matca puturoasa

Creat de dragos2006, Martie 26, 2010, 09:42:07 PM

« precedentul - următorul »

D006

Salutare am o familie infiintata anul trecut cu botca din stupina si fata de celelalte familii este cam puturoasa.
Astazi am umblat la ele si acea familie are puiet cam de o palma pe o parte de rama.
Albinele muncesc aduc polen, miere mai au pe rame am bagat si o rama cu miere zaharisita si nimic spre deosebire de alta familie care matca are 3 ani si nu am ce sa-i reprosez.
   S-o schimb sau ce sai fac?
          :hi:

filip

Nu depinde doar de matca ,depinde si de albine sa ia in crestere ouale.
Polenul bagat acum nu-i bun de consum decat peste o saptamana.
Daca ai albina suficienta eu zic ca-si va da drumul
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bucovineanu

Cate rame acoperite cu albine are acea familie? Acum oricum nu ai cu ce sa schimbi regina respectiva.

D006

filip

Dar pastura [polen]mai aveai in rame?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Da ! Plus am mai bagat o rama cu miere zaharisita

filip

Atunci nu-ti ramane decat la vara sa-i schimbi matca cu o matca ori botca provenita din stupi mai harnici.

D006

Multumesc frumos pt. raspunsuri !