puiet de trantor

Creat de dumi44, August 05, 2009, 01:40:45 PM

« precedentul - următorul »

dumi44

La cel mai bun stup ,am puiet capacit de trantor (nu mult ).Este la mine din primavara ,asa ca nu stiu ce varsta are matca,dar are puiet pe 7 rame,coronite inguste de miere si ceva miere in cat.
  Prezenta puietului de trantor la aceasta data sa-mi dea de inteles ca matca este batrana ?

dumi44

Mentionez ca ouatul pe rame este compact.

andrei_calinescu

Dumi,
Prezenta puietului de trantor nu denota ca matca e babuta, ci denota in mod sigur ca in natura exista polen din abundenta.
In general cand rezervele sunt pe sponci(primavara devreme) si toamna, albinele alunga trantorii din stup, chiar evacueaza larvele acestora, pentru a evita hraniri inutile.
CA si concluezie, prezenta trantorului acum in colonia ta, denota un bun echilibru biologic al acesteia. Stiu albinutele ce fac.

dumi44

Da,Andrei,polen este , ca am la 300m cam trei hectare cu ceva bostanoase (nu stiu exact ce ) inflorite.Este si ceva lucerna (cam 2-3 ha ) inflorita ,pt samanta dar n-am prea vazut albine pe ea (posibil si din cauza temperaturilor ridicate ?! )
Dar faceam comparatia cu roiii,la care n-am vazut puiet capacit de trantor.

D006

puetul  de  trantor  il  descapacesti  cu  furculita  sil  arunci azi  am  facut  o  opertiune  cu  un  batran :hi:

D006

asa

D006

D006