mai mult decat icepator

Creat de dragos2006, Noiembrie 05, 2009, 05:15:48 PM

« precedentul - următorul »

D006

salutare. momentan sunt in faza de cercetare, daca o pot numi asa, adica pana la achizitia unor familii, stupi, instrumente si tot ce mai tb, vreau sa vad ce imi este necesar si ma gandeam ca pana in primavara as avea timpul necesar sa aflu un abc.
va cer ajutorul cu tot ce e posibil, mai ales ca acum stiti si voi cat ma pricep eu la apicultura :smile: un link catre abc si orice altceva.
va multumesc :roll:

ioanardelean55

cel mai indicat lucru pina la primavara ar fi sa pui mina pe carte si sa te pui la punct cu teoria apoi sa vezi ce usor va fi in practica ..

D006

Eu as mai zice sa pui mana pe niste lemne si sa-ti faci singur o cutie pe 5 rame.
Sa folosesti suruburi de lemn ca sa o poti desface si reface daca nu iese bine din prima. O sa-ti pice bine si experienta cat si cutia la anu.
Daca esti multumit de cum arata si cum stau ramele in ea poti incepe si a doua sau o cutie de 10 rame si un fund cu plasa si un capac.
Fara pretenti si cheltuieli la inceput. Orice lemn e bun tu sa il tai si sa dai cu ciocanul peste degete. Daca afli ca nu iti place si nu e de tine nu te mai zbati si pt albine.

milu56

Citat din: AndreiRNEu as mai zice sa pui mana pe niste lemne si sa-ti faci singur o cutie pe 5 rame.
Sa folosesti suruburi de lemn ca sa o poti desface si reface daca nu iese bine din prima. O sa-ti pice bine si experienta cat si cutia la anu.
Daca esti multumit de cum arata si cum stau ramele in ea poti incepe si a doua sau o cutie de 10 rame si un fund cu plasa si un capac.
Fara pretenti si cheltuieli la inceput. Orice lemn e bun tu sa il tai si sa dai cu ciocanul peste degete. Daca afli ca nu iti place si nu e de tine nu te mai zbati si pt albine.
Daca nu reuseste in constructia de stupi poate reusi in stuparit,cutiile le face la tamplar.

D006

Si asa e posibil dar mai costisitor si nu invata la fel de bine.

milu56

Practicand stuparitul poti sa i-ti dai seama cum se construiesc stupii.

D006

Sau construind stupi iti dai seama de ce au nevoie albinele.

milu56

Citat din: AndreiRNSau construind stupi iti dai seama de ce au nevoie albinele.
Daca nu esti apicultor,nu.

D006

Daca doresti sa devi apicultor in primavara asa cum originatorul topicului a afirmat.

milu56

Citat din: AndreiRNDaca doresti sa devi apicultor in primavara asa cu originatorul topicului a afirmat.
NU nu doresc.

D006

imi poate mentiona si mie cineva cam de ce am nevoie pt inceput si un link care sa mearga pt abc apicol sau ceva asemanator?

bucovineanu

ioanardelean55

I.mi mentin afirmatia ,,si anume ca. daca nu ai cunostinte teoretice de apicultura oricit de bun timplar esti tot nu reusesti sa construiesti un stup respectind stassul .si calitatea lucrului.

dedu

Eu mai luam mai demult revista "Romania apicola" si mai citeam din curiozitate unele lucruri(nu aveam net atunci) in rest tot ce stiu,99 la suta,stiu din practica la un unchi de-al meu de la care am si primele familii si care o murit acum vreo 3 ani si de atunci ma ocup singur,afara de stupii mei nu m-am mai apropiat de altii!!!
Pacat ca nu i nimeni de prin Sebes pe aici sa facem schimb de experienta...
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

filip

Citat din: deduEu mai luam mai demult revista "Romania apicola" si mai citeam din curiozitate unele lucruri(nu aveam net atunci) in rest tot ce stiu,99 la suta,stiu din practica la un unchi de-al meu de la care am si primele familii si care o murit acum vreo 3 ani si de atunci ma ocup singur,afara de stupii mei nu m-am mai apropiat de altii!!!
Pacat ca nu i nimeni de prin Sebes pe aici sa facem schimb de experienta...
Nu trebuie nimeni sa fie din Sebes.
Ai facut tratamentele corect?
Ai asigurat Hrana necesara echilibrat in jurul ghemului?
Ai asigurat linistea necesara bunei iernari?
In asta se gaseste secretul supravietuiri albinelor.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)