Foaie Control

Creat de dragos2006, Septembrie 01, 2009, 11:49:55 PM

« precedentul - următorul »

D006


dedu

Pai ce rost are chiar asa foaia?Uita-te pe fund a 2-a zi si o sa-i vezi(varooa ttrebuie sa fie la margine undeva)
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

D006

Ti-am vazut stupina pe sunphoto.Daca nu ai suportii stupilor bine infipti in pamant,la prima ploaie serioasa ii gasesti rasturnati.Vezi albumul lui Filip, fiindca si el are o panta  asemanatoare sau te ajuta cu ceva sfaturi.
Referitor la intrebare zic ...pas...deoarece nu folosesc.

bucovineanu

1.Daca nu exista fund cu sita, foaia de control este importanta si este bine daca poate fi scoasa din stup prin urdinis. Dupa tratament nu este indicat sa fie deschis stupul cel putin 24 de ore. Daca nu avem foaie de control in aceasta perioada albinele vor scoate din stup majoritatea parazitilor morti si nu ne vom da seama de intensitatea reala a infestarii. Punand foaia cu grasime, parazitii vor ramane lipiti de ea si ne vom da seama mai exact de gradul de infestare.Este de preferat ca tratamentul pentru testare sa se faca seara, iar foaia sa fie scoasa dimineata devreme prin urdinis,cand albinele nu au inceput inca sa faca curat in stup. 2.Nu, albinele nu vor ramane lipite.

bucovineanu

De cand a aparut Vrachetul eu am facut tratamente numai seara si nu am avut niciodata probleme din aceasta cauza. Nu toti parazitii cad imediat si de aceea cred ca este mai bine sa se faca tratamentul seara, toate albinele fiind in stupi, iar daca raman peste noapte in acea atmosfera, tratamentul va fi mai eficient. Albinele nu patesc nimic daca se face tratament seara respectandu-se dozajul din prospect. Atentie sa nu ramana vreun urdinis inchis. De altfel si in prospect se spune ca tratamentul se poate face atat seara cat si dimineata.

D006

Pt  a  vedea  gradul  de  infestare se  poate  face  proba cu  albinele spalate  cu  apa  si  dedergent.Luam  un  nr  x  de  albine dintr-un  singur  stup ,le  introducem  intr-un  borcan  cu  apa  si  detergent  si  se  agita  citeva  minute,dupa  agitare  adaugam  un  pic  de  alcool  pt  a  indeparta  spuma .Toata  varooa  se  va  lasa  la  fundul  borcanului si  se  va  trece  la  numaratorea  albinelor  si  a  parazitilor  pt  a  afla  procentul  de  infestare.
- pina 5 % de  varooa:stup  putin  infectat
-intre 5 %-10%  de  varooa :stup  bine  infectat
-intre 10%-20% de  varooa:stup  in  pericol
-intre20%-30% de  varooa :se  distruge  tot  puietul  si se  trateaza, apoi  introducem  o  rama  cu  puiet  necapacit si  se  va scoate  dupa  capacirea  puietului.
-peste 30% de  varooa:nici  un  mediu  de  lupta  nu  da  rezultate  bune.

filip

Citat din: teinegru64Ti-am vazut stupina pe sunphoto.Daca nu ai suportii stupilor bine infipti in pamant,la prima ploaie serioasa ii gasesti rasturnati.Vezi albumul lui Filip, fiindca si el are o panta  asemanatoare sau te ajuta cu ceva sfaturi.
Referitor la intrebare zic ...pas...deoarece nu folosesc.
La saparea unor terasamente pentru stupi este bine sa ai in vedere urmatoarele.
Structura se face taind ENUPERI [jinepeni] in popor.Sunt acei pomisori cu ace ca si bradul dar care au un lemn foarte tare.Introducandui in vatra terasamentului stabilizeaza solul si nu da voie ploilor sa spele pamantul.Iar daunatorii nu prea agreaza acest arbust.
Eu ii am pusi pe boltari de beton si se comporta bine.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)