roi la pachet

Creat de dragos2006, Aprilie 19, 2009, 09:28:52 PM

« precedentul - următorul »

Kiwi Bee

Pt a expedia roiuri la pachet la distante mai mari se foloseste si gheatza intre roiuri.
Australienii si neozeelandezii exporta la greu roiuri la pachet in special in America de Nord.......zeci de mii pe an.

milu56

Citat din: ilalexandru din Martie 09, 2011, 10:41:41 PM
Un roi la pachet ca sa ajunga la intrarea in iarna pe 8 rame....mi se pare enorm. Poate au unii anumite secrete si nu stiu eu.
Primavara imi raman pe vatra cativa stupi layens. Anul trecut in timpul salcamului am pus unul pe cantar...nu a mers culesul prea stralucit si nu m-am grabit a umbla in el. Si mi-a roit. Mi-a plecat din el vreo 3 kg...albina plus rezervele de miere ce le aveau luate cu ele. L-am prins si bagat intr-o cutie. 8 rame de musca. Matca in 10 zile s-a imperecheat si a inceput sa oua. Apoi i-am dat eu doua rame cu puiet gata de iesit. A mers la floarea soarelui, dupa 15 august l-am stimulta vreo saptamana cu sirop zahar si mi-a intrat in iarna pe 5 rame. Acum cum un roi la 1,5 kg albina, fara a fi ajutat, reuseste sa intre in iarna pe 8 rame....mi se pare mie.... o fi zona mea de vina. O fi....
Si albine e ca si omul unull mai harnic si altul mai lenes :nod:

pharaonu75

Citat din: ilalexandru din Martie 10, 2011, 10:34:53 PM
Pt Pharaonu ... cati roi la pachet a-ti cumparat pana acum? care a fost procentul de reusita? Si ma refer aici la roii iesiti in primavara urmatoare.

Am luat 2 roi la sfarsitul lunii mai, de cate 1,5 kg de albina fiecare.
I-am luat de la un cunoscut, care tot atunci mi-a dat si 10 rame cu faguri necladiti!
S-au comportat foarte bine in timpul anului, au intrat in iarna unul pe 5 si celalalt pe 6 rame si au iesit in primavara amandoi.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

B atrinul are dreptate cumparind roi la pachet elimini bolile si paduchii :nod: :nod: :nod: :hi: :hi:

milu56

Un roi la pachet are nevoie de cules cum este: salcamul,tei,zmeura,fanate sau sirop de zahar alt fel sa nu ne asteptam sa ajunga la 8 rame.