Se poate trai exclusiv din apicultura ?

Creat de dragos2006, Iulie 18, 2009, 07:42:08 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Eu sunt in pozitia a doua si nu am pierdut nici o familie de foarte multi ani. Daca nu as proceda asa, sigur as avea probleme.

D006

Exista doua tipuri de apicultori :
1) Apicultorul ce stoarce si mor paduchii de foame pe el.
2) Apicultorul ce stoarce si are bani in buzunar.

Desi in ambele cazuri ambii storc rezultatele financiare sunt diferite .  : sampanie:

filip

Dragos,
Nu poti vinde un produs daca nu arati ca il folosesti.
Am vazut filmuletul in care ai puse pungi cu miere.
Sa nu-mi spui ca e miere din inlocuitori!
Unii apicultori nu fac profit cu orice pret.

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Eu  cunosc  apicultor  care  nu  stie  nici  cum  arata  matca.Hei ! VETI  ZICE , ASTAI  MINCIUNA!
Noi  ne-am  invatat  sa  gadelim  albina si  sa  stam  toata  draga  de  ziua  la  100  stupi(saptamana),lucru  pe  care  nu  stiu  cat  de  rentabil  o  fi ,binenteles  nu  contrazic  ca  nu  ar  fi  fam  puternice.Domnilor  si  eu  facem  la  fel  ca  voi pt  ca  am  lucrat la  oculul  silvic  si  eram  doi  oameni  la  115 stupi si  nu  ne  ajungea  ziua  pt a  fi  cum  scrie  la  carte.Cu  ajutorul  lui  D-zeu am  ajuns  sa  cunosc  tot  felul  de  apicultori,smenari,prieteni  cu  apicultorii si  in  special  oameni  care  nu  sunt  apicultori ,sunt  adevaratii  oameni  care  fac  tone  de  miere  cu  fam  mediocre.Cum?Se  poate?
Oameni  dragi !apicultura  nu  este  cum  o  credeam  eu ,dumneavoastra  sau  bunicii  nostri si trebuie  inteles ca  nu  se  poate  tine  un  glob  pamantesc  cu  vechile  traditii.La  nu  stiu ce  rubrica a  scris  cineva  despre  roitul  albinelor ca  ar  lua  un  stup  si  l-ar  imparti  in  doua  fara  sa  vada  unde  e  matca.E corect? ,nu  au  zis  altii si  eu  intreb .de  ce  nu?Pai,  apicultorul  care  nu  cunoaste  nici  cum  arata  o  matca  are  1000  de  stupi.Cum? Nu  se  poate!!!!!!!!!!si  eu  zic ,ba  se  poate.
Respect  apicultorii  adevarati,apicultorii  maestri si  tot  odata  respect  si  pe  cei  care  nu  stiu  dar  produc .In  final ,as  vrea  sa  stiu  cum  badea  Vlaicu  stie  ca  mierea  din  Argentina respectiv  CHINA nu  ar  fi  mai  buna  ca a noastra.

filip

Ce e inteles gresit azi in romania!
Sunt ceva baieti isteti care au tot felul de idei nastrusnice.
Gen;
STORC tot si dau inlocuitori,e avantajos fiindca se deconteaza si am o mica afacere din vanzarea inlocuitorilor.
Solicit la maxim albinele si le vand in toamna unor fraieri.
Cu banii castigati cumpar albine iernate pe miere
Dupa salcam vand albina uzata cu o matca imperechiata sub forma de roi la pachet.
Si pot continua.
Toate aceste lucruri la umbra legii
Doar au militat neinteresat sa fie litera de lege.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dorindafi

shi mai spun eu:
vand roi cu matcile batrane dar vopsite la culoarea anului in curs

cat despre mierea prefacuta = in 2011 unii au luato imn freza   :hippo: ,de au shi acum butoaiele pline pt. primavara
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

D006

Daca un  apicultor  vinde  toti  anii  roiuri inpreuna  cu  matca  batrana(marcata  din  anul  precedent) ,
cati  ani  ar  putea  avea  matca?Cumparam  roiul  sau  matca?
Eu  cumpar fara  prea  multe  pretentii:2-3  faguri  negri,matca batrana  da  populatie  buna si  binenteles  ma  uit  sa  fie  sanatoase  fam  de  albine.Toata ziua stam  pe  forum  si  invatam,dam  cu  parerea ,tinem si  zicem.  da  pt  ca  ne  ieste  prieten  si  nu  putem  sal  contrazicem,mintim  ca  vai  doamne  scoatem  sute de  kg de  miere si  asa  mai  departe.De  ce  nu  suntem  corecti?

dorindafi

probabil pt. ca suntem romani  :roll:
shi sa vezi shi sa nu crezi cum zice omul nostru
atunci cand am spus shi scris ca in 2010 am pierdut zeci de familii din cauza paduchilor unii au zis ca la ce bun am recunoscut asha ceva
atunci am zis=pai sa vad daca a mai facut careva tampeniile pe care le-am facut eu !
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

D006

De unde palaria mea sa mai am eu in stupina regine batrane sau faguri negri cand eu nu reusesc sa produc la cate cerere exista , deja am arvunit familii pentru luna iulie . Ce regine batrane sa vand cand in 2011 am vandut peste 200 unitati biologice . La mine daca o regina sta doi ani zice sarut mana !

CAND NU AI BANI IN BUZUNAR MIROSI A PROST DE LA O POSTA !  vorba din folclorul romanesc .

D006

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 05, 2012, 06:12:28 PM
Dupa mine cel care cumpara albine pentrua le revinde nu e apicultor ci geambas de albine. Ma indoiesc de faptul ca ai obtinut 40 de kg miere de familie si ai dublat efectivul. Sau cum zici tu, poti sa ai 100 de familii si productia pe familie sa o socoti pentru 20 de familii.

Geambasie se facea pe vremuri cand cumparai familia de albine din fundul Moldovei cu un leu si o vindei in Buzau cu doi.  Eu nu cumpar ! eu sunt producator de material biologic ! M-am saturat sa cumpar cu un leu si sa vand cu doi !
   Romikele vezi ca au fost unii care si-au facut carduri de credit , au mancat toti banii si acum trebuie sa plateasca dobanda ca la camatari , aia nu sunt prosti ci foarte prosti !!!!!

Obombo

Citat din: abeja din Ianuarie 05, 2012, 06:45:26 PM
Eu  cunosc  apicultor  care  nu  stie  nici  cum  arata  matca.
Pot sa confirm. Stiu oameni care produc laptisor de matca fara sa aibe habar de apicultura. Au facut un curs pentru produceraea laptisorului si atat, ce se intampla in stup e un mister pentru ei. Sunt foarte curios sa vad cat timp le trebuie ca sa ramana fara albine.

cipriene

astfel de persoane sunt accidente. iar ca sa fac referire la titlu, nu cred ca acesti oameni traiesc doar din apicultura :nono:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

pharaonu75

Citat din: romikele din Ianuarie 05, 2012, 08:44:35 PM
...
In lumea civilizata nu se umplu buzunarele cu bani, ci platesti online cu cardul  :wink2:

Pai si cum mai apare Gigi Becali la TV impartind bani la putori?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bucovineanu

Atata timp cat familiile de albine se pot vinde atat fizic, in mod real, cat se pot vinde si numai "pe factura"multi din banii de la UE vor ajunge la "baieti destepti" si nu la omul care cu adevarat vrea sa faca apicultura.

POSTASUL

pai de asta sunt suparati o parte din baieti , suma acordata [decontata] unei fam de albine acum e destul de mica  iar pretul la vanzare e tinut in ,,frau''
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.