Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

Au inebit astia cu atatea reclame si indemnuri sa cheltuiesti.
Cica numai Vinerea trecuta pe cap de locuitos s-au facut cumparaturi de $360 dar eu eram oe zero.
Si cum se zice va vine Mos Craciun cu sacul plin am mers si eu la magazin dupa munca.
Dar normal ca eu am mers la magazin de scule nu de boarfe.
Nici astia nu sunt intregi.
Au atatea preturi promutionala ca ai umple doua garaje nu unu.
Remorca gata inregistrata doar pt 500kg la $199.
Compresor de 2cp si tank de 8 gall la $99.
Pompa de apa cu motor de 6.5cp pe benzina la $199.
Generator de 3kw la $339.
Motot cu benzina de 11cp la $299. Asta ar fi bun la cartul meu.
Scule de tot felul la jumatate de pret.
Dar pana la urma .... ca aveam lista u mine m-am lipit de dato blade la $25 care cica ar face cuti de stup singura.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

D006

Am mai luat una care era cica mai smechera cu 5 discuri si ceva saibe fine sa scoti crenelurile la marimea dorita ca asa scria pe lista mosului. Si asta era la $30.

D006

Si cum cutiile trebuiesc stranse cu ceva am luat si niste ..... menghine de lemn pe baza de teava de un inch.
Grele foc astea ca e fier din ala gros. Si astea erau la $6 asa ca am luat si eu vreo 3 ca am uitat ce mi-a zis Mosul.

D006

Dar erau asa de multe nimicuri frumoase ca am apucat si eu cateva.
O lampa din aia de pus in frunte cu $2 si o bucata de metal si una de magneziu cu care cica faci focul ca pe timpuri ca doar eu sunt primitiv tare. Sa vezi cand o sa aprind focu in afumatoare facand scantei.  :rotfl: :rotfl: :rotfl: Era si aia tot $2. Un pachet de 10 varfuri de surubelnita in cruce era doar la $1.70 si cum ori le pierd ori le rup mereu am lipsa.
Buna e recesia asta si taiarea preturilor la jumate.

D006

Inainte de magazin m-am bagat in stupii mari de la munca sa le fur fame cu miere si albine pt cei mai slabi.
Rame capacite si grele de miere erau la toti ca sunt pe 20 de rame acuma si le-am luat una si le-am dat o rama cu turta proteica pe ea. Si un borcan de sirop sa puna la restul de rame. Da, am luat faina de soia cu 69 de centi libra alaltaieri.
Oricum am scos 4 rame grele de la 4 familii si le-am bagat intr-o cutie de nucleu cu albina cat mai multa si cateva frunze de soc zdrobite.
Am mers repede cu ele la stupina de pe rau unde am 3 familii mici adunate de pe ici pe colo.
La cea care am scos-o din acoperisul unei case si si-a tras botci am vazur vreo 3 larve cam la 3-4 zile dar nu si regina. La asta i-am dat 2 rame cu miere si albina pe ele si un borcan de sirop. Mai aveam 2 fmili mai maricele cam pe 6 rame si le-am dat la fiecare o rama cu miere si albina sa incurajez matca sa ponteze mai cu spor. Februarie nu e asa departe.
In weekend trebuie sa ma bag in stupii de acasa ca sunt grei de miere de sirop si duduie de albina.
Acum trebuie sa echilibrez un pic familiile mai slabe sa accelereze ponta si la ele matcile.
Fetele astea destepte nu construiesc acuma mai mult fagure decat il umple cu miere de sirop.
Eu speram ca fac si ele faguri mai repede dar .... fac o palma si o umple si apoi tot lucreaza incet pe margine.

orbanstefan64

Citat din: AndreiRN din Decembrie 04, 2010, 07:20:24 AM
Si cum cutiile trebuiesc stranse cu ceva am luat si niste ..... menghine de lemn pe baza de teava de un inch.
Grele foc astea ca e fier din ala gros. Si astea erau la $6 asa ca am luat si eu vreo 3 ca am uitat ce mi-a zis Mosul.
am si eu asa o menghina se poate lucra ninunat cu ea

flavius

Daca mai scrii ceva de preturile de la magazinele de scule de acolo, promit ca te pun la acatiste la biserica, la aia "rai"...mama ei de treaba, tu stii cat costa chestiile astea pe aici, pe la noi? auzi, 30 de dolari dado-set-ul...sau 6 dolari pipe-clamp-ele...vai mama noastra...te uuuuurasc... (in gluma, bineinteles...pricepi tu cum vine treaba...felicitari pentru achizitii...) :zzz: :zzz: :zzz: :zzz:
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

D006

Lasa ca astea sunt preturi promotionale de Decembrie.
Casiera spunea ca de 3 zile nu are clipa ca vine lumea continuu.
Au bagat marfa in magazin cu paleti cu tot ce sa se mai chinuie sa puna in rafturi.
Unele.
Mosu o sa fie bun cu tine.

flavius

sa ne auzim cu bine, mare sef alb... :zzz: :zzz: :zzz:
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

D006

Azi am facut prima mea bomboana pt albine.
Daca faceam de acum 2 luni erau mai fericite albinele cred.
Nu a iesit ea asa de bine dar urmatoarea va iesi.
Intr-o cratita mai deschisa am pus siropul invertit la fiert si tot mestecand am pus o punga de 2.5 kg de zahar.
Data viitoare voi folosi o plita ca asa e riscul mare sa se arda daca ma opresc din mestecat.
Cand sa mai omogenizat am pus si 2 linguri mai de faina de soia si vreo 4 de drojdie de bere si aici a devenit greu de mestecat. Trebuie sa-l fac mai subtire.
Am luat o rama de 3/4 si am imbracat o laterala cu foaie de aluminiu si am pus-o intr-o cutie de carton.
Am turnat mamaliga mea aburinda in ea si am tot inpins cu lingura prin colturi.
Ce mi-a ramas am pus intr-o tava mica si a iesit un calup de vreo 3 cm.
Cand sa uscat am scos aluminiu si am admirat marea bomboana de 2.6kg
Nu e rea la gust dar o sa vedem cum o consuma albina.
Mai fac inca 3 si merg la niste stupi sa le dau maine.
Sper sa fie soare ca azi cam inorat a fost.

D006

Azi am avut Christmas Party la clubul din Orange County.
A fost un party cu White Elephant gift exchange.
In .... joc interesant.
Aduci un cadou pana in $5 si se pune langa camin.
Se fac biletele cu numere si fiecare are un numar.
Se trag numere din caciula si iti alegi un cadou din gramada.
De la al doilea in sus ai obtiunea sa furi cadoul cuiva sau sa iei din gramada.
Cel caruia i sa furat cadoul are obtiunea sa fure de la cineva sau din gramada.
Un cadou nu pote fi furat mai mult de 2 ori.

D006

Gazda.
O femeie de nota 10.

D006

S-au adus multe bunatati.

D006

Au fost 23 de persoane si sa distutat despre ...... cam toate, de la apicultura la sport si politica.
Am fost serviti si cu mead, bautura pe basa de miere, si era de doua sortimente, dry si semidulce.
Pun si eu doua damigene la fermentat.

pharaonu75

Ai uitat sa spui ca ai carat dupa tina caramida aia de aparat foto! :rotfl: :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube