Marcarea matci

Creat de DanciuDaniel83, Mai 13, 2009, 02:55:55 PM

« precedentul - următorul »

DanciuDaniel83

Datorita faptului ca in ultima vrema, familii pe care le posed s-au dezvoltat destul de bine, as dori sa marchez matca sa o gasesc mai usor la fiecare interventie. De aceea v-as ruga sa imi spuneti cu ce as putea sa o marchez si care este procedeul. 
           Va multumesc anticipat.

trantorash

Detalii despre marcarea matcilor cat si culorile specifice fiecarui an gasiti pe http://apicultura.lx.ro/marcare.htm
:hi:  :hi:

teinegru64

Citat din: DanciuDaniel83Datorita faptului ca in ultima vrema, familii pe care le posed s-au dezvoltat destul de bine, as dori sa marchez matca sa o gasesc mai usor la fiecare interventie. De aceea v-as ruga sa imi spuneti cu ce as putea sa o marchez si care este procedeul. 
           Va multumesc anticipat.
La marcarea reginelor folosec oja. Iti recomand ca mai intii sa exersezi pe cateva zeci de trintori pentra a prinde experienta.Ar fi pacat sa pierzi o matca tocmai acum.Totusi am o nelamurire .......de ce vrei sa vezi regina la fiecare interventie?

filip

Citat din: teinegru64
Citat din: DanciuDaniel83Datorita faptului ca in ultima vrema, familii pe care le posed s-au dezvoltat destul de bine, as dori sa marchez matca sa o gasesc mai usor la fiecare interventie. De aceea v-as ruga sa imi spuneti cu ce as putea sa o marchez si care este procedeul. 
           Va multumesc anticipat.
La marcarea reginelor folosec oja. Iti recomand ca mai intii sa exersezi pe cateva zeci de trintori pentra a prinde experienta.Ar fi pacat sa pierzi o matca tocmai acum.Totusi am o nelamurire .......de ce vrei sa vezi regina la fiecare interventie?
Daca vezi oua de o zi e suficent.Asa facem si noi STUPARII cu EXPERIENTA>
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

DanciuDaniel83

Va multumesc pentru sugesti.

G. Iulian

Pentru cei interesați markere culoarea roșie 10,99 la Kaufland Micro 39 Galați.

albinuta carina

eu as recomanda sa nu se foloseasca orice marker din comert,datorita compozitiei care ar putea afecta matca . Eu folosesc markere care se gasesc pe siturile de apicultura sau la targuri de apicultura.

marius_vfp

eu nu pricep o treaba , dragos2006 pune intrebarea si tot el mai jos da raspunsul cu citat din danciu daniel , dar totusi

matcile le marchez cu markerul de la posca , asa cum sa pomenit mai sus la kaufland sunt la pretul de aprox 11 ron pacat ca nu gasim culorile care le vrem ,markerul e pe baza de apa asa ca nu sunt probleme , la marcare sa protejati cel putin 1 minut matca de albinele care incearca sa o stearga , muiati bine varful inainte de marcare ,apasandul in interior are un arc presati cu el pe unghie .
http://www.profiart.ro/catalog/product/marker-uni-posca-3m-varf-fin-

in kaufland vaslui au adus culori noi sunt rosu , galben , verde , negru, violet.
spor.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

G. Iulian

Markerul este pe bază de apă UNIPOSCA - am crezut că e de la sine înțeles.  :hi:  :hi:  :hi:

romikele

Citat din: marius_vfp din Iunie 27, 2013, 09:38:00 AM
eu nu pricep o treaba , dragos2006 pune intrebarea si tot el mai jos da raspunsul cu citat din danciu daniel , dar totusi

Era o eroare din baza de date, s-a remediat.

Mai sunt din pacate multe astfel de erori, cand mai gasiti inadvertente de acest gen va rog sa mi le semnalati si le remediez imediat.
O verificare in amanunt a bazei o pot face abia la iarna...