Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

crisbee

stefan1

Sunt curios daca urmasele din acea matca vor fi la fel de blande. Ma indoiesc.
  Dupa ce culoare spui ca are matca, ma gandesc la rasa Cordovan, de care s-a mai scris. Rasa pura nu cred sa fie, dar poate fi un hibrid. De fapt acea rasa se si foloseseste tocmai pentru calitatea de blandete. Daca-i asa sa fii atent ca este o rasa mai putin rezistenta la anumite boli si nici foarte buna culegatoare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Citat din: crisbeeceva poze se poate? :sad:
Pai singur nu prea am facut poze dar Sambata o sa am niste asistenti si poate apar si poze.

D006

Citat din: stefan1
1. Sunt curios daca urmasele din acea matca vor fi la fel de blande. Ma indoiesc.
2. Dupa ce culoare spui ca are matca, ma gandesc la rasa Cordovan, de care s-a mai scris. Rasa pura nu cred sa fie, dar poate fi un hibrid. De fapt acea rasa se si foloseseste tocmai pentru calitatea de blandete. Daca-i asa sa fii atent ca este o rasa mai putin rezistenta la anumite boli si nici foarte buna culegatoare.
1. Pai aici este nesiguranta imperecherii naturale si de aceea se incurajeaza mult imperecherea artificiala. Oricum eu o sa scot vreo 20 - 30 de regine di astia anul acesta si vedem ce iese. Nucleele de imperechere o sa incerc sa le am acasa unde am albine mai blande sau la servici unde la fel tin familiile mai blande in speranta ca o sa fie mai mica sansa de trantori straini in zona.
2.Am vazut Cordova pura la Tom Glem si mi-a sarit in ochii cat sunt de blonde si si acestea sunt mai deschise la culoare decat sunt eu obijnuit dar nici ca alea nu sunt. Omul de la care le-am luat a tot adunat roiuri sosite in curtea lui si am inteles ca inapropiere este unul mai profesionist cu peste 150 de familii.
Experimentam si invatam.

D006

Sambata am mai pus o familie de albine in cutiile mele.
Erau sub un utilaj metalic greu si in jur portocalii infloriti.
Am avut cu mine doi studenti dornici sa invete si erau la prima lor experienta apicola. 23 si 25 si ea era o bomboana de femeie si nu avea costum si venise in pantaloni scurti asa ca i-am dat un combinezon de vopsitor.
El era echipat de razboi cu combinezon complect si nou nout.
Cu cricul de la masina am ridicat utilajul de fier si am pus buturugi la margine.
Oauuuu, dedesubt 16 faguri plini cu albine.
Albine blande si multe.
aveam o lada de 10 rame cu mine si m-am apucat sa tai faguri.
Primi erau cu miere si pastura si am dat fetei si musca din ei cu o pofta superba.
Am ajuns la puiet si regina a facut o treaba de nota 10.
Compact ouat.
Am legat cu sfoara si sarma faguri cum m-am priceput eu mai bine si mai periam albina in cutie si mai taiam si legam pana i-am terminat pe toti si un castron cu faguri plini.
Pe un faras am periat cantiatate serioasa de albina si cand sa termin mi-a venit o idee.
Am adus un nucleu pe 5 rame si am pus in el 2 rame cu oua proaspete si restul goale si am pus 2 -3 maini de albina si l-am bagat sub utilaj.
Sa vedem acuma daca ma fac cu doua familii.
Cutia mare am dus-o la mine pe rau sa-si revina un pic si apoi inspectez sa vad daca am sau nu matca. Daca nu isi vor trage ele una sau le dau eu o botca ca vor fi gata saptamana care vine.
Maine pun si poze.

D006

De 2 saptamani tot primesc mesaje.
Dar ........ acolo e cenzura.
Utilizatorul gusoiu_gigi de pe forumul http://stuparitul.3xforum.ro/ v-a transmis un mesaj privat.
Va rugam sa va logati pe forum pentru a citi mesajul.

janese

Citat din: AndreiRNDe 2 saptamani tot primesc mesaje.
Dar ........ acolo e cenzura.
Utilizatorul gusoiu_gigi de pe forumul http://stuparitul.3xforum.ro/ v-a transmis un mesaj privat.
Va rugam sa va logati pe forum pentru a citi mesajul.
ce vrei ma sa zici cu postarea asta? :uimit:  :uimit:

janese

Citat din: romikele
Citat din: janesece vrei ma sa zici cu postarea asta? :uimit:  :uimit:
că nu-și poate citi mesajele, asta vrea! :nod:  :uimit:
nu-si poate citi mesajele..nu ca acolo e cenzura..ci ca da cu batzu-n balta...!...gusoiu si cu l avram i-a scris...sa le trimita mp de aici daca chiar se simte ,,cautat"

D006

Lucian imi comunica aici dar gusoiu nu.
Pai daca acolo e mai mult noroi decat orice.
Dar lasa ca si tu ii sprijini.
Ti-am povestit cum am dat cu batul in balta si m-am ales cu o cada plina de peste?
Incearca si tu.  :hi:

D006

Lucratoarea mea.

D006

Inspectand

D006

Locatia albinelor

D006

Familie frumoasa pe 16 faguri

D006

La munca

D006