apifonda si apiinvert

Creat de sfantul spiridon, Ianuarie 30, 2010, 04:47:04 PM

« precedentul - următorul »

Ervin

Buna seara,

Dv santeti foarte aproape de depozitul nostru din Roman,va recomand sa luati legatura cu colegul meu care este alocat zonei respective Dan Dumitriu,(0731000027), sunt convins ca el va poate ajuta. Incercat sa comandati un minim de 10 cutii (150 kg),daca este mult pentru dv incercati sa cumparati inpreuna cu un coleg,

Cele bune,
Ervin Hajdu.
0731000097.
Ervin Hajdu
0731000097

sfantul spiridon

greu am portionat apifonda
voi cum procedati?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

pharaonu75

Iti da Dragos o mana de ajutor!

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Se mai poate si asa! Tu alegi!

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Florin_Dan

La ce mai trebuie pusa in pungi daca nu curge.

crombra

Citat din: Florin_Dan din Februarie 01, 2011, 11:09:27 AM
La ce mai trebuie pusa in pungi daca nu curge.
Daca o tai 'la botul calului'(a se citi in stupina fara a fi nevoie sa o transporti) nu trebuie pusa in pungi, dar trebuie data imediat.
Daca esti undeva la distanta de stupina sau vrei sa fie pregatita cu cateva zile mai devreme, o pui in pungi de unica folosinta (subtiri). Cand ajungi la stupina, tai cu un cuter pe contur punga (numai pe o parte) si pui cu fata taiata peste rame. Asa va fi luata in totalitate fara a cadea bucati din turta printre rame. Eu asa am procedat si a fost OK.
Ah, si inca ceva ca o observatie. Incercati sa nu folositi apa in procesul de taiere pentru ca feliile devin foarte lipicioase si sunt greu de bagat in pungi sau manipulat. Este suficient un cutit mai sanatos si restul se face dupa procedeul Dragos. Turta are suficienta umezeala in ea astfel incat sa nu se lipeasca de maini sau punga.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

Florin_Dan

Nu s-ar putea presara niste zahar pudra si sa se elimie pungasau si zaharul trage umezealasi se lipesc bucatile intre ele

D006

Pe un forum s-a facut mare tam-tam pe seama produselor comercializate de Agrana , s-a ajuns pana acolo incat nea Dumitru a fost banat  :rotfl:  , multa gargara dar fapte ...
  Concluzie : ratatii in ale stupariei stau si pun intrebari iar baietii isteti folosesc aceste produse fara sa puna intrebari si in schimb fac productie. Problema este ca Agrana nu prea are ce vinde deoarece cererea este foarte mare.

prisecarul

daca dadea si DIMITRIU cateva butoaie, pe ici pe colo, unde trebuia, alta era situatia!
ce sa-i faci daca nu s-a "prins"!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

ilalexandru

Intrebare : a facut careva proba cata miere se obtine dintr-un kg de apifonda? Se merita sau nu munca albinelor pt prelucrare? Sau apifonda se foloseste mai mult pentru stimulare, decat pt hranire? Eu la stupi le-am bagat cate o turta de miere...1,4 -1,5 kg in punga. Au luat-o frumos si au bagat-o in rama aprope in totalitate. Si inca o intrebare: se merita a vinde un kg de miere si a cumpara 1,8 kg de apifonda?

Ervin

Citat din: dragos2006 din Februarie 02, 2011, 05:46:13 PM
  Pe un forum s-a facut mare tam-tam pe seama produselor comercializate de Agrana , s-a ajuns pana acolo incat nea Dumitru a fost banat  :rotfl:  , multa gargara dar fapte ...
  Concluzie : ratatii in ale stupariei stau si pun intrebari iar baietii isteti folosesc aceste produse fara sa puna intrebari si in schimb fac productie. Problema este ca Agrana nu prea are ce vinde deoarece cererea este foarte mare.
Buna seara,

Da,ce sa va spun am avut si eu cateva interventii pe forumul respectiv si foarte subtil mi-sa spus sa-mi vad de treba mea si sa nu ma bag unde nu-mi fierbe oala,
nu chiar cuvintele astea au fost foleostie dar esenta asta era. Mentionez ca am dat decat cateva imformati si am facut cateva precizari.
In acelas timp pe acest forum am fost primit foarte pozitiv.
Parerea mea de "tam-tam" -ul de pe forumul respectiv este ca un grup de aprox 10 persoane aprind niste fumigene si cu tot felul de replici incearca sa puna produsele respective intr-o umbra proasta,pe cand pe langa acei 10 persoane altii 1000 (un exemplu) folosesc produsele de ani de zile si credeti-ma de un an jumate de cand ma ocup eu (iar colegul meu Dumitriu de patru ani) de comercializarea acestor produse nu am avut o reclamatie in acest sens. Acuma va intreb si pe dv oare acei 1000 nu cunosc ale apiculturii? Sau trebuia sa apara urmatorul fenomen,am folosit anul asta,nu este bun,la anul nu mai folosesc, nu sa intamplat nici acest fenomen.
Incearca Dumitriu sa ofere niste informatii legat de ce se intampla cu piata zaharului, adica in ultima perioada pretul zaharului a explodat,mentionez faptul ca a postat informatii reale si foarte adevarate,drept pentru asta a fost acuzat cu "specula,mincinos,incult si etc.
Da asta e nu-i o casa ca alta...
Va doresc numai bine si sa ne vedem la targuri sanatosi.

