Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

Pai acuma e doar cat pot vinde pe la servici si pe la cunoscuti dar la anu va fi o problema. Visez un "magazin" ambulant pe produse apicole pt festivaluri si targuri de weekend pt viitor.

stefan1

Florile alea galbene cred ca sunt o varietate de Rudbeckia, probabil R. Fulgida sau R. Subtomentosa. Cred ca sunt vizitate de albine si produc si polen si nectar. E curios ca sunt acum inflorite! Sau e poza mai veche?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Poza este de ieri.
Este un fel de floarea soarelui salbatica si am avut si eu in curte si cresteau mai mari.
Am incercat ieri sa iau seminte dar pasarile mi-au luat-o inainte.
Ar trebui acuma sa gasesc un sac de rapita si sa imprasiti in zona stupilor inainte de ploaie. Acuma e doar cules de intretinere ca vad polen venind dar nu mult. O sa fac niste turte cu soia si miere sa vad cum le place.
In schimb am vazut niste tufisuri plini de boboci albi/crem gata sa se deschida. Si in zona este eucaliptus in plina floare dar ma intreb daca este suficient pt 16 familii. Experimentam. Azi dimineata era "frig" la 9C si mai incetinesc si ele.

stefan1

Prin rizomi cred ca Rudbeckia se raspandeste mai sigur. Dar in ce zi este iarna anul asta la voi?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Iarna?
Azi era 8C dimineata dar se va ridica la 25C.
Iarna poate veni la 150 km de aici si 2500m altitudine.
Sa deschis deja sezonul se schii.
http://www.mthigh.com/photos/
Dar o sa avem si noi parte probabil de cateva nopti reci dar acuma ar mai trebui sa ploua.

milu56

Este asemanator cu zona de aici dl.AndreiRN.

D006

Da, clima este similara ca am facut in tinerete cu autostopul pana la Gibraltar si mi-a placut si lumea si locurile.

D006

Ieri au sosit puieti mei de salcam.
25 de puieti.
Am pus 10 in ghivece mari ieri si pun restul azi.

milu56

In zona asta nu pre ii merge la salcam,am vazut ceva copaci dar nu ii viziteaza albinele.

D006

Azi albinele mele aduceau polen din greu.
80% la urdinis erau incarcate cu polen maro.
Unele erau asa de incarcate ca nu aveau complect control la zbor si aterizau jos.

milu56

Si aici aduc polen,un polen aproape alb un lamai deschis,de la un arbore care infloreste cam tot timpul anului,are si flori si fructe,fructele sunt ca niste boabe de piper alb,pe exterior au o coaja fina rosie.

sfantul spiridon

fa-ne o poza domnule milu...spune-ne ceva despre arborele asta..poate il putem aclimatiza
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Nu-i mai cereţi poze măi oameni buni că îi daţi bietului om palpitaţii. :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

D006

hai nea milu, fara suta, fara suta!
  :rotfl:  :rotfl:

D006

Citat din: milu56
un arbore care infloreste cam tot timpul anului,are si flori si fructe,
Ar fi arborele minune pt apicultori.
Eu cred ca te uiti pe poze.