alti ,mi se pare mie nu prea potrivit de ,, FURAJARE ''la scoala am invatat doi termeni folositi in apicultura ; STIMULARE si COMPLETARE , cred ca ar fi bine sa nu ne abatem de la vocabularul folosit si de inaintasi nosri sltfel ne trezim si cu alte  cuvinte imprumutate din zootehnie ,cum ar fi ex. grajd in loc de pavilion ,boxa in loc de lada ,etc.