Cu stima,
Ervin Hajdu.
0731000097
Ervin Hajdu
0731000097

Ervin

Citat din: ilalexandru din Februarie 02, 2011, 07:40:52 PM
Intrebare : a facut careva proba cata miere se obtine dintr-un kg de apifonda? Se merita sau nu munca albinelor pt prelucrare? Sau apifonda se foloseste mai mult pentru stimulare, decat pt hranire? Eu la stupi le-am bagat cate o turta de miere...1,4 -1,5 kg in punga. Au luat-o frumos si au bagat-o in rama aprope in totalitate. Si inca o intrebare: se merita a vinde un kg de miere si a cumpara 1,8 kg de apifonda?

Buna seara,
Daca faceti troc inseamna ca at-i vandut mierea cu 8 ron. Referitor la Apifonda ce sa va spun,eu pentru stimulare ofer siropul (Apiinvert) si din cate stiu din discutiile mele cu apicultori stimularea se face incepind din Martie, depinde de vreme. Apifonda mai mult pentru iernat,ca hrana.
Posibil sa gresesc,va rog sa ma coerctati daca este asa, sunt convins ca in ale apiculturii aveti cunostinte mult mai mari ca mine.
Nu stiu sa va spun cata miere se obtine dintr-un kg de Apifonda, (ma interesez si va raspund la intrebare) ceea ce stie este ca dintr-un kg de Apiinvert rezulta 900 gr de miere.
Eu nu am albine deocamdata,dar in martie vreau sa-mi cumpar 5 famili. Sunt in dilema si aici pentru ca uni am-i spun ca este prea mult 5 altii spun sa cumpar direct 10. Daca am-i  dati un sfat este bine primit.
Va multumesc.

Ervin Hajdu
0731000097

stupar

Ilealexandru a pus o intrebare buna.Daca s-a vandut miere poliflora cu 8 lei la procesator,merita sa repetati tabla inmultirii.Este de stiut ca dintr-un kg de zahar albinele produc intre 600-700g miere.Nici din apifonda sau apiinvert nu iese mai mult.Eu raman la mierea mea fara zahar. :hi: :hi:

ilalexandru

apifonda la mine inseamna un pret de 5 lei, ceea ce duce la mierea de floarea soarelui la un pret 9 lei. Alt fel de miere nu le dau. Poate ar fi ceva mai buna ceea de rapita...dar am o obiectie aici ce tine cont de timp.
Acum, se zice o vorba cum ca prin septembrie nu e bine a mai da sirop de zahar la albine pt ca le uzeaza. Dar a da apifonda in ianuarie nu le uzeaza?  A facut careva o comparatie intre un stup iernat numai pe miere si unul caruia i s-au dat turte cu apifonda? Mai sunt niste turte pe piata produse de ICDA Bucuresti...foarte bune, avand in compozitie protofil plus alte vitamine. Insa pretul e enorm de mare. Daca ar avea si apifonda ceva vitamine in compozitie plus niste.....ar fi un lucru mult mai bun.
Iar in privinta apiinvertului sunt multe semne de intrebare...multi apicultori care au iernat pe asa ceva au zis ca nu o sa mai incerce si anul viitor. Familiile de albine se dezvolta foarte greu in primavara. Apifonda nu face nimic altceva decat a spori cantitatea de miere de la rapita...sau salcam, dar intr-un sens foarte bun.
Si apropo...poate nu eram eu informat acum cativa ani...dar de la o vreme se constata ca rezistenta familiilor de albine in fata bolilor a scazut foarte mult. Se vorbeste despre loca cum ca ar fi in floare, despre depopulari masive ale familiilor de albine etc.... Toate prostiile de stimulenti date familiilor de albine nu au o contributia la situatia data?
Si domnule Ervin inainte de a va achizitiona niste stupi, stati vara asta pe langa un apicultor profesionist. Incercati-l sa-l ajutati la cate ceva prin stupina, intrati in contact direct cu albinele. Daca va place, nu va e frica, nu faceti alergie atunci puteti sa va apucati de apicultura. 5 sau 10 stupi...tot cam aia e. Tot hobby se cheama. Daca ziceati 5 sau 100, at era diferenta. Daca o sa le indragiti, dupa cele 5 o sa urmeze multe altele...daca insa le luati doar asa ca sa aveti stupi si nu stiti nimic de ele......o sa ramaneti doar cu stupii goi

D006

Multi apicultori in loc sa-si recunoasca INCOMPETENTA dau vina pe stimulatori pentru propriile greseli !
  Din apifonda nu se obtine miere ! daca vreti incercati cu Apiinvert .
familiile nu se dezvolta primavara deoarece acei stupari folosesc metode invechite de lucru ! bolile apar deoarece se practica un pastoral haotic iar incepatorii NU stiu sa depisteze precoce o boala !

Si acum un sfat pentru reprezentantul Agrana : produsele comercializate de voi sunt bune dar au pretul ridicat din cauza ambalajelor !!! Apiinvertul la 28 kg. e faliment curat , eu daca vreau 3 tone de Apiinvert trebuie sa platesc si 100 de ambalaje cand as putea lua aceiasi cantitate in 3 rezervoare de plastic. La fel cu Apifonda la 2,5 kg. , chltuieli inutile .
   Si o parere personala : daca nu luati masuri cu ambalajul la Apiinvert toti ne vom orienta spre fructoza care nu are in pret ambalajul.