Lumea apicola a lui romikele

Creat de romikele, Decembrie 06, 2009, 12:39:47 AM

« precedentul - următorul »

romikele

Vă rog să nu faceți gălăgie!
Cățelul la somnul de frumusețe!  =))

bio

Citat din: romikele din Iunie 20, 2014, 10:36:48 PM
Vă rog să nu faceți gălăgie!
Cățelul la somnul de frumusețe!  =))

... catelul doarme .. iar  nea Mihai roboteshte sa mearga Forumul... :bravo:

romikele

Printre picăturile de ploaie proiectăm viitoarea casă de la țară  :)
Până se strâng fondurile, va fi gata și proiectul  =))

Hermannstadt

Hmm, nea' Mihai nu stiu ce sa zic.... nu prea este in regula... pai dormitorul sa fie chiar deasupra la beci domnule ...  =))

Sa va ajute Dumnezeu sa fiti sanatosi si sa vi se indeplineasca visele!

Numai bine!
:hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

romikele

Beciul va fi sub camara si bucatarie, sub dormitor va fi o camera tehnica  :wink2:

Inca n-am finalizat subsolul  :D
N-ar fi rau nici beci sub dormitor... o gaurica pe colt si un furtun ar rezolva multe deplasari periculoase  =))

dodo79

sa va ajute Dumnezeu sa o vedeti terminata.
eu mi-am facut-o doar de 11,5 pe 7,5 tot cu mansarda.urmatoarea nu am sa o fac asa de mare.doar pe un nivel.
intretinerea si incalzirea costa mult in ziua de azi. :hi:

romikele

Mi-a placut mult casa asta:
http://www.roarhitect.ro/modele-proiecte-case/case-mansarda/view/casa-cherciu-proiecte-case-mansarda
... doar ca e din lemn si mai mica decat nevoile familiei.
Plus ca autorizarea de reparatie a celei existente (din chirpici) presupune respectarea minimala a releveului.

dodo79

am facut interiorul complet al unei case din lemn.ma refer la finisaje.
casa era 7,5/7,5 m.structura a fost bine facuta,din lemn uscat.este foarte economica si calduroasa.ca izolatie are 10 cm de vata bazaltica intre structura de lemn,placa osb la exterior si polistiren de 10 cm grosime.pe interior e finisata toata din gips carton.

romikele

Cam la cat s-au ridicat cheltuielile materiale, respectiv manopera la finisaje?
:thanks:

dodo79

casa de 7,5/7,5 ,inaltime 4m pana unde incepe acoperisul.total inaltime7,5-8m.de la placa fundatiei.
construita in 2009.pret total cu finisaje undeva la 140 000.in 2009 pretul materialelor era mult mai mare decat acum la multe produse.
doar scheletul din lemn+acoperisul (tigla Bramac)a fost 60 000 .
ca o idee pot sa va spun ca pretul la pareti despartitori din gipscarton ajunge la 60-70 lei mp(material inclus=profile,vata bazaltica,suruburi,placi de gipscarton+manopera)fara zugraveala.daca se face cu vata minerala(cea in sul) va iesi mai ieftin,dar nu recomand la peretii exteriori
la tavane sau pereti undeva la 45-50 leimp .
manopera difera de la firma la firma ,sau meseriasi.

romikele

dodo79

Citat din: romikele din Iunie 22, 2014, 11:27:35 AM
60.000 lei sau euroi?  :sad:
ron ,daca erau euroi era casa dea gata  :)
am uitat sa mentionez ca acoperisul e simplu intr-o apa.fara iluminatoare.nu este genul aratat de dumneavoastra anterior

romikele

Asa mai merge... daca erau euroi, de banii aia faceam rost si de casa noua, si de inca o nevasta  :rotfl:

dodo79

Din lanul de fasole

Citat din: romikele din Iunie 11, 2014, 05:49:41 AM
Ieri am inlocuit 1 matca batrana, o alta dintr-un roi care nu s-a mai intors de la zbor din cauza ploii si cu o a treia am facut un roi.
Azi urmeaza inlocuirea alteia batrane.

Multă sănătate!
E prima dată când văd poze cu stupi "romikele". Mai mult ca sigur că astfel de poze au mai fost postate, dar nu contează, ca în jocurile pentru copii, eu nu le-am văzut.
Restul nu contează, că e corp Dadant de doişpe rame, că e cat de 1/2... jos pălăria, numai fusta contează! :P
Tot respectul meu!
C. Pălămidă - Valea Sării, Buzău